ЛОГО ЗА ВОЗДУХ

ПРОЧИТАЈТЕ И СПАСЕТЕ ГИ ОВИЕ УПАТСТВА 

ПЕДЕСТАЛ
ИЗВРШУВАЧКИ НАМАУВАЧ
АВИСТИКА Навлажнувач за испарување на пиедестал -

СЕРИЈА ЕП9
УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА И ГРИА
EP9 800 (CN); EP9 500 (CN)
• Прилагодлив Хумидистат

• Вентилатор со променлива брзина
• Лесно пополнување напред

ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - ИКОНА

ЗА НАРАЧУВАЕ ДЕЛОВИ И ДОДАТОЦИ ПОВИК 1.800.547.3888

ВАORTНИ БЕЗБЕРДИ ОПШТИ УПАТСТВА ЗА БЕЗБЕДНОСТ
ПРОЧИТАЈТЕ ПРЕД КОРИСТЕЕ НА ВАШИОТ ОДЛОГУВАЧ

ОПАСНОСТ: значи, ако безбедносните информации не се почитуваат, некој ќе биде сериозно повреден или убиен.
ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ова значи дека ако не се почитуваат безбедносните информации, некој може да биде сериозно повреден или убиен.
ВНИМАНИЕ: Ова значи дека ако не се почитуваат безбедносните информации, некој може да биде повреден.

 1. За да се намали ризикот од пожар или опасност од удар, овој овлажнител има поларизиран приклучок (едното сечило е пошироко од другото.) Вметнете го овлажнителот директно во 120V, AC
  штекер. Не користете продолжни кабли. Ако приклучокот не се вклопи целосно во штекерот, обратно вклучете го. Ако с still уште не се вклопува, контактирајте со квалификуван електричар за да го инсталирате соодветниот штекер. Не го менувајте приклучокот на кој било начин.
 2. Држете го електричниот кабел подалеку од сообраќајни области. За да го намалите ризикот од опасност од пожар, никогаш не ставајте го електричниот кабел под теписи, во близина на топлински регистри, радијатори, печки или грејачи.
 3. Секогаш исклучувајте го уредот од струја пред да го преместите, исчистите или отстраните делот за склопување на вентилаторот од навлажнувачот, или секогаш кога не е во функција.
 4. Чувајте го овлажнителот чист. За да го намалите ризикот од повреда, пожар или оштетување на навлажнувачите, користете само средства за чистење специјално препорачани за навлажнувачи. Никогаш не користете запаливи, запаливи или отровни материјали за чистење на навлажнувачот.
 5. За да го намалите ризикот од изгореници и оштетувања на овлажнител, никогаш не ставајте топла вода во овлажнителот.
 6. Не ставајте туѓи предмети внатре во овлажнителот.
 7. Не дозволувајте уредот да се користи како играчка. Потребно е големо внимание кога се користи од деца или во близина на деца.
 8. За да го намалите ризикот од електрична опасност или оштетување на овлажнител, не го навалувајте, тресете и не го превртувајте навлажнувачот додека уредот работи.
 9. За да го намалите ризикот од случајен електричен шок, не допирајте го кабелот или контролите со влажни раце.
 10. За да го намалите ризикот од пожар, не користете во близина на отворен пламен, како што е свеќа или друг извор на пламен.

ПРЕДУПРЕДУВАЕ: За ваша безбедност, не користете овлажнител ако некои делови се оштетени или недостасуваат.
ПРЕДУПРЕДУВАЕ: За да го намалите ризикот од пожар, електричен удар или повреда, секогаш исклучете го од струја пред сервис или чистење.
ПРЕДУПРЕДУВАЕ: За да го намалите ризикот од пожар или опасност од удар, не истурајте или истурајте вода во контролната или моторната област. Ако контролите се навлажнат, оставете ги да се исушат целосно и проверете го уредот од овластен сервисен персонал пред да го вклучите.
ВНИМАНИЕ: Ако растение е поставено на постамент, осигурајте се дека уредот е исклучен при напојување на растението. Осигурајте се дека не се истура вода на контролната табла кога го наводнувате растението. Ако водата влезе во електронската контролна табла, може да настане оштетување. Осигурете се дека контролната табла е целосно сува пред употреба.

ВОВЕД

Вашиот нов овлажнител додава невидлива влага во вашиот дом со поместување на сув влезен воздух низ заситен фитил. Како што воздухот се движи низ фитил, водата испарува во
воздухот, оставајќи зад себе било каква бела прашина, минерали или растворени и суспендирани цврсти материи во фитилот. Бидејќи водата испарува, има само чист и невидлив влажен воздух.
Како што испарувачкиот фитил ги заробува акумулираните минерали од водата, неговата способност да апсорбира и испари вода се намалува. Препорачуваме да го смените фитилот на почетокот
од секоја сезона и по секои 30 до 60 дена на работа за да се одржат оптимални перформанси. Во области со тврда вода, почесто замена може да биде неопходна за да се одржи ефикасноста на овлажнителот.
Користете само фитили и адитиви за замена на марката AIRCARE. За да нарачате делови, фитили и други производи јавете се на 1-800-547-3888. Навлажнувачот од серијата EP9 (CN) користи фитил #1043 (CN). Само фитилот AIRCARE® или Essick Air® гарантира сертифициран излез на вашиот овлажнител. Употребата на други марки фитили го поништува сертификатот за излез.
ВОЗДУХ Пордал Испарувачки навлажнувач - ОДВОЛУВАЧКАКО ВАШ
ОДЛУЧУВАЧКИ РАБОТИ
Откако фитилот ќе се засити, воздухот се влече, поминува низ фитил и влагата се апсорбира во воздухот.
Целото испарување се случува во овлажнител, така што секој остаток останува во фитил. Овој природен процес на испарување не создава бела прашина како некои други навлажнувачи.
Сувиот воздух се вовлекува во овлажнителот преку грбот и се навлажнува додека минува низ испарувачкиот фитил. Потоа се исфрла во собата.
ВАЖНО:
Може да настане оштетување на водата доколку кондензацијата почне да се формира на прозорците или wallsидовите. Влажност СЕТ -точката треба да се намали додека кондензацијата повеќе не се формира. Препорачуваме нивото на влажност во просторијата да не надминува 50%.
* Излез врз основа на таванот од 8 '. Покриеноста може да варира поради тесна или просечна конструкција.

ПОЗНАЈТЕ ГО ВАШИОТ ОДЛУЧУВАЧ

Опис Серија EP9
Капацитет на единица 3.5 литри
Плоштад ft покривање До 2400 (тесно
градба)
Фан Брзини Променлива (9)
Замена Фитил Број 1043 (CN)
Автоматски Хумидистат Да
Контроли Дигитални
ETL наведени Да
Волти 120
Херци 60
Вати 70

ВНИМАНИЕ ЗА ДОДАТОЦИ НА ВОДА:

 • За да го одржите интегритетот и гаранцијата на фитилот, никогаш не додавајте ништо во водата освен бактериостатот Essick Air за испарувачки навлажнувачи. Ако имате само омекната вода
  достапни во вашиот дом, можете да го користите, но изградбата на минерали ќе се случи побрзо. Можете да користите дестилирана или прочистена вода за да го продолжите животот на фитилот.
 • Никогаш не додавајте етерични масла во вода. Може да ги оштети пластичните заптивки и да предизвика протекување.

ЗАБЕЛЕШКИ ЗА ЛОКАЦИЈА:
За да добиете најефикасна употреба од вашиот овлажнител, важно е да ја поставите единицата каде што е потребна најмногу влажност или каде ќе има влажен воздух
циркулира низ куќата, како на пример, во близина на враќање на ладен воздух. Ако уредот е поставен близу до прозорецот, може да се формира кондензација на прозорецот. Ако тоа се случи, единицата треба да се смести на друго место.

ВОЗДУХ Предистален испарувачки овлажнител - ЗАБЕЛЕШКИ ЗА ЛОКАЦИЈАТА

Ставете овлажнител на рамна рамна површина. НЕ поставувајте го уредот директно пред канал за греење или радијатор. НЕ ставајте на мекиот тепих. Поради ослободување на ладен, влажен воздух од навлажнувачот, најдобро е да го насочите воздухот подалеку од регистрите на термостатот и топол воздух. Поставете навлажнувач покрај внатрешниот wallид на рамно место најмалку 2 инчи подалеку од wallидот или завесите.

Бидете сигурни дека навлажнувачот, кој се наоѓа на кабелот за напојување, е слободен од пречки и подалеку од каков било извор на топол воздух.
СОБРАНИЕ

 1. Отпакувајте го овлажнителот од картонот. Отстранете ги сите материјали за пакување.
  РА CАРИ
 2. Подигнете ја шасијата од основата и оставете ја настрана. Отстранете ја вреќата за делови, фитил/ фитил за фитил и плови од основата.
 3. Превртете ја празната основа наопаку. Вметнете го секое стебло на рингла во дупка за рингла на секој агол од дното на овлажнителот. Рокарите треба цврсто да се вклопат и да се вметнат додека рамото на стеблото не стигне до површината на кабинетот. Свртете ја основата десна страна нагоре.
  плови
 4. Инсталирајте плови со одвојување на двете флексибилни половини на спојката за прицврстување, вметнување на плови во спојката и прицврстување во основата.
  ЕВАПОРАТИВЕН ICИТЕЛ
 5. Обезбедете 1043 (CN) да е инсталиран во дводелната подлога за фитил во основата на овлажнителот
 6. Поставете ја шасијата над основната рамка и цврсто притиснете ја врз основата додека не се зацврсти.
  ВНИМАНИЕ: Осигурете се дека шасијата е поставена на основата со плови свртена напред за да спречите оштетување на компонентите.
  ВОЗДУХ Подистален испарувачки овлажнител - ИСПРАВАЧКИ WИТЕЛВОДА ИСПОЛНУВА
  ВНИМАНИЕ: Пред полнење, осигурајте се дека уредот е исклучен и исклучен од струја
 7. Отворете ја вратата за полнење на предната страна на уредот. Вметнете ја инката во отворената врата за полнење.
  Користејќи бокал, внимателно истурете вода до нивото MAX FILL на рамката со фитил.
  ЗАБЕЛЕШКА: При првото полнење, ќе бидат потребни приближно 20 минути за уредот да биде подготвен за работа, бидејќи фитилот мора да стане заситен. Следните пломби ќе траат приближно 12 минути, бидејќи фитилот е веќе заситен.
  ЗАБЕЛЕШКА: Препорачуваме да користите Essick Air® Bacteriostat Treatment кога ќе го наполните резервоарот за вода за да го елиминирате бактерискиот раст. Додадете бактериостат според упатствата на шишето.
 8. Откако ќе заврши процесот на полнење и фитилот е заситен, уредот е подготвен за употреба.

ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - ВОДА ПОЛНУВА

ЗА СЛУГОСТ
Каде ќе ги поставите посакуваните нивоа на влажност, зависи од личното ниво на удобност, надворешната и внатрешната температура.
ЗАБЕЛЕШКА: Неодамнешните тестови за ЦДЦ покажуваат дека само 14% од честичките на вирусот на грип може да ги заразат луѓето по 15 минути на ниво од 43% влажност.
Можеби ќе сакате да купите хигрометар за да го измерите нивото на влажност во вашиот дом.
Следува табела со препорачани поставки за влажност.

ВАЖНО: Може да настане оштетување на водата доколку кондензацијата почне да се формира на прозорците или wallsидовите. Влажност СЕТ -точката треба да се намали додека кондензацијата повеќе не се формира. Препорачуваме нивото на влажност во просторијата да не надминува 50%.

Кога на отворено
Температурата е:
Препорачана
Внатрешна релативна
Влажноста (RH) е
° F          ° С
-20    -30 ° 15 - 20%
-10 °    -24 ° 20 - 25%
  2 °    -18 ° 25 - 30%
10 °    -12 ° 30 - 35%
20 °     -6 ° 35 - 40%
30 °      -1 ° 40 - 43%

РАБОТЕЊЕ
Вклучете го кабелот во wallидниот сад. Вашиот овлажнител сега е подготвен за употреба. Навлажнувачот треба да биде поставен најмалку два инчи подалеку од сите wallsидови и подалеку од регистри за топлина. Неограничениот проток на воздух во уредот ќе резултира со најдобра ефикасност и перформанси.
ЗАБЕЛЕШКА: Овој уред има автоматски навлажнувач сместен во контролата што го чувствува нивото на влажност околу непосредната област на навлажнувачот. Вклучува навлажнувач кога релативната влажност во вашиот дом е под поставката за навлажнување и ќе го исклучи навлажнувачот кога релативната влажност ќе достигне поставка за навлажнување.

ПАНЕЛ ЗА КОНТРОЛА
Овој уред има дигитална контролна табла која ви овозможува да ја прилагодите брзината на вентилаторот и нивото на влажност, како и view информации за статусот на единицата. Екранот исто така ќе покаже дали во моментот се користи опционален далечински управувач. Далечинскиот управувач може да се купи одделно и да се користи со која било единица од серијата EP9. Погледнете ја листата на делови назад за да нарачате број на дел 7V1999.

ВНИМАНИЕ: Ако фабрика е поставена на постаментот, осигурајте се дека не се истура вода на контролната табла кога го наводнувате растението. Ако водата влезе во електронската контролна табла, може да настане оштетување. Ако контролите се навлажнат, оставете ги да се исушат целосно и проверете го уредот од овластен сервисен персонал пред да го вклучите.

 1. Дигиталниот контролер има дисплеј што обезбедува информации за статусот на уредот. Во зависност од тоа до која функција се пристапува, таа прикажува релативна влажност, брзина на вентилаторот, поставена влажност и покажува кога уредот е без вода.
  ВОЗДУХ Подистален испарувачки овлажнител - ВНИМАНИЕБРЗИНА НА ВЕНТИЛАТОР
 2. Копчето Speed ​​го контролира моторот со променлива брзина. Девет брзини овозможуваат прецизна контрола на вентилаторот. Притиснете го копчето за вклучување и изберете брзина на вентилаторот: F1 до F9 продолжувајќи од мала до голема брзина. Почетната стандардна поставка е висока (F9). Прилагодете по желба. Брзината на вентилаторот ќе се прикаже на контролната табла додека се пречекоруваат брзините.
  ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - ВНИМАНИТЕ БРЗИН

ЗАБЕЛЕШКА: Кога постои прекумерна кондензација, се препорачува помала брзина на вентилаторот.
Контрола на влажност
ЗАБЕЛЕШКА: Оставете 10 до 15 минути за навлажнувачот да се прилагоди на просторијата при поставување на уредот за прв пат.
ЗАБЕЛЕШКА: EP9500 (CN) има автоматски навлажнувач сместен на кабелот што ја мери релативната влажност во просторијата, овлажнителот се вклучува и исклучува по потреба за одржување на избраната поставка.

ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - КОНТРОЛА НА ВОДА

 1. При првото стартување, ќе се прикаже релативната влажност на просторијата. Секое последователно притискање на контролата на влажност Копчето ќе ја зголеми поставката во чекори на зголемување од 5%. На 65% поставена точка, единицата ќе работи постојано.

ДРУГИ КАРАКТЕРИСТИКИ / ИНДИКАЦИИ
Состојбата на филтерот е критична за ефикасноста на овлажнителот. Функцијата за проверка на филтерот (CF) ќе се прикажува на секои 720 часа работа за да го потсети корисникот да ја провери состојбата на фитилот. Промена на бојата и развој на кора од минерални наслаги укажуваат на потребата за замена на фитил. Замената може да се бара почесто ако постојат услови за тврда вода.

 1. Овој навлажнувач има потсетник за проверка на филтерот и е закажан да се појави по 720 часа работа. Кога ќе се прикаже пораката Check Filter (CF), исклучете го кабелот за напојување и проверете ја состојбата на филтерот. Доколку се забележи натрупување на наслаги или силна промена на бојата, заменете го филтерот за да ја вратите максималната ефикасност. Функцијата CF се ресетира по повторно вклучување на уредот.ВОЗДУХ Пордал испарувачки овлажнител - ИНДИКАЦИИ
 2. Кога уредот е надвор од водата, трепкачки F ќе се појави на панелот за приказ.
  ВОЗДУХ Подистален испарувачки овлажнител - ИНДИКАЦИИ2

Автоматско сушење
Во тоа време, уредот автоматски ќе се префрли во АВТОМАЛНО СУШЕЕ НА РЕDИМ и продолжете да работите со најниска брзина додека филтерот не се исуши целосно. Вентилаторот ќе се исклучи и ќе оставите сув овлажнител кој е помалку подложен на мувла и мувла.
If АВТОМАЛНО СУШЕЕ НА РЕDИМ не е пожелно, наполнете го навлажнувачот со вода и вентилаторот ќе се врати на поставената брзина.

ЗАМЕНА НА ICАЛИ

Серијата ЕП користи супер фитил 1043 (CN). Секогаш користете го оригиналниот фитил од марката AIRCARE за да ја одржувате единицата и да ја одржувате гаранцијата.
Прво, отстранете ги сите ставки на постаментот.

 1. Подигнете ја шасијата од основата за да се открие фитил, држач за фитил и плови.
 2. Отстранете го собранието на фитил и држач од основата и оставете да се исцеди вишокот вода.
 3. Отстранете го фитилот од рамката со малку притискање на фитил и повлекувајќи го низ дното на рамката.
 4.  Заменете ја шасијата на основата внимавајќи да го забележите предниот дел на уредот и да не го оштетите плови при преместување на шасијата.

ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - Отстранете го фитилот од рамката

ГРИА И ОДРУВАЕ
Редовното чистење на овлажнителот помага да се елиминираат мирисите и бактерискиот и габичниот раст. Обичното белило за домаќинство е добро средство за дезинфекција и може да се користи за бришење на подлогата за овлажнител и резервоарот по чистење Препорачуваме да го чистите овлажнителот секогаш кога ги менувате фитилите. Исто така, препорачуваме да користите Essick Air® Bacteriostat третман секој пат кога ќе го наполните вашиот овлажнител за да го елиминирате растот на бактериите. Додадете бактериостат според упатствата на шишето.
Ве молиме јавете се на 1-800-547-3888 за да нарачате третман со бактериостат, број на дел 1970 (CN).

СТАНДАРДНО ЧИСТЕЕ

 1.  Отстранете ги сите ставки од горниот дел на пиедесталот. Исклучете го уредот целосно и исклучете го од штекерот.
 2. Подигнете ја шасијата и оставете ја настрана.
 3.  Носете или превртете ја основата до чистењето за чистење. Отстранете го и фрлете го користениот фитил. Не фрлајте го држачот.
 4.  Истурете ја преостанатата вода од резервоарот. Наполнете го резервоарот со вода и додадете 8 мл. (1 чаша) неразреден бел оцет. Оставете да отстои 20 минути. Потоа истурете го растворот.
 5. Dampmk мека крпа со неразреден бел оцет и избришете го резервоарот за да ја отстраните вагата. Исплакнете го резервоарот темелно со свежа вода за да отстраните вага и раствор за чистење пред да дезинфицирате.
  ЕДИНИЦА ЗА ДИСНИФЕКТИРАЕ
 6. Наполнете го резервоарот полн со вода и додадете 1 лажичка белило. Оставете го растворот 20 минути, а потоа исплакнете со вода додека не исчезне мирисот на белилото. Исушете ги внатрешните површини со чиста крпа. Избришете ја надворешноста на уредот со мека крпа гampнатопена со свежа вода.
 7. Пополнете ја единицата и повторно соберете ја по СОБРАНИЕ инструкции.

ЛЕТО СКЛАДИРАЕ

 1. Единицата за чистење како што е наведено погоре.
 2. Отфрлете го користениот фитил и секоја вода во резервоарот. Дозволете темелно сушење пред складирање. Не чувајте вода во внатрешноста на резервоарот.
 3. Не чувајте го уредот во поткровје или во друга област со висока температура, бидејќи е веројатно оштетување.
 4. Инсталирајте нов филтер на почетокот на сезоната

ЛИСТА НА ДЕЛОВИ ЗА ПОПРАВКА

ВОЗДУХ Пордал Испарувачки овлажнител - ЛИСТА НА ДЕЛОВИ ЗА ПОПРАВКА

Резервни делови достапни за купување

Точка
Не
ОПИС Дел број
EP9 500 (CN) EP9 800 (CN)
1 Дефлектор/вентилација 1B71973 1B72714
2 инка 1B72282 1B72282
3 Пополнете ја вратата 1B71970 1B72712
4 Плови 1B71971 1B71971
5 Пложувач за плови 1B71972 1B72713
6 Кастери (4) 1B5460070 1B5460070
7 Фитил 1043 (CN) 1043 (CN)
8 Држач за фитил 1B72081 1B72081
9 База 1B71982 1B72716
10 Вметнете 1B72726 1B72726
11 Далечински управувач т 7V1999 7V1999
- Прирачник за сопственик (не е слика) 1B72891 1B72891

Делови и додатоци може да се нарачаат со повик 1-800-547-3888. Секогаш нарачувајте по број на дел, а не по број на ставка. Ве молиме, повикувајте го бројот на моделот на овлажнител.

ВОДИЧ ЗА УПОТРЕБА ЗА ВОДА

Растројство Веројатна причина лек
Единицата не работи на која било поставка за брзина • Нема напојување на уредот. • Осигурете се дека поларизираниот приклучок е целосно вметнат во theидниот штекер.
• Единицата остана без вода - вентилаторот нема да работи без вода
презентираат
• Резервоар за полнење.
• Повторно работење на прекинувачот/неправилно позиционирање на плови плочата. • Проверете дали склопот на плови е правилно поставен како што е опишано во
• Пополнување вода. страница 5.
Светлото останува вклучено во шасијата откако уредот е исклучен. • LED светлото останува вклучено во кабинетот секогаш кога се напојува. •Ова е нормално.
Нема доволно влажност. • Фитил е стар и неефикасен.
• Humidistat не е доволно поставен
• Заменете го фитилот кога е зацврстен или зацврстен со минерали.
• Зголемете ја поставката за влажност на контролната табла.
Премногу влажност.
(кондензацијата станува тешка на преклопените површини во просторијата)
• Humidistat е поставен превисоко. • Намалете го поставувањето на влага или зголемете ја собната температура.
Истекување на вода • Кабинетот можеби е преполнет. Во задниот дел на кабинетот има безбедносна дупка за прелевање. • НЕ ПОЛНУВАЈТЕ го ормарот. Правилното ниво на вода е означено во внатрешноста на страничниот allид на кабинетот.
мирис • Може да има бактерии. • Исчистете и дезинфицирајте го удирањето на кабинетот Упатство за грижа и одржување.
• Додадете бактерии регистрирани во ЕПА
Третман според упатствата на шишето.
• Можеби ќе треба да го замените фитилот доколку мирисот и понатаму продолжи.
Контролната табла не реагира на внесување.
Екранот покажува CL
• Функцијата за контрола на заклучување е вклучена за да спречи промени во поставките. • Притиснете ги копчињата Влажност и брзина истовремено 5 секунди за да ја исклучите функцијата.
Истекување на вода од уредот • Капаците за шишиња не се правилно затегнати или не се затегнати • Проверете дали капачето за полнење е исправено и дали капачето за шишето е правилно подредено во основата.
Екранот трепка -20 ′ • СОБА Влажноста е помала од 20%. • Wdl ја чита вистинската влажност кога нивото доаѓа до 25%.
Екранот трепка „ -“ • Иницирање единица.
• Влажноста во просторијата е над 90%.
• Влажноста на просторијата ќе се прикаже откако ќе заврши иницијацијата.
• Останете додека влажноста не падне под 90%.

ПОЛИТИКА ЗА ОГРАНИЧЕН ОГРАНИЧЕН ДВО ГОДИНА

ПРИМЕН ЗА ПРОДАБА ПОТРЕБЕН како доказ за набавка за секаква гаранцијаS.
Оваа гаранција се проширува само за оригиналниот набавувач на овој овлажнител кога уредот е инсталиран и користен во нормални услови против дефекти во изработката и материјалите како што следува:

 • Две (2) години од датумот на продажба на единицата, и
 • Триесет (30) дена на фитили и филтри, кои се сметаат за компоненти за еднократна употреба и треба периодично да се заменуваат.

Производителот ќе го замени дефектниот дел/производ, по своја дискреција, со повратни товари платени од производителот. Договорено е дека таквата замена е ексклузивен лек достапен од производителот и дека ЗА МАКСИМАЛНИОТ ЕКСТЕНТ ДОЗВОЛЕН СО ЗАКОН, ПРОИЗВОДУВАЧОТ НЕ Е ОДГОВОРЕН ЗА ШТЕТА НА КАКОВИОТ ВИД, ВКЛУЧУВАЕ НА СЛУЧАЈНИ И ПОСЛЕДНИ ШТЕТИ ИЛИ ЗАГУБИ НА ИСКЛУЧУВАА ИЛИ
Некои држави не дозволуваат ограничувања за времетраењето на имплицираната гаранција, па горенаведените ограничувања може да не важат за вас.

Исклучоци од оваа гаранција
Ние не сме одговорни за замена на фитили и филтри.
Ние не сме одговорни за каква било случајна или последователна штета од каква било дефект, несреќа, злоупотреба, измени, неовластени поправки, злоупотреба, вклучително и неуспех да се изврши разумно одржување, нормално абење, ниту каде што поврзаниот волуменtage е повеќе од 5% над плочката со име voltage.
Ние не сме одговорни за каква било штета од употреба на омекнувачи или третмани за вода, хемикалии или материјали за отстранување на бигор.
Ние не сме одговорни за трошоците за услужни повици за да ја дијагностицираме причината за неволјите, или трошоци за работна сила за поправка и/или замена на делови.
Ниту еден вработен, застапник, дилер или друго лице не е овластен да дава гаранции или услови во име на производителот. Клиентот е одговорен за сите трошоци за работна сила.
Некои држави не дозволуваат исклучување или ограничување на случајни или последователни штети, така што горните ограничувања или исклучувања можеби нема да важат за вас.
Како да добиете услуга според оваа гаранција
Во рамките на ограничувањата на оваа гаранција, купувачите со неоперативни единици треба да контактираат со службата за корисници на 800-547-3888 за инструкции како да добиете услуга во рамките на гаранцијата, како што е наведено погоре.
Оваа гаранција им дава на клиентот специфични законски права, а вие исто така може да имате други права кои се разликуваат од провинција до провинција или држава до држава.
Регистрирајте го вашиот производ на www.aircareproducts.com.

Намерно оставено празно.

ЛОГО ЗА ВОЗДУХ

5800 Свети Мареј
Литл Рок, А.Р.
72209

Документи / ресурси

Навлажнувач за испарување AIRCARE пиедестал [pdf] Упатство за употреба
Навлажнувач за испарување на пиедестал, EP9 SERIES, EP9 800, EP9 500

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена