Паметна IP-камера со батерија
Брз упатство за корисник

adorcam A4 Smart IP камера со батерија100% безжична IP-камера со батерија на полнење
Поставете го на кое било место, гледајте на телефон во секое време

Листа за пакување

А4 камера:
Што има во кутијата?

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - пакување

1x камера, 1x држач, 1x завртки
1x USB кабел, 1x Брз упатство за корисник

Детали за производот

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - завршенаview adorcam A4 Smart IP камера со батерија - завршенаview2

Инсталирајте Adorcam APP

3.1 Пребарајте „Adorcam“ во App Store или Google Play Store или скенирајте го долунаведениот QR-код за да го преземете и инсталирате на вашиот паметен телефон.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - QRhttps://apps.apple.com/us/app/adorcam/id1505689038

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - QR2https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xm.adorcam

ЗАБЕЛЕШКА: Дозволете ги 2-те подолу дозволи при првото вклучување на апликацијата.

 1. Дозволете Adorcam да користи мобилни мобилни податоци и безжична LAN (функција: ако не е дозволено, нема да успее да додаде IP камера).
 2. Дозволете Adorcam да добива дозволи за порака за системско притискање (функција: кога камерата активира детекција на движење или звучен аларм, телефонот може да прима притискање на аларм).

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - апликација за работа

3.2 Регистрирајте ја сметката:
Новите корисници треба да се регистрираат преку е-пошта, да кликнат на „Регистрирај се“, да ги следат чекорите за да ја завршите регистрацијата на сметката и да се најават.

Додајте камера во АПП

4.1 Вметнете TF картичка
Вметнете TF-картичка за да снимате видеа кога ќе се открие движење и ќе се репродуцира. (картичката не е вклучена, поддржува макс 128 GB.)
4.2 Вклучување на фотоапаратот
Притиснете и задржете го копчето за вклучување 5 секунди за да ја вклучите камерата (ако не може да се вклучи, ве молиме приклучете го адаптерот за телефон DC5V 1A/2A за да се наполни прво 15 минути). Моќ адаптерот не е вклучен во листа за пакување.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - камера

ЗАБЕЛЕШКА: Уверете се дека индикаторското светло полека трепка ЦРВЕНО пред да поставите WiFi
4.3 Поставување Wi-Fi
4.3.1 Доведете ги фотоапаратот и телефонот до рутерот во рок од 1 до 3 стапки (30 до 100 см) и поврзете Wi-Fi.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Поставување

4.3.2 Стартувајте ја апликацијата Adorcam, кликнете на „Додај уред“ и изберете „КАМЕРА со БАТЕРИЈА“.
4.3.3 Изберете 2.4Ghz WiFi SSID и лозинка за внесување, допрете „Поврзување“
4.3.4 Следете го „Водичот за работа“ на Апликацијата, насочете ја леќата на фотоапаратот директно кон QR-кодот на растојание од 5-8 инчи. Successfullyе се слушне тон кога е успешно скениран.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - опис

4.3.5 Откако уредот ќе го препознае QR-кодот, ќе се огласи со тон, доколку се слушне, потоа допрете „Слушни тон“ и почекајте „Поврзи мрежа“.
4.3.6 По успешно поврзување на мрежата, можете да ја именувате камерата и да пронајдете добро место за монтирање според јачината на сигналот на Wi-Fi, потоа кликнете „Заврши“ и ќе се смисли список. Изберете една камера и пуштете ја, а потоа можете да го гледате видеото во реално време.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - слadorcam A4 Smart IP камера со батерија - сл2

совети:

 1. Изберете 2.4G HZ WiFi
 2. Не поддржува 5G HZ WiFi
 3. Поместете ја камерата поблиску до безжичниот рутер за да обезбедите добар безжичен сигнал

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - поврзување

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - сл8

Ве молиме, отстранете го заштитниот филм на леќата на фотоапаратот и одржувајте го леќиот чист.
Лента Следно за да генерирате QR-код.
Насочете го објективот на фотоапаратот директно кон QR-кодот на растојание од 5-8 инчи.
Successfullyе се слушне тон кога е успешно скениран.

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - следно

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - мрежа

Мрежата се поврзува, ве молиме бидете трпеливи.
совети:
Ако мрежната врска е неуспешна:

 1. Проверете дали корисничкото име и лозинката за WiFi се точни, а потоа генерирајте нов QR-код за повторно скенирање
 2. Поместете ја камерата поблиску до рутерот за безжична мрежа
 3. Ако сè уште е неуспешно, притиснете го копчето за вклучување двапати за да ја ресетирате камерата и обидете се повторно

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - WIfi

Тековната локација е добра за монтирање на камерата

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - употреба

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - финиш

Мени за уреди

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - уред adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред23
1. Играј
2. Сподели
3. Сноу сигнали
4. Репродукција
5. Подесувања
6. Име на камерата
7. Волумен на батеријата
8. Сигнал WiFi
9. Режим на разоружување
10. Откривањето на движењето е исклучено
11. Време на камерата
12. Пораки
13. Помош
14. За апликацијата
15. Уреди
16. Настани
17. Безбедност
18. Истражете
19. Бит-стапка
20. Евиденција
21. Снимка
22. Држете и зборувајте
23. Аудио
24. Мени
25. Настани
26. Ноќен вид
27. Звук алармиран
28. Подесувања
29. Затвори

Мени за поставки на фотоапаратот:

Бр Поставки за камера adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред4
1 Волумен на батеријата
2 Име на камерата
3 WiFi
4 Вклучена камера
5 Автоматско ноќно гледање
6 Одложи кратенка
7 Моќен менаџер
8 детекција на движење
9 Аудио поставки
10 Поставки за време
11 Складирање на видео
12 Информации за уредот
13 Водич за монтирање
14 Рестартирајте го уредот
15 Отстранете го уредот

Споделете видео на пријател

Кликнете на иконата или опцијата за споделување и изберете дозвола и изберете поврзани камери и внесете ја сметката на пријателот за споделување.
ЗАБЕЛЕШКА: Прво, проверете дали сметката на пријател е веќе регистрирана во апликацијата Adorcam

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред5 adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред6
adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред7 adorcam A4 Smart IP камера со батерија - Уред8

adorcam A4 Smart IP камера со батерија - следно

Додаток:
Опис на статусот на ЛЕР

Не

Опис на индикаторот

Статус на камера

1 Нема светло Спиење / исклучување
2 Црвено светло е вклучено При полнење
3 Црвеното светло полека трепка (еднаш во секунда) Се чека WiFi-врска
4 Брзо црвено светло (повеќе пати во секунда) Поврзување WiFi
5 Сино светло цврсто вклучено Снимање на аларм
6 Сината светлина трепка бавно (еднаш на секои две секунди) Камера во живо view статус
7 Сината светлина трепка брзо (повеќе пати во секунда) Статус на надградба

Лист за проблеми со снимање

Бр

Опис

Решение и работа

1 Не можам да се поврзам
 1. Проверете го името и лозинката за WiFi
 2. Проверете дали вашата WiFi е 2.4G HZ, а не 5G HZ WiFl.
 3. Проверете дали камерата и телефонот се блиску до рутерот
2 Ресетирање
 1. Притиснете го и копчето за вклучување двапати Слушнете еден тон.
 2. Црвеното светло полека трепка
3 Промени во нова мрежа
 1. Ако камерата е онлајн, можете да изберете една нова WiFi, внесена лозинка за промена;
 2. Ако камерата не е онлајн, ресетирајте ја камерата и поврзете ја на нова Wi-Fi.
4 Не успеа да се додаде уредот Вклучете ги мобилните податоци на апликацијата Adorcam во поставките за мобилни телефони
3 Без притискање на алармот Овозможете известување за апликацијата Adorcam во поставките за мобилна телефонија
6 Нема видео запис со аларм Ве молиме, вметнете TF картичка

Најчесто поставувани прашања:

 1. Камерата на батеријата не поддржува постојано снимање 7/24, поддржува само снимање настани кога сензорот открива движење на човечкото тело.
 2. Камерата со батерија не поддржува ниту еден компјутер S/W или прелистувач.
 3. Камерата со батерија не поддржува 5G Wi-Fi
 4. Полнењето на фотоапаратот на батеријата поддржува приклучок DC5V 1A / 2A. целосно наполнето време: 5-6 часа
 5. Поддржува IP камера за батерии офлајн снимање.
  IP камерата со батерија не може да работи без Wi-Fi. Поддржува снимање настани кога Wi-Fi е исклучен, но прво камерата треба секогаш да биде поврзана на Wi-Fi мрежата.
 6. Неограничено е додавањето IP камера во апликацијата, а исто така неограничено е споделувањето видео со друго лице. Но, системот само дозволи 2 лица на интернет максимум истовремено.
 7. Во врска со ТФ картичката:
  7.1 Ве молиме љубезно погрижете се TF картичката, добра марка како Kingston, Sandisk, Class 10 ниво, 4-128 GB
  7.2 Ве молиме прво форматирајте ја TF-картичката на компјутер или приклучете ја повторно кога adorcam не може да ја прочита TF-картичката.
  7.3 Ако нема TF картичка во камерата, нема снимање на аларм, на системот ќе фотографира и ќе се зачува во списокот „Настани“. Ако вметната TF-картичка, нема да има фотографии од снимката.

ЗАБЕЛЕШКА: Оваа опрема е тестирана и откриено е дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, согласно дел 15 од правилата на FCC. Овие граници се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетно мешање во станбена инсталација. Оваа опрема генерира употреба и може да зрачи енергија со радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата, може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите.
Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

 • Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием.
 • Зголемете ја поделбата помеѓу опремата и приемникот.
 • Поврзете ја опремата во штекер на коло различно од оној на кој е поврзан приемникот.
 • Консултирајте се со продавачот или искусен радио / ТВ техничар за помош

Промените или модификациите кои не се изречно одобрени од страната одговорна за усогласеност, може да го поништат овластувањето на корисникот да работи со опремата.
Овој уред е во согласност со Дел 15 од правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови:

 1. овој уред може да не предизвика штетни пречки и
 2. овој уред мора да прифати какви било примени пречки, вклучително и мешање што може да предизвика несакана работа.

Изјави за предупредување за изложеност на RF:
Оваа опрема е во согласност со ограничувањата за изложеност на радијација на FCC утврдени за неконтролирана средина. Оваа опрема треба да се инсталира и работи на минимално растојание од 20 cm помеѓу радијаторот и телото.

Документи / ресурси

adorcam A4 Smart IP камера со батерија [pdf] Упатство за употреба
А4, паметна IP камера со батерија

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена