AcuityBrands EvōlAir UV HFLV UV-C Lamp и Инструкции за замена на филтер

УВ лamp е оценет за 9000 часа (номинална) континуирана употреба. Се препорачува дека на
УВ лamp а филтерот се менува годишно. Сервисирајте само со делови за замена на Acuity Brands:

 • 27238R RK8HFLV КОМПЛЕТ (Лamp & Филтер)
 • 27238S RK8HFLV ФИЛТЕР
 • 27238V RK8HFLV ЛAMP
 1. Уверете се дека напојувањето е исклучено од приклучокот.
 2. Отворете ја вратата на скарата со поместување на бравите надолу со прстите или со алатка за заштита од боја (Слика 1).

  ЗАБЕЛЕШКА: Вратата од скарата мора да се отвори пред вратата на големата УВ-Ц комора.
 3. Прочитајте ја етикетата ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ.
 4. Отворете ја големата врата од UV-C комората (или врата со раб или цврста метална врата) со поместување на бравите надолу.
 5. Користејќи ракавици и заштитни очила, отстранете го UV-C lamp од штекерот и спојката за држење.
 6. Фрлете го искористениот UV-C lamp во локален или државен објект за одлагање на опасен отпад, со универзален постапувач со отпад или овластен капацитет за рециклирање.
  ИЗВЕСТУВАЊЕ: Лamps содржи жива, се отстранува според локалните, државните и федералните закони.
  За повеќе информации, посетете: www.lampрециклирај.org
 7. Користејќи чисти платнени ракавици, внимателно отстранете го новиот lamp од кутијата и вметнете го во штекерот 2G11 и спојката за задржување.
  ЗАБЕЛЕШКА: Маслото од прстите трајно ќе издлаби чаша од lamp, слабеење на структурата и оштетување на лamp ќе резултира. Чиста лamp со алкохол за триење и чиста крпа доколку е потребно.
 8. Затворете ја големата врата и цврсто заклучете.
 9. Со помош на ракавици и заштитни очила, фатете ги црните јазичиња на филтерот и повлечете ги до центарот на филтерот, а потоа надолу за да ги отстраните.
 10. Безбедно фрлете го употребениот филтер.
 11. Инсталирајте го новиот филтер по обратен редослед од кој е отстранет.
 12. Затворете ја вратата од решетката и цврсто заклучете.
 13. Вклучете го напојувањето и потврдете дека светлото за статус е зелено што покажува дека UV-C светлото и вентилаторите се вклучени (Слика 2).

 

Прочитајте повеќе за овој прирачник и преземете PDF:

Документи / ресурси

AcuityBrands EvōlAir UV HFLV UV-C Lamp и замена на филтер [pdf] Инструкции
Ev lAir UV HFLV, UV-C Lamp и замена на филтер, Ev lAir UV HFLV UV-C Lamp и замена на филтер, Лamp и Замена на филтер, Замена на филтер

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *