LG - Лого

Едноставно рачно
Комплет безжични задни звучници

МОДЕЛ – SPK8-S

Ве молиме, внимателно прочитајте го ова упатство пред да работите со вашиот сет и чувајте го за идна референца. До view инструкциите за напредни карактеристики, посетете http://www.lg.com и потоа преземете го прирачникот за сопственик. Дел од содржината во овој прирачник може да се разликува од вашата единица.

Комплет за безжични задни звучници LG SPK8-S - Производот е завршенview

Поврзување на задни звучници

Дизајнот на звучникот и начинот на поврзување може да бидат различни според моделите.

Комплет за безжични задни звучници LG SPK8-S - Поврзување на задни звучници

 1. Правилно поврзете ги каблите на звучниците со задните звучници.
 2. Поврзете го безжичниот ресивер и задните звучници (сиво: десно, сино: лево) со каблите на звучниците.
 3. Вклучете ја функцијата Surrond за да уживате во опкружувачки звук.

Безжична врска со ресивер

 1. Поврзете го кабелот за напојување на безжичниот приемник во штекерот.
 2. Вклучете го уредот: единицата и безжичниот приемник ќе бидат автоматски поврзани. Жолто-зелената ЛЕД на ресиверот се вклучува.

Рачно поврзување на безжичен приемник
Ако задните звучници не испуштаат звук, можете да се обидете да го поврзете рачно.

 1. Притиснете го копчето PAIRING на задниот дел од безжичниот ресивер.
  • Жолто-зелената сијаличка на безжичниот ресивер брзо трепка.
 2. Вклучете ја главната единица.
 3. Спарувањето е завршено.
  • Жолто-зелената ЛЕД на безжичниот ресивер се вклучува.

Поставете го растојанието помеѓу лентата за звук и безжичниот ресивер што е можно поблиску и држете ги подалеку од уредот (на пр. безжичен рутер, микробранова печка, итн.) над 1 m за да спречите безжични пречки.

Комплет за безжични задни звучници LG SPK8-S - Рачно поврзување со безжичен ресиверОпкружувачки звук Вклучено / Исклучено

Кога ќе вклучите опкружувачка функција, можете да уживате во прекрасен опкружувачки звук за целиот влезен извор на звук со задни звучници.
Почетната поставка за опкружувачката функција е ИСКЛУЧЕНА, вклучете ја функцијата за опкружувачки звук за да ја користите.

SK5Y
Surround On: Притиснете и задржете ЗАДЕН + копче на далечинскиот управувач околу 2 секунди.
Опкружувачки исклучен: Притиснете и задржете ОДГОВОР - копче на далечинскиот управувач околу 2 секунди.

SK10Y / SK9Y / SK8Y / SK6Y
Surround On: Притиснете и задржете AUTO VOL копче на далечинскиот управувач околу 2 секунди и потоа притиснете AUTO VOL копчете постојано за да изберете ВКЛУЧЕНО – САРРАУНД во прозорецот за прикажување. Опкружувачки исклучен: притиснете и задржете AUTO VOL копче на далечинскиот управувач околу 2 секунди и потоа притиснете AUTO VOL копчете постојано за да изберете ИСКЛУЧЕНО – САРАУНД во прозорецот за прикажување.

SL4Y/SL5Y/SL5YF/SL6Y/SL6YF/SL7Y/SL7YF/SL8Y/SL8YG/SL9Y/SL9YG/SL10Y/SL10YG/SN10Y/SN10YG/DSN10YG/SN9Y/SN9YG/DSN9YG/SL8Y/SL8YG/DSN8YG/SN7Y/DSN7Y/ SN7CY/DSN7CY/SN6Y/DSN6Y/SN5Y/DSN5Y/GX/ G1

Опкружувачки вклучен: Притиснете и задржете копче на далечинскиот управувач околу 3 секунди и потоа притиснете копчете постојано за да изберете ON – SURROUND во прозорецот за прикажување.
Опкружувачки исклучен: Притиснете и задржете копче на далечинскиот управувач околу 3 секунди и потоа притиснете копчето повторливо за да изберете ИСКЛУЧЕН - ОКОЛУ во прозорецот за приказ.

SP9YA/DSP9YA/SP8YA/DSP8YA/SP7Y/DSP7Y/ SPD7Y/SP70Y/DSPD7Y/SPD75YA/DSPD75YA/ SP60Y
Притиснете Поставки копче. Производот влегува во режим на поставување и можете да видите „OFF-AUTO POWER“ или „ON-AUTO POWER“.
Додека „OFF-AUTO POWER“ или „ON-AUTO POWER“ се лизга на екранот за статус, притиснете го копчето Лево/десно за да ја изберете поставката за сараунд звук. Можете да го видите статусот на опкружувачкиот звук, „OFFSURROUND“ или „ON-SURROUND“.
Додека „OFF-SURROUND“ или „ON-SURROUND“ се лизга на екранот за статус, притиснете го копчето Горе/Надолу за да го вклучите или исклучите сараунд звукот.

дополнителни информации

Спецификација на безжичен ресивер

Барање за напојување Погледнете ја главната ознака на безжичниот приемник.
Потрошувачка на енергија Погледнете ја главната ознака на безжичниот приемник.
Димензии (Ш x В x Д) Прибл.
60.0 mm x 220.0 mm x
175.0 mm

Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава.

www.lg.com
Авторски права © 2018-2021 LG Electronics Inc. Сите права се задржани.

Документи / ресурси

Комплет за безжични задни звучници LG SPK8-S [pdf] Упатство за употреба
SPK8-S, комплет за безжични задни звучници
Комплет за безжични задни звучници LG SPK8-S [pdf] Упатство за употреба
SPK8-S, SPK8-S комплет за безжични задни звучници, комплет за безжични задни звучници

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена