ЛОГО НА ЛГОПРИРАЧНИК ЗА СОПСТВЕНИК
Магијата далечински

Ве молиме, внимателно прочитајте го ова упатство пред да го користите далечинскиот управувач и чувајте го за идна референца.
Содржините во ова упатство може да се променат без претходна најава поради надградба на функциите на производот.
MR21GC
www.lg.com
Авторски права © 2021 LG Electronics Inc.
Сите права се задржани.

LG MR21GC Magic Remote -Qr

https://www.lg.com/global/ajax/common_manual

LG MR21GC Magic Remote -сн
www.lg.com
Авторски права © 2021 LG Electronics Inc. Сите права се задржани.

додатоци

 • Магични далечински и алкални батерии (АА)
 • Прирачник за сопственик

Инсталирање на батерии

 • Притиснете го горниот дел од капакот на батеријата, лизнете го назад и подигнете го капакот како што е прикажано подолу.
 • За да ги замените батериите, отворете го капакот на батеријата, заменете ги алкалните батерии (1.5 V, AA) што одговараат + - завршува на етикетата во внатрешноста на преградата и затворете го капакот на батеријата. Бидете сигурни да го насочите далечинскиот управувач кон сензорот за далечински управувач на телевизорот.
 • За да ги отстраните батериите, извршете ги постапките за инсталација обратно. Не мешајте стари или користени батерии со нови. Затворете го капакот безбедно.
 • Неисполнувањето на точните поларитети на батеријата може да предизвика пукање или истекување на батеријата, што резултира во пожар, лични повреди или загадување на околината.
 • Отворете го капакот на батеријата за да ја пронајдете етикетата.

LG MR21GC Magic Remote -Инсталирање батерии

Регистрирајте се/Регистрирајте го Magic Remote

 • Вклучете го телевизорот и притиснететркалоТркало (во ред) на далечинскиот управувач за регистрација.
 • Притиснете и задржете Почетна(Дома) копчето и назад(назад) копче заедно повеќе од 5 секунди за да го исклучите Magic Remote.
 • Притиснете и задржетеПочетна (Дома) копче и П. Поставки(П. Поставки) копче заедно повеќе од 5 секунди за да го исклучите и повторно да го регистрирате Magic Remote во исто време.

Далечински опис

LG MR21GC Magic Remote -Далечински Моќ(Моќ) Вклучува или исклучува ТВ.
Копчиња со броеви Внесете броеви.
9 ** Пристапи до [Брза помош].
-(Цртичка) Внесува (DASH) помеѓу броевите како што се 2-1 и 2-2.
Пристапи Пристапува до списокот со зачувани канали или програми.
водич Пристапува до [Водич]
Брз пристап ** Пристапува до [Уреди брз пристап].
[Уреди брз пристап] е функција што ви овозможува да внесете одредена апликација или ТВ во живо директно со притискање и држење на копчињата со број.
...(Повеќе акции) Прикажува повеќе функции на далечински управувач.
АД/САП **
Functionе биде овозможена функцијата за видео/аудио описи. (Во зависност од земјата) функцијата SAP (секундарна аудио програма) исто така може да се овозможи со притискање на... копче. (Во зависност од земјата)
+-(Волумен) Го прилагодува нивото на јачина на звук.
Неми) (Mute) Ги исклучува сите звуци.
Неми 1(Mute) Пристапува до менито [Пристапност].
(Ch/P) Скролувајте низ зачуваните канали или програми.
Почетна (Почетна) Пристапува до почетното мени.
Дома 1 (Почетна) Ги лансира последните користени апликации.
Глас(Препознавање на глас) Потребна е мрежна конекција за да се користи функцијата за препознавање глас.
Проверете дали е препорачана содржина. (Некои препорачани услуги може да не бидат достапни во некои земји.)
Глас 1(Препознавање на глас) Зборувајте додека го притискате и држите копчето за да ја користите функцијата за препознавање глас.

**За да го користите копчето, притиснете и задржете повеќе од 1 секунда.

Внесете(Внесете) Го менува влезниот извор.
Влез 10(Внесете) Пристапува до [Домашна табла].
тркало Тркало (во ред) Притиснете го центарот на тркалоТркало (во ред) копче за да изберете мени.
Можете да менувате канали или програми со користење на
тркало** Тркало (во ред) копче. Тркало (Во ред) Пристапете до [Magic Explorer]. Може да ја извршите функцијата [Magic Explorer] кога бојата на покажувачот ќе се смени во виолетова. Ако гледате програма, притиснете и задржете го покажувачот на видеото. Кога користите [TV Guide], [Settings], [Sports Alert] или [Art Gallery], притиснете и задржете на текстот.
up (горе / долу / лево / десно)
Притиснете го копчето горе, долу, лево или десно за да скролувате низ менито.
Ако притиснете upкопчиња додека покажувачот е во употреба, покажувачот ќе исчезне од екранот и Magic Remote ќе работи како општ далечински управувач.
За повторно прикажување на покажувачот на екранот, протресете го Magic Remote лево и десно.
назад(назад) Се враќа на претходниот екран.
Назад 1 (назад) Ги чисти приказите на екранот и се враќа на последниот влез viewИНГ.
П. Поставки(П. Поставки) Пристапува до Брзите поставки.
П. Поставки 1(П. Поставки) Го прикажува менито [Сите поставки].
некои менијаОвие пристапуваат до специјалните функции во некои менија.
Работи : Ја извршува функцијата за снимање. (Во зависност од земјата)
Копчиња за услуга за стриминг Поврзете се со услугата за видео стриминг.
? (Упатство за корисникот) Пристапува до [Упатство за корисникот]. (Во зависност од земјата)
Домашна табла(Домашна табла) Пристапува до [Домашна табла]. (Во зависност од земјата)
омилен каналПристапува до листата на омилени канали. (Во зависност од земјата)
(Контролни копчиња(Копчиња за контрола) Ја контролира медиумската содржина. (Во зависност од земјата)

 • Прикажаната слика на далечинскиот управувач може да се разликува од вистинскиот производ.
 • Редоследот на описот може да се разликува од вистинскиот производ.
 •  Некои копчиња и услуги може да не се обезбедат во зависност од моделите или регионите.

Поврзување паметни уреди со помош на NFC Tagѓумбир

Користење на одликата NFC
NFC е технологија која користи комуникација во близина, овозможувајќи ви удобно да испраќате и примате информации без посебни поставки.
Доближувајќи паметен уред во близина на далечинскиот управувач со NFC, можете да ја инсталирате апликацијата LG ThinQ и да го поврзете уредот со телевизорот.

 1. Вклучете NFC во поставките на паметниот уред. За да користите NFC со уреди со Android, поставете ја опцијата NFC за да овозможите „читање/пишување“ tags'во поставките на паметниот уред. Поставките за NFC може да варираат во зависност од уредот.
 2. Донесете го паметниот уред во близина на НФЦ(NFC) на далечинскиот управувач. Потребното растојание за NFC tagџин е околу 1 см.
 3. Следете ги инструкциите за да ја инсталирате апликацијата LG ThinQ на вашиот паметен уред.
 4. Retagприклучувањето на паметниот уред до далечинскиот управувач ви овозможува удобен пристап до различни карактеристики на поврзаниот телевизор преку апликацијата LG ThinQ.

• Оваа функција е достапна само за паметни уреди со NFC.
забелешказабелешка
• Оваа функција е достапна само ако далечинскиот управувач има лого на NFC.

Мерки на претпазливост што треба да се преземат

 • Користете го далечинскиот управувач во наведениот опсег (во рамките на 10 m).
  Може да доживеете неуспеси во комуникацијата кога го користите уредот надвор од областа на покривање или ако има пречки во областа на покривање.
 • Може да доживеете неуспеси во комуникацијата во зависност од додатоците.
  Уредите како што се микробранова печка и безжична LAN работат во ист фреквентен опсег (2.4 GHz) како и Magic Remote. Ова може да предизвика неуспеси во комуникацијата.
 • Волшебниот далечински управувач може да не работи правилно ако безжичниот рутер (АП) е на растојание од 0.2 метри од телевизорот. Вашиот безжичен рутер треба да биде оддалечен повеќе од 0.2 m од ТВ.
 • Не расклопувајте ги и не загревајте ги батериите.
 • Не испуштајте ја батеријата. Избегнувајте екстремни удари на батеријата.
 • Не потопувајте ги батериите во вода.
 • Внимание: Ризик од пожар или експлозија ако батеријата се замени со неправилен тип
 •  Правилно фрлајте ги користените батерии.
 •  Вметнувањето батерија на погрешен начин може да резултира со експлозија.

спецификации

КАТЕГОРИИ ДЕТАЛИ
Модел број MR21GC
Опсег на фреквенција 2.400 GHz до 2.4835 GHz
Излезна моќност (макс.) 8 dBm
канал 40 канали
Извор на напојување Се користат АА 1.5 V, 2 алкални батерии
Опсег на оперативна температура 0 ° C до 40 ° C

Поддржани LG телевизори

• 2021 телевизори
– Z1/M1/G1/C1/B1/A1
– QNED9*/QNED8*/NANO9*/NANO8*/NANO7*
- UP8*/UP7*
(Проверете дали е достапен ТВ Bluetooth)
* Не се наведени сите модели наведени во сите земји.
* Наведените модели се предмет на промена без претходна најава.

ЛОГО НА ЛГО

Документи / ресурси

Магичен далечински управувач LG MR21GC [pdf] Сопственик прирачник
Магичен далечински управувач, MR21GC

Референци

Приклучи се на разговор

3 Коментари

 1. Што се случи со конекторот на уредот? Треба да го поврзам мојот далечински со звучниците Bose cinemate за да можам да ја контролирам јачината на звукот со мојот магичен далечински управувач.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена