Сопственик на прирачник за LG 32TNF5J Digital Signage Display
LG 32TNF5J Дигитален екран со знаци

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ – Оваа опрема е усогласена со Класа А од CISPR 32. Во станбена средина, оваа опрема може да предизвика радио пречки.

ОСНОВНИ

Икона за белешка ЗАБЕЛЕШКА

 • Додатоците обезбедени со вашиот производ може да варираат во зависност од моделот или регионот.
 • Спецификациите на производот или содржината во ова упатство може да се променат без претходна најава поради надградба на функциите на производот.
 • Софтвер и прирачник за SuperSign
  • Посетете http://partner.lge.com за да го преземете најновиот софтвер и прирачник SuperSign.

Проверка на додатоците

додатоци
додатоци
додатоцидодатоци
Иконата : Во зависност од земјата

ПРОВЕРКА ПРЕД ИНСТАЛАЦИЈА

Ние не сме одговорни за штетата на производот предизвикана од неуспехот да се следи упатството.

Ориентација за инсталација

Користење вертикално
Кога инсталирате вертикално, ротирајте го мониторот 90 степени спротивно од стрелките на часовникот додека е свртен кон предниот дел на екранот.
инсталација

Агол на навалување
инсталација

При инсталирање на мониторот, тој може да се навалува нагоре под агол до 45 степени.

Локација за инсталација 

Ние не сме одговорни за штетата на производот предизвикана од неуспехот да се следи упатството.

Овој производ се користи како вграден производ инсталиран во внатрешноста на куќиштето.

 • Гаранцијата на производот ќе биде неважечка доколку се користи со предната плоча изложена на директна сончева светлина.
 • Носете работни ракавици кога го монтирате производот.
 • Инсталирањето на производот со голи раце може да предизвика повреда.

затворен

Инсталирање на мониторот во куќиштето 

Ако го инсталирате производот внатре во куќиштето, инсталирајте го држачот (опционално) на задната страна на производот.
Кога го инсталирате производот користејќи го држачот (опционално), прицврстете го држачот безбедно на мониторот за да се осигурате дека не паѓа.

Дупка за монтирање VESA
инсталација

модел VESA димензии (A x B) (мм) стандард димензии Должина (максимум) (Мм) Квантитет
32TNF5J X 200 200 M6 21.0 4
43TNF5J X 200 200 M6 15.5 4
55TNF5J X 300 300 M6 14.0 4

Странична дупка за монтирање

Единица: мм
32TNF5J инсталација
43TNF5J инсталација
55TNF5J инсталација
модел стандард димензии Должина на
(максимум) (мм)
Квантитет итн
32TNF5J M4 4.5 12 Горе/лево/десно (по 4 EA)
43TNF5J M4 4.5 12 Горе/лево/десно (по 4 EA)
55TNF5J M4 4.0 12 Горе/лево/десно (по 4 EA)
 1. Користете ги дупките за страничните завртки кога го монтирате панелот.
 2. Вртежен момент на затегнување на завртките: 5~7 kgf
 3. Должината на завртката може да биде поголема, во зависност од обликот на куќиштето и дебелината на материјалот

Икона за предупредување ВНИМАНИЕ

 • Прво исклучете го кабелот за напојување, а потоа поместете го или инсталирајте го мониторот. Во спротивно, може да дојде до електричен удар.
 • Ако мониторот е инсталиран на таван или наклонет ѕид, може да падне и да резултира со повреда.
 • Оштетувањето на мониторот со прецврсто затегнување на завртките може да ја поништи вашата гаранција.
 • Користете завртки и плочи за монтирање на ѕид кои одговараат на стандардите VESA.
  Кршење или лична повреда поради употреба или злоупотреба на несоодветни компоненти не се покриени со гаранцијата на овој производ.
 • Кога го монтирате производот, внимавајте да не нанесувате силна сила на долниот дел
  ВНИМАНИЕ

Икона за белешка ЗАБЕЛЕШКА

 • Користењето на завртки подолги од наведената длабочина може да ја оштети внатрешноста на производот. Бидете сигурни да користите соодветна должина.
 • За повеќе информации за инсталацијата, погледнете го упатството за употреба за ѕидниот носач.

ПРЕДУПРЕДУВАА ЗА УПОТРЕБА

Функцијата за будење за режим на мирување не е поддржана во овој модел.

Прашина
Гаранцијата нема да покрие каква било штета предизвикана од користење на производот во претерано правлива средина.

После слика

 • Понатамошната слика се појавува кога производот е исклучен.
  • Пикселите може брзо да се оштетат ако на екранот се прикажува неподвижна слика подолг временски период. Користете ја функцијата заштитник на екранот.
  • Префрлањето од екран со големи разлики во осветленоста (црно-бел или сив) на потемниот екран може да предизвика последователна слика. Ова е нормално поради карактеристиките на екранот на овој производ.
 • Кога ЛЦД-екранот е во мирна шема за подолги периоди на употреба, мало волtagМоже да се појави разлика помеѓу електродите кои работат со течниот кристал (LC). волtagРазликата помеѓу електродите се зголемува со текот на времето и има тенденција да го одржува течниот кристал подреден во една насока. Во тоа време, останува претходната слика, која се нарекува после слика.
 • Последните слики не се појавуваат кога се користат слики кои постојано се менуваат, туку се случуваат кога одреден екран е фиксиран долго време. Следниве се оперативни препораки за намалување на појавата на последователни слики при користење на фиксен екран. Максималното препорачано време за префрлување на екранот е 12 часа. Пократките циклуси се подобри за спречување на последователни слики.
 • Препорачани услови за користење
 1. Променете ја бојата на позадината и бојата на текстот во еднакви интервали.
  • Последователните слики помалку се појавуваат кога боите што треба да се променат се комплементарни една со друга.
   После слика
   После слика
 2. Префрлајте го екранот во еднакви временски интервали.
  • Бидете внимателни и погрижете се текстот или сликите од пред промената на екранот да не се оставаат на истата локација по промената на екранот.
   После слика

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ

Без претходна најава, сите информации за производот и спецификациите содржани во овој прирачник може да се променат за да се подобрат перформансите на производот.

32TNF5J

Влезни / излезни пристаништа HDMI 1, HDMI 2
Вградена батерија Применето
резолуцијата Препорачана резолуција 1920 x 1080 @ 60 Hz (HDMI1, HDMI2)
Макс резолуција
Моќ Voltage 100-240 V ~ 50/60 Hz 0.6 А.
Услови на животната средина Работна температура
Оперативни Влажност
0 ° C до 40 ° C
10 % до 80 % (Услов за спречување на кондензација)
Температура на складирање Влажност на складирање -20 °C до 60 °C
5 % до 85 % (Услов за спречување на кондензација)
* Услови за складирање на пакувањето во кутијата на производот
Потрошувачка на енергија На режим 55 W (тип.)
Режим на спиење / режим на подготвеност W ‰ ¤ 0.5 W

43TNF5J

Влезни / излезни пристаништа HDMI 1, HDMI 2
Вградена батерија Применето
резолуцијата Препорачана резолуција 3840 x 2160 @ 60 Hz (HDMI1, HDMI2)
Макс резолуција
Моќ Voltage 100-240 V ~ 50/60 Hz 1.1 А.
Услови на животната средина Работна температура
Оперативни Влажност
0 ° C до 40 ° C
10 % до 80 % (Услов за спречување на кондензација)
Температура на складирање Влажност на складирање -20 °C до 60 °C
5 % до 85 % (Услов за спречување на кондензација)
* Услови за складирање на пакувањето во кутијата на производот
Потрошувачка на енергија На режим 95 W (тип.)
Режим на спиење / режим на подготвеност W ‰ ¤ 0.5 W

55TNF5J

Влезни / излезни пристаништа HDMI 1, HDMI 2
Вградена батерија Применето
резолуцијата Препорачана резолуција 3840 x 2160 @ 60 Hz (HDMI1, HDMI2)
Макс резолуција
Моќ Voltage 100-240 V ~ 50/60 Hz 1.7 А.
Услови на животната средина Работна температура
Оперативни Влажност
0 ° C до 40 ° C
10 % до 80 % (Услов за спречување на кондензација)
Температура на складирање Влажност на складирање -20 °C до 60 °C
5 % до 85 % (Услов за спречување на кондензација)
* Услови за складирање на пакувањето во кутијата на производот
Потрошувачка на енергија На режим 127 W (тип.)
Режим на спиење / режим на подготвеност W ‰ ¤ 0.5 W

32/43/55TNF5J 

* Екран на допир
ОС (оперативен систем) Windows 10 10 поени (макс)
webOS 10 поени (макс)
Име на модел Димензии (ширина x висина x длабочина) (мм) Тежина (kg)
32TNF5J 723 x 419.4 x 39.1 5.6
43TNF5J 967.2 x 559 x 38 10.4
55TNF5J 1231.8 x 709.6 x 39.2 16.8

Режим за поддршка за HDMI (PC). 

резолуцијата Хоризонтална фреквенција (kHz) Вертикално Фреквенција (Hz) забелешка
X 800 600 37.879 60.317
X 1024 768 48.363 60
X 1280 720 44.772 59.855
X 1280 1024 63.981 60.02
X 1680 1050 65.29 59.954
X 1920 1080 67.5 60
X 3840 2160 67.5 30 Освен 32TNF5J
135 60

* Препорачуваме користење 60Hz. (Може да се види замаглување/треење на движење на влезови различни од 60 Hz.)

ДОЗВОЛА

Поддржаните лиценци може да се разликуваат според моделот. За повеќе информации за лиценците, посетете www.lg.com.
ДОЗВОЛА

Термините HDMI, HDMI мултимедијален интерфејс со висока дефиниција и логото HDMI се трговски марки или регистрирани трговски марки на HDMI Licensing Administrator, Inc.

Произведен под лиценца од Dolby Laboratories. Dolby, Dolby Vision, Dolby Vision IQ, Dolby Audio, Dolby Atmos и симболот double-D се заштитни знаци на Dolby Laboratories Licensing Corporation.
ДОЗВОЛА

Моделот и серискиот број на производот се наоѓаат на задната страна и од едната страна на производот.
Снимете ги подолу во случај да некогаш ви треба услуга.

МОДЕЛ ________________________________
СЕРИСКИ БР. _________________________

Привремениот шум е нормален при вклучување или исклучување на овој уред.

логото

Документи / ресурси

LG 32TNF5J Дигитален екран со знаци [pdf] Сопственик прирачник
32TNF5J, 43TNF5J, 55TNF5J, Дигитален дисплеј за знаци, 32TNF5J Дигитален екран со знаци, дигитален знак, приказ на знаци

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *