SEALEY-логото

SEALEY ATD25301 АВТОМАТСКИ ПОВЛЕКУВАЧКИ РАСТАНЦ

SEALEY-ATD25301-AUTO-RETRACTABLE-RATCHET-TIE-DOWN-PRODUCT

Ви благодариме што купивте Sealey производ. Произведен по високи стандарди, овој производ, доколку се користи според овие упатства и ако се одржува правилно, ќе ви даде години без проблеми.

ВАЖНО: ВЕ МОЛИМЕ ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГИ ОВИЕ УПАТСТВА. ЗАБЕЛЕШТЕ ГИ БЕЗБЕДНИТЕ ОПЕРАТИВНИ БАРАЊА, ПРЕДУПРЕДУВАЊА И ВНИМАНИЕ. КОРИСТЕТЕ ГО ПРОИЗВОДОТ ПРАВИЛНО И СО ВНИМАНИЕ ЗА ЦЕЛТА ЗА КОЈА Е НАМЕНЕТ. НЕПОСТАВУВАЊЕТО МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКИ ШТЕТА И/ИЛИ ЛИЧНА ПОВРЕДА И ЌЕ ЈА ПОНИШТИ ГАРАНЦИЈАТА. ЧУВАЈТЕ ГИ ОВИЕ ИНСТРУКЦИИ БЕЗБЕДНИ ЗА ИДНА УПОТРЕБА.SEALEY-ATD25301-AUTO-RETRACTABLE-RATCHET-TIE-DOWN-fig-1

БЕЗБЕДНОСТ

 • При изборот и користењето web врзување, треба да се земе предвид потребниот капацитет за врзување, земајќи го предвид режимот
  на употреба и природата на товарот што треба да се обезбеди. Големината, обликот и тежината на товарот, заедно со предвидениот начин на користење, транспортната средина и природата на товарот ќе влијаат на правилниот избор.
 • Од причини за стабилност, самостојните единици на оптоварување треба да се прицврстат со минимум еден пар web трепки за врзување со триење и два пара од web врзување за дијагонално врзување.
 • Избраниот web трепките треба да бидат доволно силни и со правилна должина за начинот на употреба. Основни правила за врзување:
  • Планирајте ги операциите за монтирање и отстранување на врзувањето пред да започнете патување;
  • Имајте на ум дека за време на патувањата можеби ќе треба да се истоварат делови од товарот;
  • Пресметајте го бројот на web трепки според EN 12195-1.
  • Само тие web врзување дизајнирани за триење со STF на етикетата треба да се користат за врзување со триење;
  • Периодично проверувајте ја силата на затегнување, особено кратко време по започнувањето на патувањето.
 • Поради различното однесување и издолжување при оптоварување, различна опрема за врзување (на пр. синџир за врзување и web врзување) не треба да се користат за врзување на истиот товар. Исто така, треба да се земе предвид и помошните фитинзи (компоненти) и уредите за врзување во склопот за врзување товар што се компатибилни со web камшикување.
 • За време на употребата, рамните куки треба да се заглават низ целата ширина на површината на лежиштето на куката.
 • Објавување на web врзување: треба да се внимава да се осигура дека стабилноста на товарот е независна од опремата за врзување и дека ослободувањето на web врзувањето не треба да предизвика товарот да падне од возилото, а со тоа да се загрози персоналот. Доколку е потребно, прикачете ја опремата за подигнување за понатамошен транспорт до товарот пред да го ослободите уредот за затегнување за да спречите случајно паѓање и/или навалување на товарот. Ова важи и кога користите уреди за затегнување кои овозможуваат контролирано отстранување.
 • Пред да се обидете да растоварате единица за оптоварување, таа web трепките треба да се отпуштат така што може слободно да се подигне од товарната платформа.
 • За време на утовар и истовар, треба да се обрне внимание на близината на сите ниски надземни далноводи.
 • Материјалите од кои web трепките се произведени имаат селективна отпорност на хемиски напад. Побарајте совет од производителот или добавувачот доколку се очекува изложување на хемикалии. Треба да се напомене дека ефектите на хемикалиите може да се зголемат со зголемувањето на температурата. Отпорноста на вештачките влакна на хемикалии е сумирана подолу.
 • Полиамидите се практично имуни на ефектите на алкалите. Сепак, тие се нападнати од минерални киселини.
 • Полиестерот е отпорен на минерални киселини, но е нападнат од алкалии.
 • Полипропиленот е малку под влијание на киселини и алкалии и е погоден за апликации каде што е потребна висока отпорност на хемикалии (освен одредени органски растворувачи).
 • Растворите на киселини или алкалии кои се безопасни може да станат доволно концентрирани со испарување за да предизвикаат оштетување. Земете контаминирани webодеднаш излегува од употреба, темелно натопете ги во ладна вода и исушете ги природно.
 • Web блицовите што одговараат на овој дел од EN 12195 се погодни за употреба во следните температурни опсези:
  • 40 °C до +80 °C за полипропилен (PP);
  • 40 °C до +100 °C за полиамид (PA);
  • 40 °C до +120 °C за полиестер (PES).
 • Овие опсези може да варираат во хемиска средина. Во тој случај ќе се побара совет од производителот или добавувачот.
 • Промената на температурата на околината за време на транспортот може да влијае на силите во web камшикување. Проверете ја силата на затегнување откако ќе влезете во топли области.
 • Web трепките ќе се отфрлат или ќе се вратат на поправка на производителот доколку покажат какви било знаци на оштетување.
 • Следниве критериуми се сметаат за знаци на оштетување:
  • Само web ќе се поправат врзувачите со етикети за идентификација;
  • Ако има некаков случаен контакт со хемиски производи, а web врзувањето ќе се отстрани од употреба и ќе се консултира производителот или добавувачот;
  • за web камшикување (да се отфрли): кинење, исекотини, пробивање и кршење на носечките влакна и шевовите за задржување; деформации кои произлегуваат од изложеност на топлина;
  • за крајни фитинзи и уреди за затегнување: деформации, расцепи, изразени знаци на абење, знаци на корозија.
 • Треба да се внимава дека на web врзувањето не се оштетува од острите рабови на товарот на кој се користи. Се препорачува визуелна проверка пред и по секоја употреба.
 • Само читливо означени и етикетирани web ќе се користат трепки.
 • Web Приклучоците не треба да се преоптоваруваат: се применува само максималната сила на раката од 500 N (50 daN на етикетата; 1 daN = 1 kg). Механички помагала како што се лостови, шипки итн. како продолжетоци не треба да се користат освен ако не се дел од уредот за затегнување.
 • Web вратоврските никогаш не смеат да се користат кога се заврзани или искривени.
 • Оштетувањето на етикетите треба да се спречи со нивно држење подалеку од остри рабови на товарот и, доколку е можно, од товарот.
 • на webbing треба да биде заштитен од триење, триење и оштетување од оптоварување со остри рабови со користење на заштитни чаури и/или заштитници за агли.

ВОВЕД

Произведено од полиестер webбинг со зашиена арматура околу куките. Автоматското премотување назад со притискање на копче го повлекува webbing, оставајќи ја единицата уредна и уредна. Едноставниот механизам на барабанот и преплетот ги затегнува webbing за да обезбеди супериорно ограничување на товарот. Погоден за прицврстување на товари и церади на рамни кревети или приколки. Рачките и механизмот за ослободување се обложени со гума за дополнителна удобност.

СПЕЦИФИКАЦИЈА

Модел број Прекинување на вирус кука Максимална тензија WebBing Должина WebБинг Ширина Квантитет
ATD25301 600 кг S-тип 300 кг 3 m 25 mm 1
ATD50301 1500 кг S-тип 750 кг 3 m 50 mm 1

РАБОТЕЊЕ

ЗАБЕЛЕШКА: Доколку не сте сигурни во барањата за специфична примена на Tie Down, побарајте стручен совет.

 1. ИНСТАЛИРАЊЕ НА РЕМЕТОТ
  1. Притиснете го ливчето Ослободете (сл.1) и извлечете ја должината на ременот колку што е потребно.
  2. Пронајдете ги куките на ременот до саканите точки за прицврстување и, со помош на рачката на запирање (слика 1), затегнете го ременот до потребното затегнување. ОСЛОБОДУВАЊЕ НА РЕМЕТОТ
  3. Притиснете го јазичето Ослободете (слика 1) и оставете го ременот да се издолжи доволно за да овозможите вадење на куките на ременот од местата за прицврстување.
  4. Откако ќе се исклучите, притиснете го јазичето Ослободете за да дозволите ременот целосно да се повлече во куќиштето на преплетот.
   ЗАБЕЛЕШКА: За дополнителни информации погледнете го каналот на Сили на YouTube. SEALEY-ATD25301-AUTO-RETRACTABLE-RATCHET-TIE-DOWN-fig-2

ОДРЖУВАЊЕ

 1. По употребата, темелно избришете го ременот и телото на преплетот со мека, чиста и сува крпа.
 2. Чувајте го уредот во чиста, сува средина.

ЗАШТИТА НА ENИВОТНАТА СРЕДИНА

Рециклирајте ги несаканите материјали наместо да ги фрлате како отпад. Сите алатки, додатоци и пакување треба да се сортираат, однесат во центар за рециклирање и да се отстранат на начин што е компатибилен со животната средина. Кога производот станува целосно неупотреблив и бара фрлање, исцедете ги сите течности (ако е применливо) во одобрени контејнери и фрлете ги производот и течностите во согласност со локалните прописи.
Забелешка: Наша политика е постојано да ги подобруваме производите и како такви го задржуваме правото да ги менуваме податоците, спецификациите и компонентните делови без претходна најава.
Важно: Не се прифаќа одговорност за неправилна употреба на овој производ.

Гаранција

Гаранцијата е 12 месеци од датумот на купување, чиј доказ е потребен за секое побарување.

адреса:

Сили груп, Кемпсон Веј, бизнис парк Сафолк, Бури Сент Едмундс, Сафолк. IP32 7AR 01284 757500 01284 703534 [заштитена по е-пошта] www.sealey.co.uk

Документи / ресурси

SEALEY ATD25301 АВТОМАТСКИ ПОВЛЕКУВАЧКИ РАСТАНЦ [pdf] Упатство за употреба
ATD25301, ATD50301, КРСТАНЦА, СТАНЛИЦА што се вовлекува

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена