SATECHI X3 Bluetooth тастатура со позадинско осветлување

СОДРИНА ЗА ПАКУВАЕ


 • ТЕНА X3 ТАСТАВА ОСВЕТУВАНА БЛУЕТОТ ОСВЕТУВАНА
 • USB-C кабел за полнење
 • УПАТСТВО ЗА КОРИСТЕЊЕ

СПЕЦИФИКАЦИИ НА

 • МОДЕЛ: ST-BTSX3M
 • ДИМЕНЗИИ: 16.65″ X 4.5″ X 0.39″
 • ТЕЖИНА: 440 g
 • БЕЗЖИЧНО ПОВРЗУВАЊЕ: Bluetooth

Системски побарувања

 • ВЕРЗИЈА BLUETOOTH: 3.0 или понова
 • MACOSX: vl0.4 или понова верзија
 • IOS: Bluetooth е овозможен

ФУНКЦИИ

Забелешка: Функцијата за распоред на тастатурата се заснова на стандардните поставки за iOS и MAC OS. Излезот може да се разликува за различни ОС.

 1. Вклучен / исклучен прекинувач
 2. LED ИНДИКАТОР ЗА НАПОЌНУВАЊЕ/ПОЛНЕЊЕ
 3. FN LOCK LED ИНДИКАТОР
 4. КЛУЧАВИ НА УРЕД BLUETOOTH СО LED ИНДИКАТОР
 5. КЛУЧ ЗА FN
 6. ПРИКЛУЧОК ЗА ПОЛНЕЊЕ USB-C
 7. МЕДИУМИ/ ФУНКЦИСКИ КЛУЧИ
 8. CAPS LOCK LED ИНДИКАТОР
 9. NUMBERPAD

Вклучено / Исклучено

 • За да ја вклучите или исклучите тастатурата, поместете го прекинувачот на горниот дел од уредот во положбата „вклучено“. Индикаторот за напојување се вклучува зелено ~ 3 секунди и потоа се исклучува.

СПАРУВАЊЕ НА ВАШИТЕ УРЕДИ

 • Притиснете и задржете едно од копчињата Bluetooth ~3 секунди за да му доделите уред. Белата LED светилка треба да почне да трепка.
 • На уредот домаќин, побарајте „Тена тастатура X3“ во поставката за Bluetooth, изберете „Поврзи“ за да се спарите. Белата ЛЕР ќе престане да трепка, што укажува на успешно спарување. Повторете го процесот за да додадете до 4 уреди со Bluetooth.

Забелешка:

 1. По 30 минути неработење, тастатурата ќе оди во режим на мирување. Ве молиме притиснете кое било копче за да се разбудите.
 2. Брзо префрлете се помеѓу 1, 23  4 за префрлување уреди.
 3. За копчињата Fl ~ Fl 5 притиснете го копчето „Fn“ со копчето за да ја овозможите функцијата.

Индикатори на ЛЕР

 • Вклучено исклучено - станува зелено за 4 секунди и се исклучува.
 • Слаба батерија - трепка зелено кога батеријата е празна.
 • Полнење - станува црвено кога се полни.
 • Целосно наполнето - станува зелено и останува зелено.
 • прес за замена помеѓу копчињата за медиуми и копчињата F. Белата LED светилка станува посветла што покажува дека заклучувањето FN е овозможено.

ЗАВРШЕН

 • Има 10 нивоа на позадинско осветлување. Можете да ги промените нивоата на позадинско осветлување во секое време со притискање

Забелешка: Задното осветлување се исклучува кога батеријата на тастатурата е празна.

ПОЛНУВАЈТЕ ГО ВАШИОТ КЛУЧНИК

 • Кога батеријата е празна. индикаторот за напојување ќе трепка зелено Поврзете ја тастатурата со компјутер или USB ѕиден адаптер користејќи го вклучениот USB-C кабел за полнење.
 • Полнете ја тастатурата 2 до 3 часа или додека црвеното LED светло за полнење не стане зелено. Тастатурата може да се користи или жично или безжично додека се полни.

IRичен режим

 • Притиснете Fn + за да го активирате жичниот режим кога е поврзан USB-C кабел.
  LED светлото за напојување станува зелено. Притиснете Копче 1~4 за да се вратите на режимот Bluetooth.

ФУНКЦИЈА И ТАБЕЛА ЗА ПОДДРШКА НА ЖЕШКИ КЛУЧИ

 

ФУНКЦИЈА НА MAC OS

ФУНКЦИЈА на iOS

Намалете ја осветленоста на екранот Намалете ја осветленоста
Зголемете ја осветленоста на екранот Зголемете ја осветленоста
Пребарување во центарот на вниманието Пребарување во центарот на вниманието
App Switcher Префрлувач на апликации (само за iPad)
Намалете го осветлувањето на тастатурата Намалете го осветлувањето на тастатурата
Зголемете го осветлувањето на тастатурата Зголемете го осветлувањето на тастатурата
Претходна песна Претходна песна
Играј / Пауза Играј / Пауза
Следна песна Следна песна
Mute Mute
Волумен надолу Волумен надолу
Јачина на звук нагоре Јачина на звук нагоре
Исфрлите Активирајте виртуелна тастатура
Fn заклучување Fn заклучување
Отстрани Отстрани

БЕЗБЕДНОСНИ УПАТСТВА

Предупредување: Може да дојде до пожар, електричен удар, оштетување на уредот со тастатура доколку не се почитуваат следните упатства

 1. Да се ​​чува подалеку од извор на микробранова радијација
 2. Не ставајте тешки предмети на овој производ
 3. Без паѓање и виткање
 4. Да се ​​чува подалеку од масло, хемиски или органски растворувачи

Најчесто поставувани прашања

 • Може ли да го користам ова како жична тастатура?
  О: Да, тастатурата Slim X3 вклучува USB-жична врска. Со притискање на копчињата „FN + EJECT“ ќе се активира USB-жичниот режим за тастатурата.
 • Дали тастатурата доаѓа со различни опции за светло во боја?
  О: За жал, тастатурата е опремена само со бело позадинско осветлување.
  Сепак, можете да поминете низ 70 различни опции за осветленост.
 • Колку долго трае батеријата со целосно полнење?
  О: Траењето на батеријата на тастатурата може да варира во зависност од нивото на
  Осветленоста на позадинското осветлување, но најдолгото што тастатурата може да издржи со целосно полнење е приближно 80 часа.
 • Зошто позадинското осветлување на тастатурата ми се затемни/исклучи автоматски?
  О: Позадинското осветлување автоматски ќе се затемни по една минута некористење. Исто така, ќе се исклучи автоматски штом ќе достигне режим на ниска потрошувачка на енергија. (Зелена сијаличка што трепка и режим на ниска енергија)

FCC

Овој уред е во согласност со дел 1 5 од резултатите на FCC.
Операцијата е предмет на следниве два услови:
1. Овој уред може да не предизвикува штетни пречки и
2. Овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

Забелешка: оваа опрема е тестирана и е откриена дека е во согласност со ограничувањата за дигитален уред од класа Б, според Дел 15 од правилата на Федералната комисија за комуникации (FCC). Овие ограничувања се дизајнирани да обезбедат разумна заштита од штетни пречки во станбена инсталација. Оваа опрема генерира, користи и може да зрачи енергија на радиофреквенција и, доколку не е инсталирана и употребена во согласност со упатствата. може да предизвика штетни пречки во радио комуникациите.
Сепак, нема гаранција дека нема да се појават пречки во одредена инсталација. Ако оваа опрема навистина предизвика штетни пречки во радио или телевизиски прием, што може да се утврди со исклучување и вклучување на опремата, корисникот се охрабрува да се обиде да го поправи мешањето со една или повеќе од следниве мерки:

1. 1. Преориентирајте ја или преместете ја антената за прием
1.2. Зголемете го одвојувањето помеѓу опремата за плочки и приемникот
1 .3. Поврзете ја опремата во и штекер на коло различно од она на кое е поврзан ресиверот
л .4. Консултирајте се со дилерот или со искусен техничар на radionv за помош
Промените или модификациите кои не се изрично одобрени од производителот може да го поништат овластувањето на корисникот да управува со опремата

СЕ ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА УСЛОВО

Satechi изјавува дека овој производ е во согласност со основните барања и другите релевантни одредби од важечките директиви на ЕЗ. За Европа, копија од Декларацијата за сообразност за овој производ може да се добие со посета www.satechi.net/doc

ТРЕБА ПОМОШ?

+ 1 858 2681800
[заштитена по е-пошта]

Документи / ресурси

SATECHI X3 Bluetooth тастатура со позадинско осветлување [pdf] Упатство за употреба
X3 Bluetooth тастатура со позадинско осветлување, X3, Bluetooth тастатура со позадинско осветлување

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена