Безжични слушалки QUANTUM 810

810 БЕЗЖИЧНИ
ПРИРАЧНИК ЗА СОПСТВЕНИК

СОДРЖИНА
ВОВЕД ………………………………………………………………………………………………………….. 1 ШТО СЕ ВО КУТИЈАТА…………………… …………………………………………………………………………….. 2 ПРОИЗВОД ГОТОВОVIEW ………………………………………………………………………………………. 3
Контроли на слушалките …………………………………………………………………………………………………………………………….3 Контроли на 2.4G USB безжичен приклучок………………………………………………………………………………….5 Контроли на 3.5 милиметарски аудио кабел………………… …………………………………………………………………………………… 5 ПОЧНУВАЊЕ…………………………………………… …………………………………………………. 6 Полнење на слушалките …………………………………………………………………………………………………………………….6 Носење на вашиот слушалки ………………………………………………………………………………………………………………7 Вклучување……… …………………………………………………………………………………………………………………………………………. .8 Поставување за прв пат (само за компјутер)…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 8 КОРИСТЕЊЕ НА СЛУШАЛКИТЕ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………..10 Со 3.5G безжична врска ……………………………………………… ………………………………………………………….10 Со Bluetooth (секундарна врска)………………………………………………………………… ………………..2.4 СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ…………………………………………………………………………………. 11 РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИ …………………………………………………………………………………………… 13 ЛИЦЕНЦА……………………………………………………………………………………………………… 15

Вовед
Честитки за купувањето! Овој прирачник вклучува информации за слушалките за игри JBL QUANTUM810 WIRELESS. Ве охрабруваме да одвоите неколку минути за да го прочитате ова упатство, кое го опишува производот и вклучува инструкции чекор-по-чекор кои ќе ви помогнат да го поставите и да започнете. Прочитајте ги и разберете ги сите безбедносни упатства пред да го користите вашиот производ. Ако имате какви било прашања во врска со овој производ или неговата работа, ве молиме контактирајте со вашиот продавач на мало или служба за корисници или посетете не на www.JBLQuantum.com
- 1 -

Што има во кутијата

06

01

02

03

04

05

01 JBL QUANTUM810 безжични слушалки 02 USB кабел за полнење (USB-A до USB-C) 03 3.5 мм аудио кабел 04 2.4G USB безжичен dongle 05 QSG, гарантна картичка и безбедносен лист 06 Пена за шофершајбната за бум микрофон

- 2 -

ПРОИЗВОД ЗАВРШЕНVIEW
Контроли на слушалките
01 02 03
16 04 05 06
15 07
14 08
13 09
12 10 11
01 ANC* / TalkThru** LED · Се пали кога е овозможена функцијата ANC. · Брзо трепка кога е овозможена функцијата TalkThru.
Копче 02 · Притиснете кратко за да го вклучите или исклучите ANC. · Држете повеќе од 2 секунди за да го вклучите или исклучите TalkThru.
03 / бирање · Ја балансира јачината на разговорот во однос на јачината на звукот на играта.
04 Јачина +/- бирање · Ја прилагодува јачината на слушалките.
05 Пена за шофершајбна што се вади
- 3 -

06 ЛЕД за исклучување/вклучи звук на микрофон · Се пали кога микрофонот е исклучен.
Копче 07 · Притиснете за да го исклучите или вклучите звукот на микрофонот. · Држете повеќе од 5 секунди за да го вклучите или исклучите RGB светлото.
08 LED за полнење · Го покажува статусот на полнење и батерија.
09 3.5 мм аудио приклучок 10 порта USB-C 11 микрофон со бум со фокус на глас
· Превртете нагоре за да го исклучите звукот или превртете надолу за да го исклучите звукот на микрофонот. 12 копче
· Држете повеќе од 2 секунди за да влезете во режим на спарување Bluetooth. 13 лизгач
· Лизгајте нагоре/надолу за да ги вклучите/исклучите слушалките. · Лизгајте нагоре и држете повеќе од 5 секунди за да влезете во режим на спарување 2.4G. 14 LED статус (напојување / 2.4G / Bluetooth) 15 RGB зони на осветлување 16 рамно преклопена чашка за уши
* ANC (Активно поништување на шум): Искусете целосно потопување додека играте со потиснување на надворешниот шум. ** TalkThru: во режимот TalkThru, можете да одржувате природни разговори без да ги отстранувате слушалките.
- 4 -

Контроли на 2.4G USB безжичен донгл
02 01
01 Копче CONNECT · Држете повеќе од 5 секунди за да влезете во режим на безжично спарување 2.4G.
02 LED · Го покажува статусот на 2.4G безжичната врска.
Контроли на 3.5 mm аудио кабел
01 02
01 лизгач · Лизгајте за да го исклучите или исклучите звукот на микрофонот во аудио конекција од 3.5 мм.
02 Бирач за јачина на звук · Ја прилагодува јачината на слушалките во аудио конекција од 3.5 мм.
- 5 -

Како да започнете
Полнење на вашите слушалки
3.5hr
Пред употреба, целосно наполнете ги слушалките преку испорачаниот кабел за полнење USB-A до USB-C.
СОВЕТИ:
· Потребни се приближно 3.5 часа за целосно полнење на слушалките. · Можете исто така да ги полните слушалките преку кабел за полнење USB-C на USB-C
(не се испорачува).
- 6 -

Носејќи ги вашите слушалки
1. Ставете ја страната означена со L на левото уво, а страната означена со R на десното уво. 2. Прилагодете ги подлогите за уши и лентата за глава за удобно вклопување. 3. Прилагодете го микрофонот по потреба.
- 7 -

Вклучи

· Лизгајте го прекинувачот за напојување нагоре за да ги вклучите слушалките. · Лизгајте надолу за да го исклучите.
LED-статусот свети бело со вклучување.

Поставување за прв пат (само за компјутер)

превземи

од jblquantum.com/engine за да добиете целосен пристап

до функциите на вашите JBL Quantum слушалки – од калибрација на слушалките до прилагодување

3D аудио за да одговара на вашиот слух, од создавање приспособени RGB светлосни ефекти до

одредување како функционира страничниот тон на микрофонот за бум.

Барања за софтвер
Платформа: Windows 10 (само 64 битни) / Windows 11
500 MB слободен простор за тврд диск за инсталација
СОВЕТ:
· QuantumSURROUND и DTS Headphone:X V2.0 достапни само на Windows. Потребна е инсталација на софтвер.

- 8 -

1. Поврзете ги слушалките со вашиот компјутер преку 2.4G USB безжична врска (Видете „Со безжична врска 2.4G“).
2. Одете во „Sound Settings“ -> „Sound Control Panel“.
3. Под „Репродукција“ означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS GAME“ и изберете „Set Default“ -> „Default Device“.
4. Означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“ и изберете „Set Default“ -> „Default Communication Device“.
5. Под „Снимање“ означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“ и изберете „Set Default“ -> „Default Device“.
6. Во вашата апликација за разговор изберете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“ како стандарден аудио уред.
7. Следете ги упатствата на екранот за да ги персонализирате поставките за звук.

JBL Quantum810 WIRELESS игра

JBL Quantum810 WIRELESS Chat

- 9 -

Користење на слушалките
Со 3.5 mm аудио врска

1. Поврзете го црниот приклучок со вашите слушалки.
2. Поврзете го портокаловиот конектор со приклучокот за слушалки од 3.5 мм на вашиот компјутер, Mac, мобилен или уред за игри конзола.

Основна операција

Контроли

Операција

Бирач за јачина на звук на аудио кабел од 3.5 mm Прилагодете ја главната јачина на звук.

лизгач на аудио кабел од 3.5 мм

Лизгајте за да го исклучите или вклучите звукот на микрофонот.

ЗАБЕЛЕШКА:
· ЛЕД-то за исклучување/вклучување на звукот на микрофонот, копчето, / бирачот и зоните за осветлување RGB на слушалките не работат во аудио конекцијата од 3.5 мм.

- 10 -

Со безжична врска 2.4G

2.4G

1. Приклучете го безжичниот клуч за USB 2.4G во USB-A приклучок на вашиот компјутер, Mac, PS4/PS5 или Nintendo SwitchTM.
2. Вклучете ги слушалките. Ќе се впари и автоматски ќе се поврзе со клучот.

Основна операција

Контролира бирање јачина на звук
копче копче

Ракување Прилагодете ја главната јачина на звук. Ротирајте кон за да ја зголемите јачината на играта. Ротирајте кон за да ја зголемите јачината на разговорот. Притиснете за да го исклучите или вклучите звукот на микрофонот. Држете повеќе од 5 секунди за да го вклучите или исклучите RGB светлото. Притиснете кратко за да го вклучите или исклучите ANC. Држете повеќе од 2 секунди за да го вклучите или исклучите TalkThru.

- 11 -

Рачно да се спари
> 5S
> 5S
1. На слушалките, лизгајте го прекинувачот за напојување нагоре и држете го повеќе од 5 секунди додека ЛЕД-то за статус не трепка бело.
2. На безжичниот клуч за USB 2.4G, држете CONNECT повеќе од 5 секунди додека ЛЕД-то брзо не трепка бело. Двете LED диоди на слушалките и клучот стануваат цврсто бели по успешно поврзување.
СОВЕТИ:
· Слушалките автоматски се исклучуваат по 10 минути неактивност. · ЛЕР влегува во режим на поврзување (бавно трепка) по исклучувањето од
слушалките. · Не е загарантирана компатибилноста со сите USB-A порти.
- 12 -

Со Bluetooth (секундарна врска)

01

> 2S

02

Поставки Bluetooth

Bluetooth

ДЕВИЦИ

ON

JBL Quantum810 безжично поврзано

Сега се открива

Со оваа функција, можете да го поврзете вашиот мобилен телефон со слушалките додека играте игри, без да се грижите за пропуштање важни повици.
1. Држете ги слушалките повеќе од 2 секунди. Статусот LED брзо трепка (спарување).
2. Овозможете Bluetooth на вашиот мобилен телефон и изберете „JBL QUANTUM810 WIRELESS“ од „Уреди“. Статусот LED полека трепка (се поврзува), а потоа станува цврсто сино (поврзан).

- 13 -

Контролирајте повици
× 1 × 1 × 2
Кога има дојдовен повик: · Притиснете еднаш за да одговорите. · Притиснете двапати за да одбиете. За време на повик: · Притиснете еднаш за да ја прекинете слушалката.
СОВЕТ:
· Користете контроли за јачина на звукот на уредот поврзан со Bluetooth за да ја прилагодите јачината на звукот.
- 14 -

Спецификации на производи
· Големина на двигател: 50 mm Динамични драјвери · Фреквентен одговор (пасивен): 20 Hz – 40 kHz · Фреквентен одговор (активен): 20 Hz – 20 kHz · Фреквентен одговор на микрофон: 100 Hz -10 kHz · Максимална влезна моќност: 30 mW · Чувствителност: 95 dB SPL @1 kHz / 1 mW · Максимална SPL: 93 dB · Чувствителност на микрофон: -38 dBV / Pa@1 kHz · Импеданса: 32 оми · 2.4G Моќност на безжичниот предавател: <13 dBm · 2.4G модулација: Жица GFSK, /4 DQPSK · 2.4G Безжична фреквенција на носител: 2400 MHz – 2483.5 MHz · Моќност што се пренесува преку Bluetooth: <12 dBm · Модулација што се пренесува преку Bluetooth: GFSK, /4 DQPSK · Фреквенција на Bluetooth: 2400 MHz – 2483.5 MHzfile верзија: A2DP 1.3, HFP 1.8 · Bluetooth верзија: V5.2 · Тип на батерија: Li-ion батерија (3.7 V / 1300 mAh) · Напојување: 5 V 2 A · Време на полнење: 3.5 часа · Време на репродукција на музика со RGB осветлување исклучено: 43 часа · Шема за подигање микрофон: еднонасочно · Тежина: 418 g
ЗАБЕЛЕШКА:
· Техничките спецификации се предмет на промена без претходна најава.
- 15 -

Смена на проблеми
Ако имате проблеми со користењето на овој производ, проверете ги следниве точки пред да побарате услуга.
Нема моќ
· Слушалките автоматски се исклучуваат по 10 минути неактивност. Повторно вклучете ги слушалките.
· Наполнете ги слушалките (видете „Полнење на слушалките“).
Спарувањето 2.4G не успеа меѓу слушалките и 2.4G USB безжичен памет
· Поместете ги слушалките поблиску до клучот. Ако проблемот остане, спајте ги слушалките со клучот повторно рачно (видете „Рачно спарување“).
Спарувањето со Bluetooth не успеа
· Проверете дали сте ја вклучиле функцијата Bluetooth на уредот за поврзување со слушалките.
· Поместете го уредот поблиску до слушалките. · Слушалките се поврзани со друг уред преку Bluetooth. Исклучете го
друг уред, а потоа повторете ги постапките за спарување. (видете „Со Bluetooth (секундарна врска)“).
Нема звук или слаб звук
· Проверете дали сте ја одбрале JBL QUANTUM810 WIRELESS GAME како стандарден уред во поставките за звук на играта на вашиот компјутер, Mac или уред за конзола за игри.
· Прилагодете ја јачината на звукот на вашиот компјутер, Mac или уред за конзола за игри. · Проверете ја рамнотежата на разговорот за игри на компјутер ако играте само аудио за игра или разговор. · Проверете дали ANC е овозможен додека TalkThru е оневозможен.
- 16 -

· Може да почувствувате очигледна деградација на квалитетот на звукот кога ги користите слушалките во близина на уред со вклучен USB 3.0. Ова не е дефект. Наместо тоа, користете продолжеток за USB за да го држите подалеку од USB 3.0 портот што е можно повеќе.
Во безжична врска 2.4G: · Проверете дали слушалките и безжичниот клуч 2.4G се спарени и поврзани
успешно. · USB-A портите на некои уреди за конзола за игри може да се некомпатибилни со JBL
QUANTUM810 WIRELESS. Ова не е дефект.
Во аудио конекција од 3.5 мм: · Проверете дали аудио кабелот од 3.5 мм е безбедно поврзан.
При поврзување со Bluetooth: · Контролата на јачината на звукот на слушалките не работи за поврзаниот Bluetooth
уред. Ова не е дефект. · Да се ​​чува подалеку од извори на радио пречки како што се микробранови или безжичен
рутери.

Мојот глас не можат да го слушнат соиграчите
· Проверете дали сте го избрале JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT како стандарден уред во поставките за звук за разговор на вашиот компјутер, Mac или уред за конзола за игри.
· Проверете дали микрофонот не е исклучен.

Не можам да се слушнам кога зборувам

· Овозможете страничен тон преку

за да се слушнете јасно во текот на играта

аудио. ANC/TalkThru ќе се оневозможи кога е овозможен споредниот тон.

- 17 -

лиценца
Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици.
- 18 -

HP_JBL_Q810_OM_V2_MK

810 БЕЗЖИЧНИ
Брзи упатства

JBL QuantumENGINE
Преземете JBL QuantumENGINE за да добиете целосен пристап до функциите на вашите JBL Quantum слушалки - од калибрација на слушалките до прилагодување на 3D аудио за да одговараат на вашиот слух, од создавање приспособено RGB осветлување
ефекти за одредување како функционира страничниот тон на микрофонот за бум. JBLquantum.com/engine
Барања за софтвер
Платформа: Windows 10 (само 64 битни) / Windows 11 500 MB слободен простор на тврдиот диск за инсталација *Секогаш користете ја најновата верзија на Windows 10 (64 битна) или Windows 11 за најоптимално искуство на JBL QuantumENGINE
*JBL QuantumSURROUND и DTS слушалки: X V2.0 достапен само за Windows. Потребна е инсталација на софтвер.

001 ШТО Е ВО КУТИЈАТА

Пена за стакло за микрофон за бум

JBL quantum810 WIRELESS слушалки

USB кабел за полнење

3.5 мм аудио кабел

USB безжичен DONGLE

QSG | ГАРАНТНА КАРТИЧКА | Безбедносен лист

002 барања

Поврзување 3.5 mm Аудио кабел 2.4G безжичен
Bluetooth

JBL

БАРАА ЗА СОФТВЕР

Платформа: Windows 10 (само 64 битни) / Windows 11 500 MB БЕСПЛАТЕН ПРОСТОР НА ТЕШКОТ ДВОЈ ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

Компатибилност на системот
Компјутер | XboxTM | PlayStationTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | ВР

PC

PS4/PS5 XBOXTM Nintendo SwitchTM Mobile

MAC

VR

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Не е компатибилен

Стерео

Не е компатибилен

Стерео

Стерео

Стерео

Не

Не

Компатибилен Компатибилен

Стерео

Стерео

Стерео

Не е компатибилен

003 ГОТОВОVIEW

01 ЛЕР АНЦ / ТАЛКТРУ

Копче 02 ANC / TALKTHRU

03 Бирајте рамнотежа за аудио-разговор за игри

04 Контрола на јачината на звукот

05 Одвојлива пена на шофершајбната

06* ЛЕД за известување за исклучување/вклучи звук на микрофонот 01 07* Исклучи звук на микрофон/вклучи звук

08 ЛЕР за полнење

02

09 3.5 милиметарски аудио џек

03

10 USB-C порта 04
11 микрофон за гласовно фокусирање

12 копче за спарување на Bluetooth

05

13 Лизгач за вклучување / исклучување на напојувањето

06

14 МОЌНОСТ / 2.4G / Bluetooth LED

15* RGB зони за осветлување

07

16 Чаша за уши со рамен склоп

08

17 Копче за парење 2.4G

18 Контрола на јачината на звукот

09

19 КОПЧЕ ЗА МИК МУТ

10

*

11

17 16

15

18

14

19

13

12

004 ИСТРАУВАЕ И ВРСКИ

01

вклучување

02 2.4G безжичен компјутер | mac | PLAYSTATIONTM |Nintendo SwitchTM

ПРИРАЧНИК ЗА КОНТРОЛИ

01

02

> 5S

> 5S

005 Bluetooth

× 1 × 1 × 2

01

02

ON
> 2S

Поставки Bluetooth
УРЕДИ со Bluetooth JBL Quantum810 Безжично поврзано сега може да се открие

006 ПОСТАВУВАЕ

XboxTM | PlayStationTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | VR

007 Команда за копчиња

ANC вклучува/исклучување на TALKTHRU ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО

X1

> 2S

ЗГОЛЕМИ ГО ЈАМИНУВАЊЕТО НА ИГРАТА Зголемете ја јачината на звукот на ЧАТ

ЗГОЛЕМИ ЈА ГОЛЕМИОТ ВОЛУМЕН НАМАЛУВАЈ ГО ГОЛЕМОТ ВОЛУМЕН

Микрофон Исклучи / исклучи звук X1 ВКЛУЧЕНО / ИСКЛУЧЕНО >5S

ВКЛУЧЕНО ИСКЛУЧЕНО
> 2С BT режим на спарување

008 Поставување за прв пат
8а Поврзете ги слушалките со вашиот компјутер преку 2.4G USB безжична конекција.
8б Одете во „Поставки за звук“ -> „Контролен панел за звук“. 8c Под „Репродукција“ означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS GAME“
и изберете „Постави стандарден“ -> „Стандарден уред“. 8d Означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“ и изберете „Постави
Стандардно“ -> „Стандарден уред за комуникација“. 8e Под „Снимање“ означете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“
и изберете „Постави стандарден“ -> „Стандарден уред“. 8f Во вашата апликација за разговор изберете „JBL QUANTUM810 WIRELESS CHAT“
како стандарден аудио уред. 8G Следете ги упатствата на екранот за да го персонализирате звукот
поставувања.

JBL Quantum810 WIRELESS игра

JBL Quantum810 WIRELESS Chat

009 микрофон

LED за известување за исклучување/вклучување на звукот на микрофонот

неми

неми

010 ПРИЛОГ
3.5hr

011 ЛЕД-однесување
ANC ON ANC OFF TALKTHRU НА MIC MUTE MIC UNMUTE
НЕПАКУВАЕ ЗА НИСКОТО БАТЕРИ Целосно се наплаќа

2.4G Спарување 2.4G ПОВРЗУВАЊЕ 2.4G ПОВРЗЕНО
BT PAIRING BT ПОВРЗУВАЊЕ BT CONNECTED
МОOWНОСТ ВО ИСклучена моќност

012 ТЕХ СПЕЦ

Големина на двигателот: Одговор на фреквенција (пасивен): Одговор на фреквенција (Активен): Одговор на фреквенција на микрофон: Максимална влезна моќност Чувствителност: Максимална SPL: Чувствителност на микрофон: Импеданса: 2.4G Моќност на безжичниот предавател: 2.4G Безжична модулација: 2.4G Безжична фреквенција на носител: Bluetooth пренесена моќност: Модулација што се пренесува преку Bluetooth: Фреквенција на Bluetooth: Bluetooth проfile верзија: верзија Bluetooth: Тип на батерија: Напојување: Време на полнење: Време на репродукција на музика со исклучено RGB осветлување: Шема за подигање на микрофон: Тежина:

50 mm Динамички двигатели 20 Hz – 40 kHz 20 Hz – 20 kHz 100 Hz -10 kHz 30 mW 95 dB SPL @1 kHz / 1 mW 93 dB -38 dBV / Pa@1 kHz 32 оми GSK, DSK, 13 4 MHz – 2400 MHz <2483.5 dBm GFSK, /12 DQPSK 4 MHz – 2400 MHz A2483.5DP 2, HFP 1.3 V1.8 Li-јонска батерија (5.2 V / 3.7 mAh, недиректни 1300 ч.

Поврзување 3.5 mm Аудио кабел 2.4G безжичен Bluetooth

PC

PS4 / PS5

XBOXTM

Nintendo SwitchTM

Мобилни

MAC

VR

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Стерео

Не е компатибилен

Стерео

Не е компатибилен

Стерео

Стерео

Стерео

Не е компатибилен

Не е компатибилен

Стерео

Стерео

Стерео

Не е компатибилен

DA
Forbindelser | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилни | MAC | VR 3,5 mm lydkabel | Стерео 2,4G trådløst | Добро е компатибилен со Bluetooth

ES
Конективидад | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мовил ​​| MAC | RV аудио кабел од 3,5 mm | Estéreo Inalámbrico 2,4G | Нема компатибилен Bluetooth

HU
Csatlakoztathatóság | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Mobil eszközök | MAC | Аудиокабел VR 3,5 mm | Sztereó Vezeték nélküli 2,4G | Не е компатибилен со Bluetooth

НЕ
Тилкоблинг | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилни | MAC | VR 3,5 mm lydkabel | Стерео 2,4G trådløs | Добро е компатибилен со Bluetooth

DE
Konnektivität | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилни | MAC | VR 3,5-mm-Audiokabel | Стерео 2,4G WLAN | Nicht compatibel Bluetooth

FI
Yhdistettävyys| компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | VR 3,5 mm äänijohto | Стерео 2,4G Langaton| Ei yhteensopiva Bluetooth

IT
Контивитација | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | VR Cavo аудио 3,5 mm | Стерео 2,4G безжичен | Некомпатибилен Bluetooth

PL
Lczno | компјутер | PS4/PS5 | XBOX TM | Nintendo Switch TM | Мобилен | MAC | VR Кабел аудио 3,5 mm | Стерео 2,4G Bezprzewodowy | Некомпатибилен Bluetooth

EL
| компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | NINTENDO SWITCHTM | МОБИЛЕН | MAC | VR 3,5 mm | 2,4G | Bluetooth

FR
Конективит | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | Аудио со VR кабел 3,5 mm | Stéréo Sans fil 2,4G | Некомпатибилен Bluetooth

NL
Connectiviteit | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Мобилен | MAC | VR 3,5 mm аудиокабел | Стерео 2,4G Draadloos | Niet компатибилен Bluetooth

ПТ-БР
Конективидада | компјутер | PS4/PS5 | XBOXTM | Nintendo SwitchTM | Паметен телефон | Mac | RV Cabo за аудио од 3,5 mm | Estéreo Wireless 2,4G | Некомпатибилен Bluetooth

Информации и изјава за изложеност на IC RF Ограничувањето на SAR во Канада (C) е 1.6 W/kg во просек на еден грам ткиво. Видови уреди: (IC: 6132A-JBLQ810WL) исто така е тестиран во однос на ова ограничување на SAR Според овој стандард, највисоката вредност на SAR пријавени за време на сертификацијата на производот за употреба на главата е 0.002 W/Kg. Уредот беше тестиран за типични телесни операции каде што производот се чуваше на 0 mm од главата. За да се одржи усогласеноста со барањата за изложеност на IC RF, користете додатоци што одржуваат растојание од 0 mm помеѓу главата на корисникот и задниот дел од слушалките. Употребата на штипки за ремени, футроли и слични додатоци не смее да содржи метални делови во неговото склопување. Употребата на додатоци кои не ги исполнуваат овие барања може да не се во согласност со барањата за изложеност на IC RF и треба да се избегнува.
Информации и изјава за изложеност на IC RF за безжичен USB држач Ограничувањето на SAR на Канада (C) е 1.6 W/kg во просек на еден грам ткиво. Видови уреди: (IC: 6132A-JBLQ810WLTM) исто така е тестиран во однос на ова ограничување на SAR Според овој стандард, највисоката вредност на SAR пријавена за време на сертификацијата на производот за употреба на главата е 0.106 W/Kg.
Ракување со глава Уредот беше подложен на типичен тест за манипулација со главата. За да се усогласат со барањата за изложеност на RF, мора да се одржува минимално растојание од 0 cm помеѓу увото на корисникот и производот (вклучувајќи ја и антената). Изложеноста на главата што не ги исполнува овие барања може да не ги задоволува барањата за изложеност на RF и треба да се избегнува. Користете ја само испорачаната или одобрената антена.
ИЦ: 6132A-JBLQ810WL
Работа на телото Уредот беше тестиран за типични телесни операции каде што производот се чуваше на растојание од 5 mm прицврстено од телото. Неусогласеноста со горенаведените ограничувања може да резултира со прекршување на упатствата за изложување на IC RF. Користете ја само испорачаната или одобрената антена.
ИЦ: 6132A-JBLQ810WLTM
Информации и énoncés sur l'exposition RF de l'IC. Ограничувањето на DAS на Канада (C) е 1,6 W/kg, ограничете ја грамската маса. Видови на облека: (IC : 6132A-JBLQ810WL) également été testé en relation avec cette limite DAS само стандарден стандард. La valeur DAS la plus élevée mesurée pendant la certification du produit pour une utilization au niveau de la tête е од 0,002W/Kg. L'appareil a été testé dans des cas d'utilisation typiques en relation avec le corps, où le produit a été utilisé à 0 mm de la tête. Истурете ги продолжувачите со почитување на стандардите за изложување на RF де l'IC, искористете ги додатоците кои се одржуваат на растојание од раздвојување од 0 mm entre la tête de l'utilisateur et l'arrière du casque. Употребата на клиповите од ценетиот, d'étui ou d'accessoires similaires ne doivent pas contenir de pièces métalliques. Les accessoires ne respectant pas ces exigences peuvent ne pas почитување на стандардите на изложбата RF de l'IC et doivent être évités.
Информациите и декларацијата за изложување на RF d'IC ​​истурете ја тастатурата без USB за ограничување на DAS во Канада (C) со 1,6 W/kg и мојен со грам на ткиво. Видови на облека : (IC : 6132A-JBLQ810WLTM) également été testé par rapport à cette limite SAR. Селектирај валидни SAR ла плус élevée signalée lors de la certification du produit pour l'utilisation de la tête est од 0,106W/Kg.

Utilization au niveau de la tête L'appareil est testé dans un cas d'utilisation typique autour de la tête. Истурете ги стандардите за изложување RF, едно растојание од раздвојување минимум од 0 cm doit être maintenue entre l'oreille et le produit (антената се состои од). L'exposition de la tête ne respectant pas ces exigences peut ne pas respecter les standards d'exposition RF et doit être évité. Искористете ја единствената антена вклучува и сертификат за антена. ИЦ: 6132A-JBLQ810WL
Opération du corps L'appareil a été testé pour des opérations corporelles typiques où le produit était maintenu à une растојание од 5 mm du corps. Непочитување на ограничувањата ci-dessus peut entraîner une прекршување на директивите за изложување aux RF d'IC. Искористете го уникатен l'antenne fournie ou approuvée. ИЦ: 6132A-JBLQ810WLTM.
НЕ ОБИДУВАЈТЕ ДА ЈА ОТВОРИТЕ, УСЛУГИТЕ ИЛИ РАБОТИТЕ БАТЕРИЈА | НЕ КРАТКО КРУГ | МОAYЕ ДА ЕКСПЛОДИРААТ ДОКОЛКУ РАБОТАМ ВО ПО FАР | Ризик од експлозија ако батеријата се замени со неточен тип | Фрлете или рециклирајте ги употребените батерии, во согласност со упатствата

Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици.
Este equipamento não tem direito à proteção contra interferência paraudicial e não pode causar interferência em sistemas devidamente autorizados. Производство на хомологадо од АНАТЕЛ, декларација за процедури за регулирање на решението за решение 242/2000, а се очекува и реквизит за примена на законот. Para maiores informações, consulte o site da ANATEL www.anatel.gov.br

: , , 06901 , ., 400, 1500 : ООО“ “, , 127018, ., . , .12,. 1 : 1 : 2 : www.harman.com/ru : 8 (800) 700 0467 , : OOO“ ” , «-». , 2010 : 000000-MY0000000, «M» – ( , B – , C – ..) «Y» – (A – 2010, B – 2011, C – 2012 ..).

HP_JBL_Q810_QSG_SOP_V10

810
Безжични слушалки за игри со перформанси преку уво со активно поништување шум и Bluetooth

Звукот е преживување.
Ниво до JBL Quantum 810 Wireless со сертифициран JBL QuantumSOUND со Hi-Res што ги прави дури и најситните аудио детали да бидат кристално чисти и JBL QuantumSURROUND, најдобриот просторен опкружувачки звук за играње со технологија DTS Headphone:X верзија 2.0. Со безжична врска од 2.4 GHz и стриминг Bluetooth 5.2 и 43 часа траење на батеријата што се полни додека играте, никогаш нема да пропуштите ниту една секунда. Дизајниран за средини за игри, микрофонот со бум со фокус на глас и технологијата за сузбивање на шум гарантираат дека секогаш ќе ви биде јасно дали разговарате за стратегија со вашиот тим или нарачувате пица. Прилагодете го бројчаникот сертифициран од Discord за совршена рамнотежа, а потоа трчајте и пукајте цел ден и ноќ со удобноста на помалиот клуч од 2.4 GHz и удобноста на врвните перничиња за уши со мемориска пена обвиткани со кожа.

Карактеристики
Двоен опкружувачки звук Слушајте го секој детал со драјвери со висока резолуција Двојна безжична технологија за активно поништување шум за играње Играјте и полнете истовремено Звучно копче за игра за разговор за Discord Дирекционен микрофон Издржлив, удобен дизајн Оптимизиран за компјутер, компатибилен со повеќе платформи

810
Безжични слушалки за игри со перформанси преку уво со активно поништување шум и Bluetooth

Карактеристики и предности
Двоен опкружувачки звук Чувствувајте се како да влегувате во играта со технологијата JBL QuantumSURROUND и DTS Headphone:X верзија 2.0 која ви овозможува да искусите извонредно, повеќеканално 3D аудио насекаде околу вас.
Слушајте го секој детал со драјверите со Hi-Res Целосно потопете се во JBL QuantumSOUND. Возачите со висока резолуција од 50 мм ги позиционираат дури и најситните аудио детали со прецизна прецизност, од ударот на гранчето на непријателот што се движи во позиција до чекорите на зомби орда што се меша зад вас. Кога станува збор за игри, звукот е опстанок.
Двојна безжична мрежа Никогаш не пропуштајте секунда со двојните решенија на безжичен 2.4 GHz без загуби и Bluetooth 5.2 кои ги елиминираат заостанувањата и испуштањата на аудиото.
Технологија за активно поништување шум за игри Дизајниран за средини за играње, системот за активно поништување на шум на JBL Quantum 810 Wireless ги елиминира несаканите звуци во позадина за да можете да останете целосно ангажирани во вашата мисија без одвлекување внимание.
Играјте и полнете во исто време Играјте цел ден и ноќ со 43 часа траење на батеријата што се полни додека играте. За разлика од некои соиграчи таму, JBL Quantum 810 Wireless никогаш не се откажува – и никогаш не ве изневерува.
Аудио бирање за разговор за играта за Discord Благодарение на одделните звучни картички, бирачот со сертификат за Discord ви овозможува да го приспособите совршениот баланс на звукот на играта и разговорот во вашите слушалки без прекин во акцијата.
Дирекционен микрофон JBL Quantum 810 Wireless со насочен глас со фокус на микрофонот со бум со превртување на звукот и технологијата за поништување на ехо значи дека секогаш ќе поминувате јасно и гласно, без разлика дали разговарате за стратегија со вашиот тим или нарачувате пица.
Издржлив, удобен дизајн Лесната, издржлива лента за глава и врвните перничиња за уши со мемориска пена обложени со кожа се дизајнирани за целосна удобност, без разлика колку долго играте.
Оптимизиран за компјутер, компатибилен со повеќе платформи. аудио приклучок со компјутер, PlayStation, XboxTM, Nintendo Switch, Mobile, Mac и VR. Функциите напојувани од JBL QuantumENGINE (JBL QuantumSURROUND, RGB, EQ, поставки за микрофон итн.) се достапни само на компјутер. Проверете го водичот за поврзување за компатибилност.

Што има во кутијата:
JBL Quantum 810 Безжични слушалки USB Кабел за полнење 3.5 мм аудио кабел USB безжичен dongle Пена за шофершајбната за микрофон QSG | Гарантен лист | Безбедносен лист
Технички спецификации:
Големина на драјверот: 50mm Динамични драјвери Фреквентен одговор (активен): 20Hz 20kHz Одговор на фреквенција на микрофон: 100Hz 10kHz Максимална влезна моќност: 30mW Чувствителност: 95dB SPL@1kHz/1mW Максимална SPL: 93dB чувствителност на микрофон: -38kHz 1G Моќност на безжичниот предавател: <32 dBm 2.4G Безжична модулација: /13-DQPSK 2.4G Безжична фреквенција на носител: 4 MHz 2.4 MHz Пренесена моќност преку Bluetooth: <2400dBm Пренесена Bluetooth фреквенција: GFSK, /2483.5 DQPS12 – 4 MHz Bluetooth проfile верзија: A2DP 1.3, HFP 1.8 верзија Bluetooth: V5.2 Тип на батерија: Li-ion батерија (3.7V/1300mAh) Напојување: 5V 2A Време на полнење: 3.5 часа Време на репродукција на музика со исклучено RGB осветлување: 43 часа Шема за подигање микрофон: еднонасочно Тежина: 418 g

HARMAN International Industries, Incorporated 8500 Balboa Boulevard, Northridge, CA 91329 USA www.jbl.com

© 2021 Меѓународни индустрии ХАРМАН, вклучено. Сите права се задржани. JBL е заштитен знак на HARMAN International Industries, Incorporated, регистриран во САД и / или други земји. Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под дозвола. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици. Карактеристиките, спецификациите и изгледот може да се променат без претходна најава.

Документи / ресурси

Безжични слушалки JBL QUANTUM 810 [pdf] Сопственик прирачник
QUANTUM 810, QUANTUM 810 безжични слушалки, безжични слушалки, слушалки

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *