Прирачник за употреба на JBL Endurance Sprint

JBL издржливост спринт

Прирачник за употреба на JBL Endurance Sprint

Водич за брз почеток:
1. Што во полето

Што во кутијата

2. Изберете ја вашата големина.

3. Прицврстени засилувачи на воздушни совети
Прицврстувачи на AIR TIP засилувачи

4. ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СТВРТУВАЕ
ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ЗАКЛУЧУВАЕ

5. Доказ за вода.

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ЗАКЛУЧУВАЕ

Доказ за вода ....

6. МАГУК

МАГУК

7. Допрете ја командата за копче

Допрете ја командата за копче

Контрола на

8. Енергија / пар / полнење

Ако се поврзете за прв пат, слушалките ќе влезат во режим на спарување автоматски откако ќе се вклучат.

Полнење на напојниот пар

Исклучено

Парирање на нов уред

Порта за полнење

9. ЛЕД ОДНЕСУВАЕ

ЛЕД ОДНЕСУВАЕ

• Трансдуцерот: 10мм
• Одговор на фреквенцијата: 20Hz-20kHz
• Однос на сигнал до бучава: 85dB
• Максимален SPL: [заштитена по е-пошта] Hz
• Чувствителност © 1 kHz dBFS / годишно: -20dB
• импеданса: 16ohm
• Максимална излезна моќност на Bluetooth: 4dBm
• Модулација на Bluetooth предавател: GFSK, n / 4DOPSK, 8DPSK
• Опсег на фреквенција на Bluetooth предавател: 2.402GHz-2.48GHz
• Bluetooth profile: HFP V1.6, A2DP V1.3, AVRCP V1.5
• Верзија за Bluetooth: V4.2
• Тип на батерија: Литиум-јонски полимер (3.7V, 120mAh)
• Време на полнење: 2 часа
• Време за репродукција со Bluetooth вклучено: 8H
• Време за разговор со RI latnnth nn. Ох

Anatel

Bluetooth
Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на соодветните сопственици.

Прашања за вашиот JBL-Endurance-Sprint? Објави во коментари!
Преземете го прирачникот JBL-Endurance-Sprint [PDF]

Приклучи се на разговор

17 Коментари

 1. Вашиот микрофон е покриен, соговорниците не можат секогаш да слушаат јасно. Иако приемот на звукот е одличен. Второ, контролните копчиња се толку чувствителни што ако мојот прст е непосредно близу до светлото, тој го затвора телефонот - предизвикувајќи прекин на повикот. Трето, ако пупките на увото мируваат додека поставувам друг повик, тој автоматски се исклучува. Не гледам упатства за промена на тој процес.

 2. Зошто се исклучува / исклучува по околу 10 минути? Досадно, ако сакав да исклучам / исклучам, ќе направам. Сега ако батеријата беше слаба, можев да разберам, но мојата е целосно наполнета и сè уште го прави тоа. Освен тоа, тие се многу удобни и добри звучни и соодветни

  1. навистина е тешко… го имам овој проблем, не можам да го поврзам микрофонот со not и потоа се исклучува како начин да заштедам батерија бидејќи „не се користи“, не можам да го користам за време на часови преку Интернет или повикување, сам се исклучува и немав решение за поддршката.

   táficil mesmo… tenho esse problema, não consigo conectar o microfone no not e daí ele se desliga como forma de poupar bateria já que “não esta sendo usado”, não consigo usar durante aulas on line ou chamada, ele se desligo sozinho e nã tive solução do suporte.

 3. Како можам моментално да ја заклучам контролата на допир?
  Como puedo hacer цветаат моментално и контролираат тактички ??

 4. Здраво Не знам дека треба да се направи, одеднаш се исклучува со батерија и без да сакам да ја исклучам, што може да се направи
  хола no se que se tenga que se pueda hacer, se me esta apagando pendinamente con bateria, y sin querer apagarlo, que se puede hacer

 5. како можам да го блокирам допирот, бидејќи кога врне музиката секогаш се менува
  como posso bloquear o touch, pois quando esta a chover está semper a mudar a musica

  1. Би сакал да знам ... Не можам да го користам, тој се исклучува сам по себе

   tb gostaria de saber… não consigo usar, ele desliga sozinho

 6. Како ја оневозможувате функцијата за автоматско исклучување?

  Како да ја деактивирате функцијата на апагадо автоматско?

 7. Помогнете му на звукот на десниот звучник да звучи премалку. Некое решение.?

  Ајуда по фаворизирање ел алтавоз деречо суена демачиадо бајо. Алгуна решение.?

 8. Многу прашања во врска со автоматското исклучување, но нема одговори што ги гледам, слушалките звучат убаво и јасно, но јас ги користам за да одговорам на повици кога возам слободно и кога ќе исклучам по 5 минути неактивност е расипувач на договори. Tomorrowе се вратам утре и ќе барам нешто друго

 9. Како да ја оневозможите функцијата Допир на Скок на издржливост?

  Como desativar a função Touch do Endurance Jump?

 10. мојот нов jbls принт има проблеми со полнењето. станува црвено 9 (лед) но по околу една минута црвеното се гаси и нема боја. тогаш синото светло почнува да трепка кога ќе ги вклучам слушалките, но тоа не се вклучува и не се поврзува со мојот телефон. ве молам помош!!

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена