Прирачник за JBL Cinema SB160

Прирачник за JBL Cinema SB160

содржина Скриј

ВОВЕД

Ви благодариме што го купивте JBL CINEMA SB160. JBL CINEMA SB160 е дизајниран да донесе извонредно звучно искуство во вашиот систем за домашна забава. Ве повикуваме да одвоите неколку минути за да го прочитате овој прирачник, кој го опишува производот и вклучува чекор-по-чекор инструкции за да ви помогне да поставите и да започнете.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ: Ако имате какви било прашања во врска со JBL CINEMA SB160, неговата инсталација или неговата работа, ве молиме контактирајте со вашиот продавач на мало или сопствен инсталатор или посетете го нашиот webстраница на www.JBipedia.

ШТО Е ВО КУБИЈАТА

Содржина на кутијата JBL Cinema SB160 1Содржина на кутијата JBL Cinema SB160 2

ПОВРЗУВАЈТЕ ГО СВОЈОТ Звук

Овој дел ви помага да ја поврзете звучната лента со ТВ и други уреди и да го поставите целиот систем.

Поврзете се со приклучок HDMI (ARC)

HDMI конекција поддржува дигитален аудио и е најдобрата опција за поврзување со вашата звучна лента. Ако вашиот телевизор поддржува HDMI ARC, можете да го слушнете ТВ-аудио преку вашата звучна лента со користење на еден HDMI кабел.

JBL Cinema SB160 - Поврзете се со HDMI

 1. Користејќи HDMI кабел со голема брзина, поврзете го HDMI OUT (ARC) - со ТВ приклучок на вашата звучна лента со HDMI ARC конектор на ТВ.
  • Конекторот HDMI ARC на телевизорот може да биде означен поинаку. За детали, видете во упатството за корисник на ТВ.
 2. Вклучете ги операциите со HDMI-CEC на вашиот телевизор. За детали, видете во упатството за корисник на ТВ.

Забелешка:

 • Потврдете дали е вклучена функцијата HDMI CEC на вашиот телевизор.
 • Вашиот телевизор мора да ги поддржува функциите HDMI-CEC и ARC. HDMI-CEC и ARC мора да бидат поставени на Вклучено.
 • Методот за поставување на HDMI-CEC и ARC може да се разликува во зависност од телевизорот. За детали во врска со функцијата ARC, обратете се во упатството за сопственикот на вашиот телевизор.
 • Само HDMI 1.4 каблите можат да ја поддржат функцијата ARC.

Поврзете се со оптички приклучок

JBL Cinema SB160 - Поврзете се со оптички приклучок

Извадете го заштитното капаче на OPTICAL приклучокот. Користете оптички кабел, поврзете го OPTICAL конекторот на вашата звучна лента со OPTICAL OUT конекторот на ТВ или друг уред.

 • Дигиталниот оптички конектор може да биде означен како SPDIF или SPDIF OUT.

забелешка: Додека сте во режим OPTICAL / HDMI ARC, ако нема излез на звук од единицата и трепка индикаторот за статусот, можеби ќе треба да го активирате излезот на PCM или Dolby Digital Signal на вашиот изворен уред (на пр. ТВ, ДВД или Blu-ray плеер).

Поврзете се со напојување

 • Пред да го поврзете кабелот за напојување со наизменична струја, проверете дали сте ги завршиле сите други врски.
 • Ризик од оштетување на производот! Осигурете се дека напојувањето волtage одговара на voltagд отпечатено на задната страна или долната страна на уредот.
 • Поврзете го кабелот за струја со штекерот AC of на уредот и потоа во штекерот за напојување
 • Поврзете го кабелот за струја со штекерот AC of на сабвуферот и потоа во штекерот за струја.

JBL Cinema SB160 - Поврзете се на напојување

ПАР СО СУБВУФЕР

Автоматско спарување

Поврзете ги звучната лента и сабвуферот во приклучоците за струја и потоа притиснете на единицата или далечинскиот управувач за да го вклучите уредот во режим наОД. Субвуферот и звучната лента автоматски ќе се спарат.

JBL кино SB160 - ПАР СО автоматско спарување на SUBWOOFER

 • Кога сабвуферот се спари со звучната лента, индикаторот за спарување на сабвуферот ќе трепка брзо.
 • Кога сабвуферот е поврзан со звучната лента, индикаторот за спарување на сабвуферот ќе светне стабилно.
 • Не притискајте Пар на задниот дел на сабвуферот, освен за рачно спарување.
Рачно спарување

Доколку не може да се слушне аудио од безжичен сабвуфер, рачно спарете го сабвуферот.

 1. Исклучете ги двата апарати од штекерите од мрежата, па повторно вклучете ги по 3 минути.
 2. Притиснете и задржете Копче за спарување(Пари) копче на сабвуферот неколку секунди. Индикаторот за пар на сабвуферот брзо ќе трепне.
 3. Потоа притиснете го Копче за енергија копче на единицата или далечинскиот управувач за вклучување на единицата. Индикаторот за пар на сабвуферот ќе стане солиден кога е успешен.
 4. Ако индикаторот за пар сè уште трепка, повторете го чекор 1-3.

Забелешка:

 • Сабвуферот треба да биде на 6 m од звучната лента на отворено подрачје (колку поблиску, толку подобро).
 • Отстранете ги сите предмети помеѓу сабвуферот и звучната лента.
 • Ако безжичната врска повторно не успее, проверете дали има конфликт или силно мешање (на пр. Пречки од електронски уред) околу локацијата. Отстранете ги овие конфликти или силни пречки и повторете ги горенаведените постапки.
 • Ако главната единица не е поврзана со сабвуферот и е во режим ON, индикаторот POWER на единицата ќе трепка.

МЕСТЕТЕ ЈА ВАШАТА Звучна лента

Ставете ја Звучната лента на масата

JBL кино SB160 - Ставете ја звучната лента на масата

Монтирајте го идниот звук

Користете лента за да го залепите guideидот, поставен на wallид, упатството за хартија, турнете го врвот на пенкалото низ центарот на секоја дупка за монтирање за да ја обележите локацијата на држачот за wallид и отстранете ја хартијата.

Зашрафете ги заградите на mountидните држачи на ознаката на пенкалото; заврткајте го навојниот столб за навој во задниот дел на звучната лента; потоа закачете ја звучната лента на wallидот.

JBL Cinema SB160 - Поставете го Wallидот на звукот

ПОДГОТОВКИ

Подгответе го далечинскиот управувач

Обезбедениот далечински управувач овозможува управување со единицата од далечина.

 • Дури и ако далечинскиот управувач работи во ефективен опсег од 19.7 стапки (6 метри), работата на далечинскиот управувач може да биде невозможна ако има пречки помеѓу единицата и далечинскиот управувач.
 • Ако далечинскиот управувач е управуван во близина на други производи што создаваат инфрацрвени зраци, или ако во близина на единицата се користат други уреди за далечинско управување што користат инфра-црвени зраци, може да работи неправилно. И обратно, другите производи можат да работат погрешно.

Користење за прв пат:

Единицата има претходно инсталирана литиумска CR2025 батерија. Извадете го заштитното јазиче за да ја активирате батеријата на далечинскиот управувач.

JBL Cinema SB160 - Подгответе го далечинскиот управувач

Заменете ја батеријата за далечински управувач

За далечинскиот управувач е потребна CR2025, 3V литиумска батерија.

JBL Cinema SB160 - Заменете ја батеријата на далечинскиот управувач

 1. Турнете го јазичето на страната на фиоката на батеријата кон фиоката.
 2. Сега извлечете ја лентата за батерии од далечинскиот управувач.
 3. Извадете ја старата батерија. Ставете нова CR2025 батерија во фиоката на батеријата со правилен поларитет (+/-) како што е наведено.
 4. Повлечете ја лентата за батерии назад во отворот во далечинскиот управувач.
Мерки на претпазливост во врска со батериите
 • Кога далечинскиот управувач не се користи подолго време (повеќе од еден месец), извадете ја батеријата од далечинскиот управувач за да спречите да истекува.
 • Ако батериите протекуваат, избришете го истекувањето во внатрешноста на одделот за батерии и заменете ги батериите со нови.
 • Не користете други батерии освен оние наведени.
 • Не загревајте ги и не расклопувајте ги батериите.
 • Никогаш не ги фрлајте во оган или вода.
 • Не носете или чувајте батерии со други метални предмети. Со тоа може да дојде до краток спој на батериите, истекување или експлодирање.
 • Никогаш не полнете батерија освен ако не е потврдено дека е тип на полнење.

КОРИСТЕТЕ ГО ВАШИОТ СИСТЕМ СУНДБАР

За контрола на

Горна табла

JBL Cinema SB160 - За контролирање на горниот панел

Далечински управувач

JBL Cinema SB160 - За контрола на далечинскиот управувач

Безжичен сабвуфер

JBL Cinema SB160 - За контрола на безжичен сабвуфер

Да користите Bluetooth

 • Притиснете го копчето за Изворно копче постојано копче на уредот или притиснете го копчето BT на далечинскиот управувач за да започнете спарување со Bluetooth
 • Изберете „JBL CINEMA SB160“ за да се поврзете

JBL Cinema SB160 - да користите Bluetooth

Напомена: Притиснете и задржете го копчето Bluetooth (BT) на вашиот далечински управувач 3 секунди ако сакате да спарите друг мобилен уред.

БЕЛЕШКИ

 1. Ако побарате PIN-код кога поврзувате уред со Bluetooth, внесете <0000>.
 2. Во режимот за Bluetooth врска, Bluetooth-врската ќе се изгуби ако растојанието помеѓу Soundbar и Bluetooth-уредот надмине 27 ft / 8m.
 3. Звучната лента автоматски се исклучува по 10 минути во состојба на подготвеност.
 4. Електронските уреди можат да предизвикаат радиопречки. Уредите што создаваат електромагнетни бранови мора да се чуваат подалеку од главната единица на Soundbar - на пр., Микробранови, безжични LAN уреди, итн.
 • Слушајте музика од Bluetooth-уред
  • Ако поврзаниот уред со Bluetooth поддржува Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), можете да ја слушате музиката зачувана на уредот преку плеерот.
  • Ако уредот поддржува и Audio Video Remote Control Profile (AVRCP), можете да го користите далечинскиот управувач на плеерот за да репродуцирате музика зачувана на уредот.
   1. Спарете го вашиот уред со плеерот.
   2. Репродуцирајте музика преку вашиот уред (ако поддржува A2DP).
   3. Користете испорачан далечински управувач за контрола на репродукцијата (ако поддржува AVRCP).
    • За да паузирате / продолжите со репродукција, притиснете на Копче за играње-пауза копче на далечинскиот управувач.
    • За да прескокнете на песна, притиснете на Копче Следно-Пред копчиња на далечинскиот управувач.

Да користите режим OPTICAL / HDMI ARC

Осигурете се дека единицата е поврзана со ТВ или аудио уред.

 1. Притиснете го копчето за Изворно копче повеќепати копче на уредот или притиснете ги копчињата OPTICAL, HDMI на далечинскиот управувач за да го изберете посакуваниот режим.
 2. Ракувајте со вашиот аудио уред директно за одликите за репродукција.
 3. Притиснете го VOL +/- копчиња за прилагодување на јачината на звукот на посакуваното ниво.

Совет: Додека сте во режим OPTICAL / HDMI ARC, ако нема излез на звук од единицата и трепка индикаторот за статусот, можеби ќе треба да го активирате излезот на PCM или Dolby Digital Signal на вашиот изворен уред (на пр. ТВ, ДВД или Blu-ray плеер).

Одговорете на вашиот далечински управувач на ТВ

Користете ваш сопствен далечински управувач на ТВ за да ја контролирате вашата звучна лента

За други телевизори, направете далечинско учење преку IR

За да ја програмирате звучната лента да одговори на вашиот далечински управувач на ТВ, следете ги овие чекори во режим на подготвеност.

 • Притиснете и задржете ги копчињата VOL + и SOURCE 5 секунди на звучната лента за да влезете во режим на учење.
  • Индикаторот за портокал брзо трепка.

JBL Cinema SB160 - Притиснете и задржете ги копчињата VOL + и SOURCE за 5 секунди

Копче за учење POWER

 • Притиснете и држете го копчето POWER 5 секунди на звучната лента.
 • Притиснете го копчето POWER двапати на далечинскиот управувач на ТВ.

JBL Cinema SB160 - Притиснете го и држете го копчето POWER 5 секунди

Следете ја истата постапка (2-3) за VOL- и VOL +. За исклучување на звукот, притиснете ги копчињата VOL + и VOL- на звучната лента и притиснете го копчето MUTE на далечинскиот управувач на ТВ.

JBL Cinema SB160 - Притиснете и задржете ги копчињата VOL + и SOURCE за 5 секунди на звучната лента повторно

 • Притиснете и задржете ги копчињата VOL + и SOURCE 5 секунди повторно на звучната лента и сега звучната лента одговори на далечинскиот управувач на ТВ.
  • Портокаловиот индикатор ќе трепка полека.

ЗВУЧНО ПОСТАВУВАЕ

Овој дел ви помага да изберете идеален звук за вашето видео или музика.

Пред да започнете

 • Направете ги потребните врски опишани во упатството за употреба.
 • На звучната лента, префрлете се на соодветниот извор за други уреди.

Прилагодете ја јачината на звукот

 • Притиснете го копчето VOL +/- за да го зголемите или намалите нивото на јачината на звукот.
 • За да го исклучите звукот, притиснете го копчето MUTE.
 • За да го вратите звукот, повторно притиснете го копчето MUTE или притиснете го копчето VOL +/-.

забелешка: Додека ја прилагодувате јачината на звукот, индикаторот за статус LED ќе трепка брзо. Кога јачината на звукот ќе го достигне максималното / минималното ниво на вредност, индикаторот за статус LED трепка еднаш.

Изберете ефект на еквилајзер (EQ)

Изберете однапред дефинирани режими на звук за да одговараат на вашето видео или музика. Притиснете на Копче за EQ (EQ) на единицата или притиснете го копчето MOVIE / MUSIC / NEWS на далечинскиот управувач за да ги изберете посакуваните претходно поставени ефекти на еквилајзер:

 • МОВИЕ: се препорачува за viewфилмови
 • МУЗИКА: се препорачува за слушање музика
 • ВЕСТИ: се препорачува за слушање вести

СИСТЕМ

 1. Автоматско подготвеност
  Оваа звучна лента автоматски се вклучува во мирување по 10 минути неактивност на копчето и без аудио / видео репродукција од поврзан уред.
 2. Автоматско будење
  Звучната лента се вклучува кога и да се прими звучен сигнал. Ова е најкорисно кога се поврзувате со ТВ со помош на оптички кабел, бидејќи повеќето HDMI ™ ARC конекции стандардно ја овозможуваат оваа одлика.
 3. Изберете режими
  Притиснете го копчето за Изворно копче повеќепати копче на уредот или притиснете ги копчињата BT, OPTICAL, HDMI на далечинскиот управувач за да го изберете посакуваниот режим. Индикаторското светло на предната страна од главната единица ќе покаже кој режим се користи во моментов.
  • Сина: режим на Bluetooth.
  • Портокалово: ОПТИЧКИ режим.
  • Бело: режим HDMI ARC.
 4. Надградба на софтвер
  JBL може да понуди ажурирања за фирмверот на системот за звучна лента во иднина. Ако е понудено ажурирање, можете да го ажурирате фирмверот со поврзување на USB-уред со ажурирањето на фирмверот зачувано на него на USB-портата на вашата звучна лента.

Ве молиме посетете ја www.JBipedia или контактирајте со повикувачкиот центар JBL за да добиете повеќе информации за преземање ажурирање files.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ

Генерално

 • Напојување : 100 - 240V ~, 50 / 60Hz
 • Вкупна максимална моќност : 220 W
 • Звучна лента максимална излезна моќност : 2 x 52 W
 • Максимална моќност на сабвуфер : 116 W
 • Потрошувачка на мирување : 0.5 W
 • Преведувач на звучна лента : 2 x (48 × 90) mm возач на тркачка патека + 2 x 1.25 ″ високотонец
 • Трансдуцерот на сабвуфер : 5.25 ″, безжичен под
 • Макс СПЛ : 82dB
 • Фреквентен одзив : 40Hz - 20KHz
 • Работна температура : 0 ° C - 45 ° C
 • Верзија на Bluetooth : 4.2
 • Опсег на фреквенција на Bluetooth : 2402 - 2480MHz
 • Bluetooth максимална моќност : 0 dBm
 • Bluetooth модулација : GFSK, π / 4 DQPSK
 • Опсег на безжична фреквенција 2.4G : 2400 - 2483MHz
 • 2.4G безжична максимална моќност : 3 dBm
 • 2.4G безжична модулација : ФСК
 • Димензии на звучната лента (Ш x В x Д) : 900 x 67 x 63 (mm) \ 35.4 "x 2.6" x 2.5 "
 • Тежина на звучната лента : 1.65 kg
 • Димензии на сабвуфер (Ш x В x Д) : 170 x 345 x 313 (mm) \ 6.7 ”x 13.6” x 12.3 ”
 • Тежина на сабвуфер : 5 kg

ПРОБЛЕМИ

Ако имате проблеми со користењето на овој производ, проверете ги следниве точки пред да побарате услуга.

Систем

Единицата нема да се вклучи.

 • Проверете дали кабелот за напојување е вклучен во штекерот и во звучната лента

звук

Нема звук од Soundbar.
 • Проверете дали звучната лента не е пригушена.
 • На далечинскиот управувач, изберете го точниот извор на аудио влез
 • Поврзете го аудио кабелот од звучната лента со вашиот телевизор или други уреди.
 • Сепак, не ви треба посебна аудио врска кога:
  • звучната лента и ТВ се поврзани преку HDMI ARC конекција.
Нема звук од безжичниот сабвуфер.
 • Проверете дали LED-то на сабвуферот е во цврста портокалова боја. Ако белата ЛЕР трепка, врската е изгубена. Рачно спарете го Сабвуферот со звучната лента (видете „Спари со сабвуферот“ на страница 5).
Искривен звук или ехо.
 • Ако репродуцирате аудио од телевизорот преку звучната лента, проверете дали телевизорот е исклучен.

Bluetooth

Уредот не може да се поврзе со звучната лента.
 • Не сте ја овозможиле функцијата Bluetooth на уредот. Погледнете во упатството за употреба на уредот за тоа како да ја овозможите функцијата.
 • Звучната лента е веќе поврзана со друг уред со Bluetooth. Притиснете и задржете го копчето BT на вашиот далечински управувач за да го исклучите поврзаниот уред, а потоа обидете се повторно.
 • Исклучете го и исклучете го вашиот Bluetooth-уред и обидете се повторно да се поврзете.
 • Уредот не е правилно поврзан. Правилно поврзете го уредот.
Квалитетот на аудио-репродукцијата од поврзаниот уред со Bluetooth е слаб.
 • Приемот на Bluetooth е слаб. Поместете го уредот поблиску до звучната лента или отстранете ја пречката помеѓу уредот и звучната лента.
Поврзаниот уред со Bluetooth се поврзува и исклучува постојано.
 • Приемот на Bluetooth е слаб. Поместете го вашиот Bluetooth уред поблиску до звучната лента или отстранете ја пречката помеѓу уредот и звучната лента.
 • За некои уреди со Bluetooth, Bluetooth-врската може автоматски да се деактивира за да заштеди енергија. Ова не означува неправилно функционирање на звучната лента.

Далечински управувач

Далечинскиот управувач не работи.
 • Проверете дали батериите се испразнети и заменете ги со нови батерии.
 • Ако растојанието помеѓу далечинскиот управувач и главната единица е преголемо, поместете го поблиску до единицата.

Логото на Харман

ХАРМАН Меѓународни индустрии,
Вклучена 8500 Балбоа
Булевар, Нортриџ, Калифорнија 91329, САД
www.jbl.com

© 2019 Меѓународни индустрии ХАРМАН, вклучено. Сите права се задржани. JBL е заштитен знак на HARMAN International Industries, Incorporated, регистриран во САД и / или други земји. Карактеристиките, спецификациите и изгледот може да се променат без претходна најава. Зборната ознака Bluetooth log и логоата се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици. Термините HDMI, HDMI мултимедијален интерфејс со висока дефиниција и логото HDMI се трговски марки или регистрирани трговски марки на HDMI Licensing Administrator, Inc. Произведени под лиценца од Dolby Laboratories. Долби, Долби Аудио и симболот двојно-Д се трговски марки на Долби лабораториите ..

CE лого


Прирачник за JBL Cinema SB160 - Оптимизиран PDF
Прирачник за JBL Cinema SB160 - Оригинален PDF

Документи / ресурси

JBL JBL CINEMA SB160 [pdf] Упатство за употреба
JBL, CINEMA, SB160

Референци

Приклучи се на разговор

1 коментар

 1. пичан вели:

  Поврзете го jbl cinema sb160 со компјутер преку PORT HDMI
  ต่อ jbl cinema sb160 กับ PC ผ่าน PORT HDMI

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *