JBL-лого

JBL BAR 500 Sound Bar 5.1 Channel Dolby Atmos

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-PRODUCT

Пред да го користите овој производ, внимателно прочитајте го безбедносниот лист.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-1

ШТО Е ВО КУБИЈАТА

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-2

ДИМЕНЗИЈА

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-3

ПРИКЛУЧУВАЊЕ

ТВ (HDMI ARC)

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-4

ТВ (HDMI eARC) JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-5

БАТЕРИЈА НА ДАЛЕЧИНСКО

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-6

ПОСТАВУВАЊА

JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-7

Калибрација на звук
Оптимизирајте го вашето искуство со 3D опкружувачки звук за вашата единствена средина за слушање.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-8

БЛЕВТОВНО КОНЕКЦИЈА

На уред со Android™ или iOS, додајте ја лентата за звук на вашата домашна Wi-Fi мрежа преку апликацијата JBL One. Следете ги упатствата на апликацијата за да го завршите поставувањето.

 • Некои функции бараат претплати или услуги кои не се достапни во сите земји.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-9

спецификација

Општа спецификација

 • модел: BAR 500 (единица за звучна лента) BAR 500 SUB (единица на сабвуфер)
 • Звучен систем: 5.1 канал
 • Напојување: 100 – 240V AC, ~ 50/60Hz
 • Вкупна излезна моќност на звучникот (Max @THD 1%): 590W
 • Излезна моќност на звучната лента (Max @THD 1%): 290W
 • Излезна моќност на сабвуферот (макс. @THD 1%): 300W
 • Трансдуктор на звучна лента: 4x (46×90)mm возачи на тркачка патека, 3x 0.75“ (20mm) високотонци
 • Трансдуцер за сабвуфер: 10 ”(260мм)
 • Вмрежено напојување во мирување: <2.0 W
 • Работна температура: 0 ° C - 45 ° C

HDMI спецификација

 • HDMI видео влез: 1
 • HDMI видео излез (со подобрен канал за враќање аудио, eARC): 1
 • HDMI HDCP верзија: 2.3
 • Премин HDR: HDR10, Долби Визија

Аудио спецификација

 • Опсег на фреквенција: 35Hz - 20kHz (-6dB)
 • Аудио влезови: 1 Оптички, Bluetooth и USB (USB репродукцијата е достапна во верзијата во САД. За други верзии, USB е само за сервис.)

USB спецификација (Репродукцијата на аудио е само за верзијата во САД)

 • УСБ влез: тип А
 • USB рејтинг: 5V DC, 0.5A
 • Поддржани формати на датотеки: mp3
 • MP3 кодек: MPEG 1 слој 2/3, MPEG 2 слој 3, MPEG 2.5 слој 3
 • MP3 сampстапка на линг: 16 - 48 kHz
 • Брзина на битови на MP3: 80 – 320 kpps

Безжична спецификација

 • Верзија за Bluetooth: 5.0
 • Профил на Bluetooth: A2DP 1.2, AVRCP 1.5
 • Опсег на фреквенција на Bluetooth предавател: 2400 MHz - 2483.5 MHz
 • Напојување на Bluetooth предавател: <15 dBm (EIRP)
 • Wi-Fi мрежа: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4GHz/5GHz)
 • Опсег на фреквенција на 2.4G Wi-Fi предавател: 2412 – 2472 MHz (2.4 GHz ISM опсег, САД 11 канали, Европа и други 13 канали)
 • 2.4G моќност на Wi-Fi предавателот: <20 dBm (EIRP)
 • Опсег на фреквенција на 5G Wi-Fi предавател: 5.15 - 5.35GHz, 5.470 - 5.725GHz, 5.725 - 5.825GHz
 • 5G моќност на Wi-Fi предавателот: 5.15 – 5.25 GHz <23dBm, 5.25 – 5.35GHz и 5.470 – 5.725GHz <20dBm, 5.725 – 5.825GHz <14dBm (EIRP)
 • Фреквентен опсег на безжичен предавател 2.4G: 2406 - 2474 MHz
 • Моќност на безжичниот предавател 2.4G: <10 dBm (EIRP)

димензии

 • Димензии на звучната лента (Ш x В x Д): 1017 x 56 x 103.5 mm / 40 "x 2.2" x 4 "
 • Димензии на сабвуфер (Ш x В x Д): 305 x 440.4 x 305 mm / 12 "x 17.3" x 12 "
 • Тежина на звучната лента: 2.8 кг / 6.2 кг
 • Тежина на сабвуферот: 10 кг / 22 кг
 • Димензии на пакувањето (Ш x В x Д): 1105 x 370 x 475 mm / 43.5 "x 14.6" x 18.7 "
 • Тежина на пакување: 16.2 кг / 35.6 кг

Информации за потрошувачката на енергија
Оваа опрема е во согласност со Регулативата на Европската комисија (ЕЗ) бр. 1275/2008 и (ЕУ) бр. 801/2013.

 • Исклучено: N / A
 • Во мирување (кога сите безжични врски се деактивирани): <0.5 W
 • Вмрежено мирување за Soundbar: <2.0 W

Временскиот период после кој функцијата за управување со енергија ја префрла опремата автоматски на:

Исклучување N / A  
Во мирување Кога сите жичени порти се исклучени и сите безжични мрежни конекции се деактивирани Се префрли во режим на подготвеност по 10 минути.
Вмрежен режим на подготвеност Кога е активирана која било безжична мрежна врска Се префрли на мрежен режим на подготвеност по 10 минути неактивност во оперативниот режим

Ако оваа опрема има безжична мрежна конекција:

Како да активирате безжична мрежна конекција:

 • Поставете ја опремата правилно;
 • Префрлете се во безжичен режим (Bluetooth, вграден Chromecast™, AirPlay 2 емитување аудио, Alexa Музика со повеќе простории итн.);
 • Поврзете се со производи што трошат енергија (на пр. играчи/ конзоли за игри/ STB (Set-Top Boxes)/ телефони/ таблети / компјутери).

Како да ги деактивирате безжичните мрежни врски:

 • Прво притиснете и задржете го далечинскиот управувач повеќе од 5 секунди;
 • Потоа долго притиснете го далечинскиот управувач повеќе од 5 секунди.

ИЗВЕШТАЈ НА ФЦЦ

Изјава за изложеност на зрачење FCC од FCC Предупредување: За да ја задржите усогласеноста со упатствата за изложеност на RF на FCC, ставете го производот најмалку 20 см од блиските лица.

Користете ограничување:
Овој уред е ограничен за внатрешна употреба кога работи во фреквентен опсег од 5150 до 5350 MHz во следните земји:
Белгија (БЕ), Грција (ЕЛ), Литванија (ЛТ), Португалија (ПТ), Бугарија (БГ), Шпанија (ЕС), Луксембург (ЛУ), Романија (РО), Чешка (Чо), Франција (ФР) , Унгарија (ХУ), Словенија (СИ), Данска (ДК), Хрватска (ХР), Малта (МТ), Словачка (СК), Германија (ДЕ), Италија (ИТ), Холандија (НЛ), Финска (ФИ) , Естонија (EE), Кипар (CY), Австрија (AT), Шведска (SE), Ирска (IE), Латвија (LV), Полска (PL) и Северна Ирска (Велика Британија).

Овој производ содржи софтвер со отворен код лиценциран под GPL. За ваша погодност, изворниот код и соодветните упатства за изградба се исто така достапни на
https://harman-webpages.s3.amazonaws.com/JBL_BAR_Gen3_package_license_list.htm.

Ве молиме слободно контактирајте не на:
Harman Deutschland GmbH
ATT: отворен код, Грегор Крапф-Гунтер, паркинг 3 85748 Гарчинг беј Минхен, Германија или_OpenSourceSupport@Harman.com_ако имате дополнителни прашања во врска со софтверот со отворен код во производот.

Зборокот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-10

Термините HDMI, HDMI мултимедијален интерфејс со висока дефиниција, HDMI трговски фустан и HDMI логоа се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на HDMI Licensing Administrator, Inc.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-11

Wi-Fi CERTIFIED 6™ и логото Wi-Fi CERTIFIED 6™ се заштитни знаци на Wi-Fi Alliance®.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-12

Dolby, Dolby Vision, Dolby Atmos и симболот double-D се регистрирани заштитни знаци на Dolby Laboratories Licensing Corporation. Произведен под лиценца од Dolby Laboratories. Доверливи необјавени дела. Авторски права © 2012–2021 Dolby Laboratories. Сите права се задржани.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-13

Google, Android, Google Play и вградените Chromecast се заштитни знаци на Google LLC.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-14

Употребата на значката Works with Apple значи дека додатокот е дизајниран да работи конкретно со технологијата идентификувана во значката и е сертифициран од развивачот дека ги исполнува стандардите за изведба на Apple. Apple и AirPlay се заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји.

За да го контролирате овој звучник со можност за AirPlay 2, потребен е iOS 13.4 или понов.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-15

Амазон, Алекса и сите поврзани марки се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или нејзините филијали.JBL-BAR-500-Sound-Bar-5.1-Channel-Dolby-Atmos-FIG-16

Користете го телефонот, таблетот или компјутерот како далечински управувач за Spotify. Одете на spotify.com/connect за да дознаете како. Софтверот Spotify подлежи на лиценци од трети страни кои се наоѓаат овде: https://www.spotify.com/connect/third-party-licenses.

Документи / ресурси

JBL BAR 500 Sound Bar 5.1 Channel Dolby Atmos [pdf] Упатство за употреба
BAR 500 Sound Bar 5.1 Channel Dolby Atmos, BAR 500, Sound Bar 5.1 Channel Dolby Atmos, 5.1 Channel Dolby Atmos, Dolby Atmos

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *