JBL BAR-1300X 4-канален звучник со отстранлив сараунд звучник за корисникот
JBL BAR-1300X 4-канален звучник со отстранлив сараунд звучник

Пред да го користите овој производ, внимателно прочитајте го безбедносниот лист

Апликација Jbl
Апликација Jbl
Апликација за продавница за апликации
Google Play апликација

Што во кутијата

Што во кутијата

 • Количината на кабелот за напојување и видот на приклучокот варираат во зависност од регионите.

димензии

димензии
димензии
димензии
димензии

Инструкции за поврзување

Инструкции за поврзување
Инструкции за поврзување

Инструкции за напојување

Инструкции за напојување

Звучната лента автоматски ќе се впари со двата звучници што се одвојуваат и сабвуферот кога ќе се вклучат.

Инструкции за полнење

Инструкции за полнење

Ернест пакување решенија

Ернест пакување решенија
Ернест пакување решенија
Ернест пакување решенија

Калибрација на звук

Оптимизирајте го вашето искуство со 3D опкружувачки звук за вашата единствена средина за слушање

Blutooth

Blutooth
Blutooth

Со префрлување на режимот Bluetooth, звучниците што се одвојуваат може да се користат како самостојни Bluetooth звучници за репродукција на музика. Со поврзување на двата звучници кои се одвојуваат, можете да поставите стерео музички систем со L (лево) и R (десно) канали.

Wi-Fi

Wi-Fi

На уред со Android™ или iOS, додајте ја лентата за звук на вашата домашна Wi-Fi мрежа преку апликацијата JBL One. Следете ги упатствата на апликацијата за да го завршите поставувањето.

 • Некои функции бараат претплати или услуги кои не се достапни во сите земји

Општа спецификација

 • Модел: BAR 1300X (единица за звучна лента) BAR 1300X SURROUND (изваден звучник) BAR 1300X SUB (единица за субвуфер)
 • Звучен систем: 11.1.4 канал
 • Напојување: 100 - 240V AC, ~ 50 / 60Hz
 • Вкупна излезна моќност на звучниците (Max @THD 1%): 1170W
 • Излезна моќност на звучната лента (Max @THD 1%): 650W
 • Излезна моќност на сараунд звучник (Max @THD 1%): 2x 110W
 • Излезна моќност на сабвуфер (макс. @ THD 1%): 300 W
 • Трансдуцер на звучна лента: 6x (46×90)mm возачи на тркачка патека, 5x 0.75” (20mm) високотонци, 4x2.75” (70mm) со висок дострел возачи
 • Трансдуцер за опкружувачки звучници: возач на тркачка патека (46×90)mm, високотонци од 0.75" (20mm), 2.75" (70mm) двигатели со целосен опсег, 2x (48x69mm) заоблен правоаголник пасивни радијатори
 • Трансдуцер за сабвуфер: 12" (311 мм)
 • Мрежна моќност во мирување: < 2.0 W
 • Работна температура: 0 °C – 45 °C
 • Литиумска батерија: 3.635V, 6600mAh

HDMI спецификација

 • HDMI видео влез: 3
 • HDMI видео излез (со зајакнат аудио повратен канал, eARC): 1
 • Верзија на HDMI HDCP: 2.3
 • Премин преку HDR: HDR10, Dolby Vision

Аудио спецификација

 • Одговор на фреквенцијата: 33Hz - 20kHz (-6dB)
 • Аудио влезови: 1 оптички, Bluetooth, USB (репродукцијата на USB е достапна во верзијата US и APAC. За другите верзии, USB е само за сервис.)

USB спецификација

 • USB порта: Тип А.
 • USB рејтинг: 5V DC, 0.5A
 • Поддршка file формати: mp3
 • MP3 кодек: MPEG 1 слој 2/3, MPEG 2 слој 3, MPEG 2.5 слој 3
 • MP3 сampстапка на линг: 16 – 48 kHz
 • Брзина на битови MP3: 80 – 320 kpps

Безжична спецификација

 • Верзија на Bluetooth: Главна лента – 5.0, отстранлив сараунд звучник – 5.2
 • Bluetooth проfile: Главна лента – A2DP 1.2 и AVRCP 1.5, отстранлив сараунд звучник – A2DP 1.3 и AVRCP 1.6
 • Опсег на фреквенција на Bluetooth предавател:
  2400 MHz - 2483.5 MHz
 • Моќност на Bluetooth предавател: <15 dBm (EIRP)
 • Wi-Fi мрежа: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4GHz/5GHz)
 • Опсег на фреквенција на 2.4G Wi-Fi предавател:
  2412 – 2472 MHz (2.4 GHz ISM опсег, САД 11 канали, Европа и други 13 канали)
 • Моќност на предавателот Wi-Fi 2.4G: <20 dBm (EIRP)
 • Опсег на фреквенција на 5G Wi-Fi предавател:
  5.15 - 5.35 GHz, 5.470 - 5.725 GHz,
  5.725 - 5.825GHz
 • Моќност на 5G Wi-Fi предавател: 5.15 – 5.25 GHz
  <23dBm, 5.25 - 5.35 GHz и 5.470 - 5.725 GHz
  <20 dBm, 5.725 - 5.825 GHz <14 dBm (EIRP)
 • Фреквентен опсег на безжичен предавател 2.4G: 2406 – 2474 MHz
 • Моќност на безжичниот предавател 2.4G: <10dBm (EIRP)

димензии

 • Вкупни димензии на звучната лента (Ш x В x Д):
  1376 x 60 x 139 mm / 54.2 "x 2.4" x 5.5 "
 • Димензии на главната звучна лента (Ш x В x Д):
  1000 x 60 x 139 mm / 39.4 "x 2.4" x 5.5 "
 • Димензии на опкружувачки звучник што може да се одвојат (секој) (Ш x В x Д):
  202 x 60 x 139 mm / 8 "x 2.4" x 5.5 "
 • Димензии на сабвуфер (Ш x В x Д):
  366 x 481 x 366 mm / 14.4 "x 18.9" x 14.4 "
 • Тежина на звучникот: 4.3 kg / 9.5 lbs
 • Тежина на отстранлив сараунд звучник (секој):
  1.25 кг / 2.75 кг
 • Тежина на сабвуферот: 15.65 kg / 34.5 lbs
 • Димензии на пакувањето (Ш x В x Д):
  450 x 1135 x 549 mm / 17.7 "x 44.7" x 21.6 "
 • Тежина на пакувањето: 26.99 kg / 59.50 lbs

FCC RF Изјава за изложеност на радијација Внимание: за да се одржи усогласеноста со упатствата за изложеност на RF на FCC, поставете го производот на најмалку 20 cm од блиските лица

Логото на Анател
неговиот производ содржи софтвер со отворен код лиценциран според GPL. За ваша погодност, изворниот код и релевантните упатства за изградба се исто така достапни на https://harman-webстраници. s3.amazonaws.com/JBL_BAR_Gen3_package_license_list.htm Ве молиме слободно контактирајте не на:

Harman Deutschland GmbH
ATT: Софтвер со отворен код, Грегор Крапф-Гунтер, паркинг 3 85748 Гарчинг беј Минхен, Германија
или_OpenSourceSupport@Harman.com_ако имате дополнително
прашање во врска со софтверот со отворен извор во производот.

Икона за Bluetooth
Зборот и логоата Bluetooth® се регистрирани трговски марки во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја употреба на такви ознаки од страна на HARMAN International Industries, Incorporated е под лиценца. Другите трговски марки и трговски имиња се оние на нивните сопственици.

Hdmi икона
Термините HDMI, HDMI мултимедијален интерфејс со висока дефиниција, HDMI трговски фустан и HDMI логоа се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на HDMI Licensing Administrator, Inc.

Икона за Wi-Fi
Wi-Fi CERTIFIED 6™ и логото Wi-Fi CERTIFIED 6™ се заштитни знаци на Wi Fi Alliance®.

Икона Dolby Vision
Dolby, Dolby Vision, Dolby Atmos и симболот double-D се регистрирани заштитни знаци на Dolby Laboratories Licensing Corporation. Произведен под лиценца од Dolby Laboratories. Доверливи необјавени дела. Авторски права © 2012–2021 Dolby Laboratories. Сите права се задржани.

Dtsx икона
За патентите ДТС, видете http://patents.dts.com. Произведени под лиценца од DTS, Inc. © 2021 DTS, Inc. СИТЕ ПРАВА СЕ ЗАДРЖАНИ.

Икона за Android
Google, Android, вградениот Chromecast се заштитни знаци на Google LLC. „Помошникот на Google“ не е достапен на одредени јазици или земји.

Апликација за репродукција на апликации
Употребата на значката Works with Apple значи дека додатокот е дизајниран да работи конкретно со технологијата идентификувана во значката и е сертифициран од развивачот дека ги исполнува стандардите за изведба на Apple. Apple и AirPlay се заштитни знаци на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји. За да го контролирате овој звучник со овозможен AirPlay 2, потребен е iOS 13.4 или понова верзија.

Амазон, икона Алекса
Амазон, Алекса и сите поврзани логоа се заштитни знаци на Amazon.com, Inc. или нејзините филијали.

Икона за Spotify
Користете го телефонот, таблетот или компјутерот како далечински управувач за Spotify. Оди до spotify.com/connect да научат како. Софтверот Spotify подлежи на лиценци од трети страни кои се наоѓаат овде: https://www.spotify.com/connect/third-party-licenses.

Документи / ресурси

JBL BAR-1300X 4-канален звучник со отстранлив сараунд звучник [pdf] Упатство за употреба
BAR1300SUR, APIBAR1300SUR, BAR1300SUB, APIBAR1300SUB, BAR-1300X 4-канален звучник со опкружувачки звучник што може да се одвојува, 4-канален звучник со звучник за опкружувачки звук што може да се одвојува, звучник за опкружувачки звучник што се одвојува, звучник што може да се одвојува,

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *