Документ

Дигитален термометар на храмот
KD-2201

Дигитален термометар за храмови KD-2201

Произведено од: K-Jump Health Co., Ltd Произведено во Кина

содржина
Дигитален термометар на храмот
Модел КД-2201
ИЗВОР НА ЕНЕРГИЈА
Големина AAA 1.5V x 2 (вклучено)
ГАРАНЦИЈА:
ЕДНА ГОДИНА ОД ДАТУМОТ НА

НАБАВКА (со исклучок на батериите)
Важни работи што треба да се знаат ………………… .2
Идентификација на делови ………………………… ..4
Подготовка за употреба ………………………… .4
Како да управувате со термометарот …… ..6
Режим на меморија ………………………………… 8
Чистење и нега 10 фунти
Смена на проблеми …………………………… ..11
Спецификации ……………………………… ..12
Ограничена гаранција 13 фунти
Изјава на FCC …………………………… ..14

ВАЖНО !
Прочитајте упатство за употреба пред да го користите термометарот

Брзо вклучување

 1. Инсталирајте ги батериите во термометарот. Бидете сигурни дека поларитетот е точен.
 2. Притиснете и ослободете го копчето POWER. Единицата ќе сигнализира еднаш. Почекајте додека не звучи повторно двапати и на екранот се прикажува само ° F.
 3. Ставете ја и држете ја сондата за термометар цврсто на кожата во областа на храмот и почекајте неколку секунди додека уредот ќе даде звучен сигнал уште еднаш.
 4. Прочитајте ја температурата на екранот.
Температура на екранот

Важни работи што треба да ги знаете

 1. Користете го термометарот за да ја измерите само температурата на храмот, областа помеѓу надворешниот агол на окото и линијата на косата, точно над темпоралната артерија.
 2. Не ставајте го термометарот на ткиво со лузни, отворени рани или абразии.
 3. Користењето терапии со лекови може да ја зголеми температурата на челото, што може да доведе до неправилни мерења.
 4. Не расклопувајте го уредот освен да ги замените батериите.
 5. Децата не треба да го користат термометарот без надзор на возрасните.
 6. Не паѓајте или изложувајте го термометарот на електричен удар, бидејќи тоа може негативно да влијае на неговите перформанси.
 7. Термометарот не е доказ за вода. Не потопувајте во вода или течност од каков било вид.
 8. За да обезбедите точни отчитувања, почекајте најмалку 2 минути помеѓу континуираните мерења за да се врати термометарот на собната температура.
 9. Не користете термометар кога има запаливи материјали.
 10. Престанете да користите ако термометарот работи ненормално или ако се појават дефекти.
 11. Исчистете ја сондата за термометар по секое мерење.
 12. Не правете мерење ако областа на храмот е само изложена на директна сончева светлина, топлина на огништето или проток на климатизерот, бидејќи тоа може да доведе до неправилно отчитување.
 13. Ако термометарот е чуван или чуван на ладна температура, почекајте најмалку 1 час да се врати во нормална собна температура пред да направите мерење.
 14. Перформансите на уредот може да се деградираат доколку тој работи или се чува надвор од наведениот опсег на температура и влажност или ако температурата на пациентот е под температурата на околината (просторијата).
 15. Температурата на телото, како и крвниот притисок, варира од личност до личност. Во текот на денот може да се движи од 95.9 до 100.0 ° F (35.5 до 37.8 ° C). За некои луѓе може да има разлика помеѓу нивниот храм и телесната температура. Препорачуваме да ја научите вашата нормална температура во храмот додека сте здрави за да можете да откриете покачена температура кога сте болни. За точност, бидете сигурни и мерете ја истата област на храмот секој пат.
 16. Избегнувајте мерење најмалку 30 минути по физичко вежбање, капење или јадење.
 17. Бидете сигурни дека временската зона е сува и чиста од пот, шминка, итн.
 18. Уредот е наменет само за потрошувачи.
 19. Калибрацијата се препорачува на секои две години.

Идентификација на делови

Идентификација на делови

Кои се нормалните вредности на температурата?

Температурата на човечкото тело варира од личност до личност и температурата на телото на една личност може да варира во текот на денот. Затоа, многу е важно да го знаете вашиот нормален опсег на телесна температура. Затоа препорачуваме да се мерите кога сте здрави за да воспоставите референтни температури кои ќе ви помогнат да се чувствувате посигурни во измерената температура кога сте болни.

Подготовка за употреба

Инсталирање / замена на батериите

 1. Извлечете го капакот на батеријата во прикажаната насока.
 2. Пред да инсталирате нови батерии, мора да ги исчистите металните контактни краеви на батериите, како и металните извори и контактите во одделот за батерии.
 3. Инсталирајте 2 нови AAA батерии во одделот за батерии, внимавајте да одговарате на точните поларитети.
 4. Безбедно заменете го капакот на батеријата.
Батерии

Предупредување:

 1. Не фрлајте ги батериите во ѓубре.
 2. Рециклирајте ги или управувајте ги користените батерии како опасен отпад.
 3. Никогаш не фрлајте батерии во оган.
 4. Фрлете ги користените батерии само во ѓубре за рециклирање.
 5. Не пополнувајте, ставајте наназад или расклопувајте. Ова може да предизвика експлозија, истекување и повреда.

Внимание:

 1. Заменете со 2 нови батерии истовремено.
 2. Не мешајте алкални, стандардни (јаглероден цинк) и батерии на полнење (никел-кадмиум) и користете истовремено. Секогаш користете батерии „како“.

Како да ракувате со термометарот

1. Притиснете го копчето POWER за да го вклучите уредот. Следува звучен сигнал.

Вклучи ја, уклучи ја, ме пали

2. Се прикажува последната меморија.

Последна меморија

3. hearе слушнете 2 сигнали, а потоа мерната скала како што е прикажано на слика 4

мерна скала

4. Ставете го термометарот на храмот. Beе бие едно време да се покаже завршувањето на мерењето.

5. Ако отчитувањето на температурата е над 99.5 ° F (37.5 ° C), ќе се слушнат осум последователни сигнали (тревога за треска) што укажува на покачена температура

6. Откако ќе се заврши мерењето, ќе слушнете 2 сигнали што означуваат дека е снимено отчитувањето и е подготвено за следното читање. Сепак, не препорачуваме последователни мерења.

мерење

7. Исклучете го уредот со притискање на копчето POWER, или единицата автоматски ќе се исклучи по 1 минута неактивност.

Исклучи

Префрлување помеѓу скалата на Фаренхајт и центиграда:
Може да се префрлите помеѓу ° F или ° C со повторно притискање и задржување на копчето POWER во рок од 3 секунди по вклучувањето на уредот. На екранот ќе се прикаже CH со ° F или ° C

притискање и држење

Режим на меморија

Потсетување на меморијата
Бришење спомени

Чистење и нега

Чистење и нега

Проблеми со снимање

Проблеми со снимање

СПЕЦИФИКАЦИИ НА

СПЕЦИФИКАЦИИ НА

ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА

ИЗВЕШТАЈ НА ФЦЦ

ИЗВЕШТАЈ НА ФЦЦ

Прашања за вашиот прирачник? Објави во коментари!

Приклучи се на разговор

1 коментар

 1. Мојот термометар нема да ми даде температура кога ќе ја држам на главата? Што можам да направам за да го поправам ова?

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *