Логото на АТ ТИнструкции за блокирање на паметни повици

Прочитајте пред употреба!

Ви претставуваме паметен блокатор на повици *
DL72210 / DL72310 / DL72340 / DL72350 / DL72510 / DL72570 / DL72580 DECT 6.0 безжичен телефон / систем за одговарање со идентификација на повик / чекање на повик
Не сте запознаени со Smart блокаторот на повици?
Сакате да знаете повеќе?
Паметниот блокатор на повици е ефективна алатка за проверка на повици, која му овозможува на вашиот телефонски систем да ги прикажува СИТЕ домашни повици. †
Ако не сте запознаени со тоа или сакате да знаете повеќе пред да започнете, прочитајте и научете како да го смените режимот за скрининг на повици и извршете ги потребните подготовки пред употреба.
Feature Функцијата за прикажување на паметниот блокатор на повици се применува само за домашни повици. Сите дојдовни мобилни повици ќе поминат и ќе ringвонат.
Ако сакате да блокирате мобилен повик, додадете го бројот на блокираниот список. Прочитајте и научете како да додавате броеви на блокираната листа.
* Користењето на функцијата за блокирање паметни повици бара претплата на услугата за идентификација на повикувачот.
§ Вклучува лиценцирана технологија Qalte.
Број 5.0 06.

Значи ... што е паметен блокатор на повици?

Паметниот блокатор на повици ги филтрира робо -повиците и несаканите повици за вас, додека дозволува да поминат повици за добредојде. Можете да ги поставите вашите списоци со повикувачи на добредојде и несакани повикувачи. Паметниот блокатор на повици дозволува да се остварат повици од вашите повикувачи за добредојде и ги блокира повиците од вашите несакани повикувачи.
За други непознати домашни повици, можете да ги дозволите, блокирате или прикажете овие повици или да ги проследите овие повици до системот за одговарање. Со некои лесни конфигурации, можете да поставите да филтрираат само роботи на почетната линија со тоа што ќе побарате од повикувачите да го притиснат копчето за фунта (#) пред да ви бидат извршени повиците. Исто така, можете да го поставите блокирачот за паметни повици да ги прикажува домашните повици со барање на повикувачите да ги снимаат нивните имиња и да го притиснат копчето за фунта (#). Откако повикувачот ќе го заврши барањето, телефонот ringsвони и го објавува името на повикувачот. Потоа можете да изберете да го блокирате или одговорите на повикот, или можете да го препратите повикот до системот за одговарање. Ако повикувачот ја прекине слушалката или не одговори или не го сними неговото име, повикот е блокиран да не ringвони. Кога ќе ги додадете вашите повикувачи за добредојде во вашата листа „Директориум“ или „Дозволи“, тие ќе ги заобиколат сите проверки и ќе ringвонат директно на вашите телефони.

Блокатор за повици AT T Smart

Преместете се во Поставување ако сакате да ги прикажете сите непознати домашни повици. Со активен скрининг на повици, паметен
блокатори на повици ги прикажува и ги филтрира сите дојдовни домашни повици од броеви или имиња што с yet уште не се зачувани во вашиот директориум, Дозволи список, Блокирана листа или Список со имиња на Starвезди. Можете лесно да додавате дојдовни телефонски броеви во вашата листа „Дозволи“ и „Блокирај список“. Ова ви овозможува да ги изградите вашите списоци со дозволени и блокирани броеви и паметните блокатори на повици ќе знаат како да се справат со овие повици кога повторно ќе дојдат.

Подесување

директориум
Внесете и зачувајте телефонски броеви на честопати повикувани бизниси, членови на семејството и пријатели, така што кога ќе се јават, телефонот ви ringsвони без да морате
процесот на скрининг.
Додадете контакти во вашиот директориум:

 1.  Притиснете MENU на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Директориум, а потоа притиснете Избери.
 3. Притиснете SELECT повторно за да изберете да додадете нов запис, а потоа притиснете SELECT.
 4. Внесете телефонски број (до 30 цифри) и потоа притиснете Избери.
 5. Внесете име (до 15 знаци), а потоа притиснете Избери.

За да додадете друг контакт, повторете го чекорот 3.

Блокирана листа
Додадете броеви на кои сакате да спречите да им ingвонат повиците.
Cе бидат блокирани и мобилните повици со броеви додадени на списокот со блокови.

 1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Блокирај список и потоа притиснете Избери.
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете да додадете нов запис и потоа притиснете Избери.
 4. Внесете телефонски број (до 30 цифри) и потоа притиснете Избери.
 5. Внесете име (до 15 знаци), а потоа притиснете Избери.
  За да додадете друг запис во блокираната листа, повторете го чекорот 3.

Дозволи список
Додадете броеви што сакате секогаш да дозволуваат нивните повици да ви доаѓаат без да поминете низ процесот на скринирање.
Додадете дозволен запис:

 1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Дозволи листа, и потоа притиснете Избери.
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете да додадете нов запис и потоа притиснете Избери.
 4. Внесете телефонски број (до 30 цифри) и потоа притиснете Избери.
 5. Внесете име (до 15 знаци), а потоа притиснете Избери.

За да додадете друг запис во списокот за дозволи, повторете го чекорот 3.

Список со имиња на везди ^
Додајте имиња на повикувачи во списокот со имиња на starвезди за да им овозможат на нивните повици да ви стигнат без да мора да го поминете процесот на скрининг. Додадете запис за име на starвезда:
1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
2. Притиснете Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Список со имиња на Starвезди и потоа притиснете Избери.
3. Притиснете Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете да додадете нов запис и потоа притиснете Избери.
4. Внесете име (до 15 карактери) и потоа притиснете ИЗБОР.
За да додадете друг запис во списокот со имиња на starвезди, повторете го чекорот 3.
^ Постојат многу организации како училишта, медицински канцеларии и аптеки кои користат робоповики за да ви пренесат важни информации. Робокал користи автоматско пишување за да достави претходно снимени пораки. Со внесување на името на организациите во списокот со имиња на Starвезди, гарантира дека овие повици ќе прозвучат кога ги знаете само имињата на повикувачите, но не и нивните броеви.

Сега сте подготвени да започнете да го користите вашиот телефонски систем со паметен блокатор на повици.
За да вклучите скрининг на повик: 
1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
2. Притиснете Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
3. Притиснете SELECT повторно за да изберете Screen непознат.
Избор на Screen unknown profile опцијата ќе го постави вашиот телефон да ги прикажува сите непознати домашни повици и ќе ги побара имињата на повикувачите пред да ви ги упати повиците.
Проверете дали не сте го исклучиле паметниот блокатор на повици. Во спротивно, повиците нема да бидат прикажани.АТ Т паметни блокатори на повици - starвезда

Што ако сакам да

Изберете ја конфигурацијата на блок Smart повик што одговара најдобро на вашите потреби.

Сценарија/Поставки Сакам да ги прикажам сите домашни повици од броеви што не се зачувани во Директориум, список Дозволи или
Список со имиња на Starвезди. (1)
Сакам да ги дозволам сите повици, освен луѓето само на блокираниот список. Стандардни поставки (2) Притиснете 2 кога Сакам да прикажувам само робонски повици (3)
-
Сакам да испраќам домашни повици од броеви што не се зачувани во Директориумот,
Дозволете список или список со имиња на Starвезди на системот за одговарање. (4)
Сакам да ги блокирам сите домашни повици од броеви што не се зачувани во Директориум, список Дозволи или име на Starвезда
листа. (5)
Поставување говорен водич Притиснете 1 кога
поттикнати
Притиснете 2 кога ќе се побара
Постави проfile Екранот е непознатБлокатор AT T Smart Call - екран непознат Дозволете непознато Екран роботAT T Smart Blocker - Робот на екранот UnknownToAns.SАТ Т смарт блокатор на повици - 123 Блокот е непознат

Користете говорен водич за да поставите паметен блокатор на повици

Веднаш по инсталирањето на телефонот, гласовниот водич ќе ви обезбеди брз и лесен начин за конфигурирање на паметни блокатори на повици.
АТ Т паметни блокатори на повици - Во собата гласовен водич
Откако ќе го инсталирате телефонот, телефонот ќе ве поттикне да ги поставите датумот и времето. Откако ќе заврши или прескокне поставувањето на датумот и времето, тогаш телефонот ве прашува дали сакате да поставите паметен блокатор на повици - „Здраво! Овој гласовен водич ќе ви помогне со основното поставување на паметни блокатори на повици ... “. Сценаријата (1) и (2) многу лесно се поставуваат со гласовниот водич. Само притиснете 1 или 2 на слушалката кога ќе биде побарано.

 • Притиснете 1 ако сакате да ги прикажете домашните повици со телефонски броеви што не се зачувани во вашиот Директориум, листа на дозволи или список со имиња на Starвезди; или
 • Притиснете 2 ако не сакате да ги прикажете повиците и сакате да дозволите да се поминат сите дојдовни повици.

АТ Т Паметни блокатори на повици - паметен повик blk.

Белешка: За да го рестартирате гласовниот водич:

 1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Гласовен водич и потоа притиснете Избери.

Брзо поставување со помош на Set profile опција
Може да ги извршите следните чекори за брзо поставување на паметна блокатор на повици, како што е опишано во петте сценарија од десната страна.

 1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
  Блокатор за повици AT T Smart - Поставете проfile
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете од следните пет опции, а потоа притиснете SELECT за да потврдите.
  Блокатор AT T Smart Call - екран непознат
 • Екранот е непознат
 • Екран робот
 • Дозволете непознато
 • UnknownToAns.S
 • Блокот е непознат

Qaltel ™ е заштитен знак на True call Group Limited.
© 2020-2021 Напредни американски телефони. Сите права се задржани.
AT&T и логото на AT&T се трговски марки на AT&T интелектуална сопственост лиценцирани на Advanced American Telephones, Сан Антонио, TX 78219.

Прикажете ги сите повици освен повиците за добредојде (1)Блокатор за повици AT T Smart - Екран 1

 1. Притиснете CALL BLOCK.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
 3. Притиснете SELECT повторно за да изберете екран непознат.

Блокирај повици само на списокот со блокови (2) - Стандардни поставки

Блокатор AT T Smart Call - Блокирајте повици на блокираната листа

 1. Притиснете CALL BLOCK.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Дозволи непознато, и потоа притиснете Избери.

Екран и блокирање на робо-повици (3)

АТ Т паметни блокатори на повици - Прикажете и блокирајте ги робоповикувањата

 1. Притиснете CALL BLOCK.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете робот на екранот, а потоа притиснете Избери.

Препраќајте ги сите непознати повици до системот за одговарање (4)

 1. Притиснете CALL BLOCK.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
 3. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете UnknownToAns.S, а потоа притиснете Избери.

Блокирајте ги сите непознати повици (5)

Блокатор AT T Smart Call - Блокирајте ги сите непознати повици (

 1. Притиснете CALL BLOCK.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Set profile, а потоа притиснете Избери.
 3.  прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Блокирај непознато, а потоа притиснете Избери.

Блокатор за повици AT T Smart - ЗАБЕЛЕШКАЗАБЕЛЕШКА:

Како да деблокирате телефонски број?

 1. Притиснете CALL BLOCK на слушалката.
 2. прес Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да изберете Блокирај список и потоа притиснете Избери.
 3. Притиснете SELECT за да изберете Review, а потоа притиснете Блокатор на паметни повици AT T - икона 1CID или AT T Smart Blocker - иконаDIR за да пребарувате низ блок -записите.
 4. Кога ќе се прикаже саканиот запис, притиснете Избриши на слушалката. На екранот се прикажува Избриши запис ?.
 5. Притиснете SELECT за да потврдите.

За целосни упатства за работа на паметниот блокатор на повици, прочитајте го онлајн Целосното упатство за корисникот на вашиот телефонски систем.

Документи / ресурси

Блокатор за повици AT T Smart [pdf] Инструкции
DL72210, DL72310, DL72340, DL72350, Smart Blocker, DL72510, DL72570, DL72580, безжичен телефон DECT 6.0, систем за одговарање со чекање повик за ИД на повикувач

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена