лого на лорекс

2K QHD видео врата ellвонче
Серија B451AJ
Quick Start Водич
lorex.com

Добредојдовте!
Ви благодариме за купувањето на 2K видео Doorbell. Еве како да започнете.

Содржина на пакетот

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Содржина на пакетот

Алатки обезбедени од корисник

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Алатки обезбедени од корисник

* Погледнете го пакувањето на производот за деталите за конфигурацијата.

Во текотview

Lorex 2K QHD Видео bвонче на вратата - готовоview

Индикатор за статус

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Индикатор за статус

 

Цврсто синоЦврсто сино
Видеото bвоно се вклучува или видео theвончето се рестартира.

Цврсто црвено Цврсто црвено
Видеото bвоно на вратата се ресетира на фабричкото стандардно.

Цврсто зеленаЦврсто зелена
Видеото bвонче работи правилно.

Трепка синоПолека трепка сино
Видеото bвонче е подготвено за поврзување.

Трепка синоБрзо трепка сино
Видеото bвонче откри детекција.

 

Трепка црвеноТрепка црвено
Видеото bвоно на вратата не успеа да се поврзе на мрежата.

Трепка зеленоТрепка зелено
Функцијата за зборување на видео-ellвончето е во употреба.

Трепка сино Светлечко сино, црвено,
Трепка црвенои зелена
Трепка зеленоАжурирањето на фирмверот е во тек.

Врти црвеноВрти црвено
Видео bвончето е поврзано со мрежата, но не може да пристапи на Интернет.

Врти зеленоВрти зелено
Функцијата за повикување на видео-bвончето е во употреба.

Поврзете се со апликацијата

Поврзете се со апликацијата Лорекс Дома за пристап до видеата за инсталирање на doorвончето.
1. Ако веќе ја имате апликацијата, прескокнете го овој чекор. Скенирајте го QR-кодот десно користејќи ја камерата на вашиот мобилен уред. Инсталирајте ја бесплатната апликација Lorex Home од App Store ™ или Google Play Store.Лорекс Дом
2. Допрете ја иконата Lorex Home за стартување на апликацијата.
3. Ако веќе имате сметка, прескокнете го овој чекор. Допрете Регистрирај се, потоа следете ги упатствата на екранот за да креирате сметка. Запишете ги деталите за вашата сметка подолу:

QR-код за апликацијата Lorex Homehttps://app.lorex.com/home/download 

Е-пошта: ___________________
Лозинка за сметка: _________

4. Допрете на иконата + горе десно од екранот за да додадете уред.
5. Скенирајте го QR-кодот на уредот пронајден во полето или на задниот дел од doorвончето.

забелешка: Ако вашиот мобилен уред не може да го скенира QR-кодот, допрете Рачно внесете ID на уредот.

6. Следете ги упатствата во апликацијата за да ја завршите инсталацијата OR упатете се на деловите 5 до 9 во овој Водич за брз почеток за пишан опис на чекорите за инсталација.

Подготовка

Пред да започнете со поставување, треба да се направат неколку основни подготовки.
Да се ​​подготви за инсталација:

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕЧекор 1
ИСКЛУЧЕТЕ ЈА ЕНЕРГИЈАТА ИЗВРШУВАЈТЕ ВО ВИШТАТА BВИНКА И IMEВИНСКИОТ КУБАР НА ПРВИЛНИКОТ (Видете слика 1).
Проверете дали напојувањето е исклучено и за bвончето и за напојувањето на кутијата со притискање на ellвончето. Не треба да има звук на звук.

Лорекс 2К QHD видео врата ellвонче - ИСКЛУЧИ ИСКЛУЧУВАЕ НА ЕЛЕКТРИЈА Слика 1

Бидете секогаш внимателни кога ракувате со електрични жици. Ако не ви е пријатно да го правите тоа сами, тогаш консултирајте се со лиценциран електричар.

Чекор 2
Отстранете го постојното bвонче на вратата и исклучете ги жиците (видете слика 2). Осигурете се да ги свиткате каблите за напојување за да не паѓаат низ дупката на идот.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Отстранете го постојното bвонче на вратата Слика 2

ВАЖНО: Потребен е 16-24 VAC. Ако вашата куќа го нема овој волtagд, ќе ви треба трансформатор на ellвонче од врата 16-24 или можете да се консултирате со лиценциран електричар.

Wици за chвонење

Мора да го одредите типот на chвонче на врата што го имате во вашиот дом: електронски или механички.
Не е сигурно? Ако звукот на doorвончето е класичен * динг-донг * звук, големи се шансите дека звукот ви е механички.
Ако вашето bвонче звучи повеќе како мелодија, тогаш вашиот звук е електронски. Ако сè уште не сте сигурни, извадете го капакот на капакот на вашата кутија за звук - ако најдете дрвени рачки и физички метален звук, имате механичка imeвонење.
За корисниците со механичка свирка, следете го дополнителниот чекор подолу за да ја завршите инсталацијата.

За сопственици на механички звук:

1. Отстранете ја таблата за покривање на кутијата за ellвонење на вратата.
2. Олабавете ги завртките со етикета ПРЕДЕН и ТРАНС користејќи шрафцигер за глава на Филипс. Не вадете ги завртките и задолжително откачете ги поврзаните жици (видете слика 1).

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Да се ​​прошират кратки жици3. Поврзете го вклучениот комплет за imeвонење со зелениот терминал на крајот од вклучената жичана жица (видете слика 2).

Поврзете го вклучениот комплет за звук со зелена боја

4. Поврзете ги жиците од комплетот за imeвонење со приклучоците FRONT и TRANS во кутијата за звук. Осигурете се дека постојните жици остануваат поврзани исто така (видете слика 3).

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Поврзете ги жиците од комплет за звук Слика 3

Забелешка: Може да поврзете која било жица со кој било приклучок.

5. Монтирајте го апаратот за imeвонење во внатрешноста на вашата кутија за imeвонење, или по должината на покривната плоча на кутијата со звук, користејќи ја вклучената двострана лента (видете слика 4).

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Монтирајте го комплетниот звук Слика 5

ВАЖНО: Користете ја вклучената двострана лента за да бидете сигурни дека комплетот за imeвонење и жиците не ги допираат chвоните или некои компоненти што се движат внатре во кутијата за imeвонење, или за chвонувачот на вратата нема да звучи правилно.

Обезбедете ја држачот (а) за монтирање

Користете ги додатоците за монтирање наведени подолу, во зависност од локацијата на монтирање.

Чекор 1: Обележете ги дупките за монтирање
Поставете ја држачот за монтирање за да одговара на вашите постојни жици на doorвончето. Потоа обележете ги дупките за завртки според држачот за монтирање.

ВАЖНО: Осигурете се дека ⇑UP Стрелката на држачот за монтирање е секогаш насочена нагоре.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Означете дупки за монтирање Слика 1

Чекор 2 (по избор): Прицврстете аголна заграда на држачот за монтирање

Ако сакате да го смените аголот на ellвончето на вратата на подобро view, прицврстете една од опциите под агол за избор на држачот за монтирање.
1. Изберете ја хоризонталната или вертикалната заграда во согласност со правецот кон кој сакате да се соочува вашето ellвонче (видете на слики 2 и 3).
2. За да го смените правецот на аголот, едноставно превртете ја хоризонталната или вертикалната заграда наопаку.
Која насока и да ја изберете, проверете дали приврзаниот држач за монтирање е секогаш свртен ⇑UP.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Закачете аголна заграда на држачот за монтирање

3. Вметнете ги четирите јазичиња од хоризонталната или вертикалната заграда во држачот за монтирање, како што е прикажано на слика 4. Осигурете се да ги ставите во посакуваната насока.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Вметнете ги четирите јазичиња од хоризонталната слика 44. Притиснете ја држачот за монтирање надолу. Звук со * клик * ќе означи дека заградите се заклучени.

Чекор 3: Обезбедете ја држачот за монтирање 

Кога инсталирате само држач за монтирање, видете на Слика 5-а. Кога ја инсталирате аголната заграда прикачена на држачот за монтирање, видете на Слика 5-б.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Обезбедете ја држачот за монтирање Слика 5а

1. За дрво, гипс картон или меки површини:
Прицврстете ги држачите за монтажа на површината за монтирање користејќи шрафцигер со главата на Филипс и испорачаните завртки за монтирање.

2. За бетон, штуко или тула:
Користете ја испорачаната вежба 15/64 ”за дупчење дупки каде што се обележани. Користете ги испорачаните сидра и завртки за да ја зацврстите држачот (а) на ingидот.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Обезбедете ја држачот за монтирање Слика 5б

Забелешки:
• Осигурете се дека ⇑UP Стрелката на држачот за монтирање е секогаш насочена нагоре.
• Заградата (опционална) под агол мора да биде прикачена на држачот за монтирање пред инсталацијата.
• Обезбедете кабли за напојување од wallидот да се вклопат удобно низ отворот на држачот за монтирање.

Озвучување на doorвончето

За да го приклучите bвончето на вратата:

1. Олабавете ги завртките за напојување на ellвончето со шрафцигер со глава Филипс.
забелешка: Не ги отстранувајте завртките за напојување.
2. Завртете ги жиците за напојување под завртките на приклучокот за напојување (видете слика 1).
3. Затегнете ги завртките на приклучокот за напојување за да ги зацврстите жиците за напојување (видете слика 2).

Lorex 2K QHD видео врата - Wвонче на жицата

Да се ​​прошират кратки жици (по избор):

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Да се ​​прошират кратки жици

 1. Ако постојното ожичување на ellвончето е премногу кратко, отстранете ги завртките за приклучок за напојување целосно, а потоа заврткајте ги завртките низ испорачаните дополнителни жици. Користете ги испорачаните жични капачиња за да ги продолжите жиците (видете слика 3).
 2. За да го закачите жичното капаче, порамнете ги краевите на постојните жици и дополнителните жици, ставете го капакот на жицата над изложените жици и извртувајте ја жичаната навртка во насока на стрелките на часовникот за да се затегнете (видете слика 4). Повлечете ги жиците малку за да бидете сигурни дека тие се правилно прицврстени во внатрешноста на жичното капаче.
 3. Осигурете се дека има доволно простор за да ги собере приклучоците на кабелот и жичните капачиња во дупката на вашиот ид.

Поврзете го doorвончето

За да го закачите ellвончето на држачот:
1. Турнете ги жиците назад во theидот.
2. Вметнете ги двете јазичиња од држачот за монтирање во ellвончето (види слика 1).
3. Притиснете ја doorвоната на вратата надолу. Звукот со * клик * ќе покаже дека е заклучен.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - Поврзете го doorвончето на вратата

забелешка - Ако треба да го извадите ellвончето од заградата:

1. Вметнете ја испорачаната игла во дупката на дното на држачот за прицврстување додека не се достигне внатрешната брава (видете слика 2).
2. Потоа, лизнете ја ellвоната на вратата нагоре и извадете ја.

Lorex 2K QHD Video Doorbell - bвонче на вратата од заградата

Сега можете повторно да ги поврзете напојувањето со ellвончето и звукот на звукот на прекинувачот (видете слика 3).

Lorex 2K QHD Video Doorbell - повторно поврзете ја напојувањето со ellвончето на вратата Слика 3

Почекајте 5 минути за целосно да се вклучи ellвончето и притиснете го копчето на ellвончето за да се осигурате дека звукот работи како што треба. Проверете го делот 11 за смена на проблеми доколку е потребно.

Апликацијата Lorex Home завршиview

За да го прилагодите видео-bвончето, одете во вашата апликација Лорекс Дома и изберете bвонче. Допрете на иконата ••• горниот десен агол на екранот за пристап до поставките на bвончето.

Откривање на лица Допрете на Поставки за детекција на движење за да прилагодите откривање на лице. Нацртајте одредени области за предупредување за откривање на лица и прилагодете колку ќе биде чувствително нивото на откривање.

Активирајте ја LED-статусот при откривање Допрете на Поставки за детекција на движење> Поставки за светло за да овозможите LED активирање на статусот при откривање. ЛЕР-бојата на индикаторот за статус на doorвонче може да се прилагоди за предупредување за откривање на лице.

Режим на ноќно осветлување Допрете на Поставки за детекција на движење> Поставки на светлината за да овозможите режим на ноќно осветлување. ЛЕД-светлото под ellвончето ќе ја осветли влезната врата кога ќе се стемни.

Споделени корисници Допрете на „Споделени корисници“ за да дозволите семејството или пријателите да одговараат на настани во живо и view снимки. Сите дополнителни корисници мора да се регистрираат за да се додаде сметка на Lorex Home.

Брзи одговори на вратата Допрете на Брзи одговори на Doorbell за да снимите или изберете претходно снимена гласовна порака. Видеото bвонче на Лорекс може да зборува со посетител ако не сте во можност да дојдете до вратата.

Поставки за видео Допрете на Поставки за видео за да ги промените поставките за HDR (Висок динамички опсег) и да го поставите квалитетот на видеото. За оптимално проследување, квалитетот на видеото е поставен на 1080p по дифолт.

Камера во живо View

Lorex 2K QHD Видео bвонче - камера во живо View

Екран за повици

За целосна завршницаview на контролите достапни на апликацијата Lorex Home, скенирајте го QR -кодот подолу користејќи ја камерата на вашиот мобилен уред.

qr код

https://www.lorextechnology.com/articles/Lorex-Home-Mobile-App

Lorex 2K QHD видео врата ellвонче - екран за повици

Смена на проблеми

 1. Видеото bвоно на вратата не се вклучува.
  • Проверете дали прекинувачот е вклучен и почекајте 5 минути додека fullyвончето не се вклучи целосно.
  • Проверете дали изворот на енергија што го снабдува видео-ellвончето е 16-24 VAC. Проверете дали волtage е отпечатено на вашиот трансформатор на ellвончето или користете милиметар за да го тестирате voltage.
  • Поврзете го видео-ellвончето со испорачаниот USB кабел за напојување. Проверете дали USB кабелот е поврзан со 5V 2A USB адаптер за напојување (не е вклучен). Ако видео-bвончето се вклучува со USB кабел, тогаш повторно внимателно прегледајте го поставувањето за инсталација.
 2. Videoвончето на видео-вратата не работи.
  • Осигурете се да го изберете точното поле за звук во апликацијата. Овие поставки можете да ги измените во кое било време во Поставки за уредот> orbвонче за врата.
  • Проверете дали сте во комплет жици.
  • Оставете да се вклучи bвончето на видеото за 5 минути пред да го тестирате звукот.
 3. Како да го вратите видео-ellвончето на фабричките поставки.
  • Повлечете го капакот за ресетирање / слот за картичка microSD кој се наоѓа на задниот дел од видео-ellвончето.
  • Користете го испорачаниот игла и ставете го во малата дупка со ознака RESET за 10 секунди. Почекајте звучен звук за да потврдите дека видео-bвончето се рестартира.
 4. Како да ја вметнете или отстраните microSD картичката од видео-ellвончето.
  • Повлечете го капакот за ресетирање / слот за картичка microSD кој се наоѓа на задниот дел од видео-ellвончето.
  • Ако ја вметнувате, лизнете ја картичката microSD во отворот (со страната на етикетата надолу) додека не * кликне * на своето место.
  • Ако вадите, притиснете нежно надолу врз картичката microSD. Popе се појави и потоа може да се отстрани.

Најчесто поставувани прашања

1. Како добивам толку многу известувања?
• Количината на известувања што ги добивате може да се прилагоди во апликацијата Lorex Home за секоја поставка или режим. За прampно, можете да нацртате Зони на движење за одредени области што сакате да ги игнорира ellвончето додека ефикасно ја следите саканата област и ги намалувате известувањата за лажни предупредувања.
Прилагодувањето на чувствителноста на движењето исто така ќе помогне.
• Можете дури и да управувате со известувањата во Поставки на уредот> Известувања и да поставите распоред за примање сигнали во одредени периоди од денот.

2. Како можам да добијам светло на видео-вратата за вклучување ноќе?
Во Поставки за уредот> Поставки за откривање на движење> Поставки за светло, овозможете режим за ноќно светло. Потоа изберете Уредување на распоред за да поставите време на почеток и крај на секој даден ден од неделата. Осигурете се да ги зачувате поставките.

3. Како да снимам сопствен брз одговор за видео-bвончето?
Во Поставки за уредот> Брзи одговори на вратата, допрете на + горниот десен агол и снимете го вашиот прилагоден брз одговор. Допрете Следно за да ја именувате и зачувате снимената порака.

4. Кој е безжичниот опсег на видео-bвончето?
Видео bвончето може да се поврзе само со Wi-Fi мрежа од 2.4 GHz или 5 GHz. Многу рутери емитуваат Wi-Fi мрежи и во 2.4 GHz и 5 GHz опсези. За време на поставувањето, поврзете го doorвончето на вратата со истата Wi-Fi мрежа како и вашиот телефон.

5. За што се користи USB кабелот?
УСБ-кабелот се користи за поврзување со апликацијата пред инсталацијата. Проверете дали USB кабелот е поврзан со 5V 2A USB адаптер за напојување (не е вклучен).

Безбедносни мерки на претпазливост:
• Внимателно прочитајте го ова упатство и чувајте го за во иднина.
• Следете ги сите упатства за безбедна употреба и ракување со производот.
• Ризик од електричен удар. Исклучете го напојувањето од кутијата со осигурувачи пред инсталацијата.
• Користете го производот во дадена температура, влажност и волуменtagд нивоа забележани во спецификациите на камерата.
• Не расклопувајте го doorвончето на вратата.
• Обидете се да избегнете инсталирање на doorвончето на вратата насочено кон сонцето или извор на силна светлина.
• Може да биде потребно периодично чистење. Користете рекламаamp само крпа. Не користете сурови средства за чистење со хемикалии.

Услови на употреба:

 • Видео bвончето на Lorex бара постојано напојување со волtage помеѓу 16V-24V. Ако во вашето живеалиште го нема овој волtagд, ќе ви треба трансформатор на ellвонче од врата 16-24 или можете да се консултирате со лиценциран електричар.
 • Не е наменет за потопување во вода. Се препорачува инсталација на заштитена локација.
 • Оваа камера вклучува Автомеханички филтер за сечење IR. Кога камерата се менува помеѓу Ден/Ноќ viewво режими, може да се слушне звук од кликнување од камерата. Ова кликнување е нормално и покажува дека филтерот на камерата работи.
 • Аудио снимањето без согласност е незаконско во одредени јурисдикции. Корпорацијата Лорекс не презема никаква одговорност за употреба на своите производи што не е во согласност со локалните закони.

Авторски права © 2021 Lorex Corporation
Бидејќи нашите производи се предмет на континуирано подобрување, Лорекс го задржува правото да го менува дизајнот, спецификациите и цените на производите, без претходна најава и без никакви обврски. Е & ОЕ. Сите права се задржани.

Предупредувања за FCC
Овој уред е во согласност со делот 15 од Правилата на FCC. Операцијата е предмет на следниве два услови: (1) Овој уред може да не предизвика штетни пречки и (2) Овој уред мора да прифати какво било примено мешање, вклучително и мешање што може да предизвика непосакувана работа.

За ажурирани информации и поддршка, посетете ја: помош.лорекс.com

За повеќе информации во врска со гарантната политика на Лорекс, посетете ја лорекс.com / гаранција.

B451AJ_QSG_TRILINGUAL_R1

Документи / ресурси

Видео ѕвонче за врата Lorex 2K QHD [pdf] Упатство за употреба
B451AJ, Видео bвонче на вратата

Референци

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена