Icom Knowledge Base V10MR Pandhuan pangguna
Basis Kawruh Icom V10MR

V10MR User Programming Guide

V10MR anyar sampeyan, ing negara standar, bisa digunakake kanthi bener karo radio V10MR anyar (ora ana owah-owahan program). Mangga deleng instruksi manual kanggo langkah-langkah dhasar kanggo operate radio tanpa owah-owahan program.

Yen sampeyan pengin ngganti tugas saluran, nada, utawa fitur khusus, radio V10MR sampeyan duwe sawetara fitur radio canggih sing bisa diaktifake liwat piranti lunak (CS-V10MR).

Kanggo program radio, sampeyan kudu:

  • Piranti Lunak Kloning CS-V10MR. Kasedhiya kanggo download gratis ing Icom America websitus (Produk > Landmobile > V10MR).
  • Kabel Kloning OPC 478UC ("versi B" mung). Kasedhiya saka Icom America Landmobile Dealer ing wilayah sampeyan.
  • PC sing nganggo sistem operasi Windows 10. Cathetan: Piranti lunak Apple lan Android ora kasedhiya.

Saluran Default / Frekuensi lan Nada

Saluran

frekuensi bandwidth nada CTCSS
1 151.820MHz

Panah

67Hz

2 151.880MHz Panah

67Hz

3

151.940MHz

Panah

67Hz

4 154.570MHz

Wide

67Hz

5

154.600MHz

Wide

67Hz

 

Mode Piranti Lunak CS-V10MR
Piranti lunak CS-V10MR duwe rong mode, Prasaja lan Lengkap.

Mode Pemrograman Sederhana: Ngidini nambahake duplikat saka 5 frekuensi MURS kanggo nggunakake nada CTCSS utawa DTCS sing beda.

Mode Pemrograman Lengkap: Ngidini nambahake duplikat saka 5 frekuensi MURS lan tambahan fitur sing luwih gedhe.

Catetan: Setelan sing salah ing Mode Pemrograman Lengkap bisa nyebabake operasi radio sing salah. Icom nyaranake fitur kasebut mung diprogram dening dealer Icom.

Milih Mode Prasaja utawa Lengkap

  1. Bukak piranti lunak CS-V10MR.
  2. Klik Mode, banjur pilih Simple utawa Full.
    Simple utawa Full Mode

Pemrograman ing Mode Simple

Pemrograman Memory Channel kapacak ing ngisor iki.
programming

1 Ing

Aja nggunakake. Kanggo digunakake ing radio karo Tampilan mung.

2 Frekuensi (MHz)

Ngandhut 5 frekuensi MURS. Mung frekuensi kasebut bisa dilebokake ing 16 slot saluran. Slot Channel ekstra kasedhiya yen sampeyan kudu duplikat frekuensi nggunakake CTCSS utawa DTCS nada beda.

3 C. Nada

Iki nuduhake nada CTCSS utawa DTCS.
Sampeyan bisa program nada kanggo saben saluran ing loro mode prasaja lan lengkap. Ing saluran/frekuensi apa wae, radio kudu nduweni nada sing cocog yen arep decode audio siji-sijine.

4 Teks

Aja nggunakake-Kanggo digunakake ing radio model liyane karo Tampilan mung.

5 Compander

Compander ngompres sinyal kanggo nyuda gangguan latar mburi. Yen setelan iki diaktifake, kabeh radio kudu ngaktifake supaya bisa mlaku ing saluran kasebut. Fitur iki bisa uga ora bisa digunakake kanthi efektif karo radio non-Icom.

6 PWR Simpen

Fitur iki ngirit daya kanthi ngidini radio pindhah menyang mode turu parsial nalika ora ana lalu lintas RX utawa TX.

Saluran Squelch
Ing Mode Sederhana, setelan Squelch mung bisa diganti nggunakake tombol push kaya sing diterangake ing Pandhuan Operasi.

Pemrograman ing Mode Lengkap

Fitur lengkap kasedhiya ing Mode Lengkap.

Pemrograman Saluran Memori
Waca pandhuan kanggo Simple Mode-Memori Channel Programming

Saluran Squelch
Setelan squelch ngidini sampeyan nyetel sensitivitas panrima radio.

Ing Mode Lengkap, setelan squelch bisa diganti kanthi 2 cara:

  • Nggunakake tombol ing radio, minangka standar. Mangga deleng pandhuan instruksi kanggo langkah-langkah.
  • Nggunakake piranti lunak pemrograman ing Full Mode, nggunakake Umum> Set Modewindow.
  1. Pindhah menyang Umum> Setel Mode.
    Saluran Squelch
  2. Klik SQL Level banjur pilih nomer sing dikarepake. Cathetan: Setelan 2 paling optimal.

Scan Programming
Anggapan:

  • Piranti lunak ana ing Mode Lengkap
  • Tingkat SQL disetel kanthi bener
  • Frekuensi lan nada sub-audible wis diprogram lan diuji kanggo komunikasi sing bener.

Catetan: Kanggo katrangan lengkap babagan setelan kasebut, waca Bantuan files ing piranti lunak pemrograman.

  1. Layar Setelan Pindai- Setel Power-On Scan menyang salah siji saka pilihan ing ngisor iki:
    • Mati- Pangguna kudu mencet tombol Scan Start/Stop kanggo miwiti scan sawise daya munggah.
    • Resume-Upon Power Up, radio nerusake mindai yen radio lagi mindhai nalika daya dipateni.
    • On- Radio wiwit mindhai nalika Power Up.
  2. Layar Daftar Pindai. Pilih Normal Scan. Iku mindai, ing urutan, kabeh saluran sing dipilih ing "round robin" fashion, miwiti karo nyetel saluran ing tombol Rotary Panjenengan.
    Scan Programming
    Scan Programming
  3. Ing TX CH, pilih saluran sing biasane sampeyan ngirim nalika scan, utawa nalika pindai ngaso. Ing mantan ikiample iku disetel kanggo Last Ch.
    • Tindakan TX setelan salah siji mbatalake scan utawa ngidini scan kanggo nerusake kanthi otomatis. Yen disetel kanggo Batal Pindai, miwiti maneh kudu menet tombol Scan Start/Stop (ndeleng Miwiti Pindai ing ngisor iki) Yen disetel menyang Ngaso Pindai, pindai diterusake sawise wektu resume (layar Setelan Pindai) kadaluwarsa.
      Scan Programming
  4. Ing Batal Saluran, setel saluran sing bakal bali nalika pindai dibatalake nggunakake tombol Scan Start/Stop, sing ditugasake ing layar Tombol lan Tampilan kaya sing diterangake ing ngisor iki.
  5. Pindhah menyang folder Umum banjur pilih Tombol & Tampilan.
  6. Setel tombol sing bisa diprogram kanggo Scan Start/Stop. Ex ing ngisor ikiample nggunakake tombol sisih ngisor.
    Scan Programming

Kanggo miwiti scan:

  1. Uripake daya radio.
  2. Pencet sedhela (aja terus) tombol Scan Start/Stop sapisan kanggo miwiti utawa mungkasi scan. LED radio bakal kedhip ijo nalika aktif mindhai.

Sinyal MDC

MDC ngemot sinyal sing ngaktifake fungsi tartamtu, kayata PTT ID lan Radio Check. Ora digunakake kajaba radio iki digunakake bebarengan karo radio tingkat sing luwih dhuwur kanthi tampilan lan fungsi sing ditrapake wis diprogram.

Anggapan:

  • Piranti lunak ana ing Mode Lengkap
  • Squelch disetel
  • Nada apa wae wis disetel
  • Kabeh radio sing melu uga diprogram kanggo fungsi darurat MDC.

ID PTT

ID PTT ngidini radio V10MR sampeyan ngirim ID dhewe menyang radio liyane sing duwe tampilan. Cathetan: Icom ora nggawe radio MURS kanthi tampilan.

  1. Pindhah menyang Memori Ch.
    Pandhuan Produk
  2. Klik MDC banjur pilih System 1
  3. Pindhah menyang MDC > System > General.
    Pandhuan Produk
  4. Ing Setelan Sistem, setel MDC On menyang ON.
  5. Setel Self ID menyang ID radio iki.
  6. Pindhah menyang PTTID.
    Pandhuan Produk
  7. Setel Tx lan PTTID Down kanggo Aktifake.

Sawise diprogram, ID PTT bakal dikirim kanthi otomatis saben tombol PTT ditekan.

darurat

Sinyal darurat mung ditrapake nalika nambahake radio kasebut menyang sistem sing wis ana kanthi dekoder Emergency Dispatch. Mangga deleng administrator sistem Darurat kanggo rincian babagan carane setelan Darurat sampeyan kudu diprogram. Icom ora nggawe radio sing dirating MURS kanthi fitur iki.

2-Nada Sinyal
2-Tone Signaling lan Muting mung digunakake ing sistem khusus kayata ing Dinas Pemadam Kebakaran. Yen radio iki disetujoni kanggo operate ing sistem kasebut, hubungi administrator kanggo paramèter program kanggo sistem kasebut.

 

Dokumen / Sumber Daya

Basis Kawruh Icom V10MR [pdf] Pandhuan pangguna
iCOM, Icom, Pangkalan Pengetahuan, V10MR

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.