Dokumen

Pengontrol Katup Termostatik Honeywell Home T100

Honeywell-Home-T100-Controllers-Thermostatic-Valve-Actuators

DESCRIPTION

Kontroler T100 digunakake karo Katup Radiator V100 kanggo ngontrol radiator, konveksi utawa unit pemanas baseboard. Kontrol mandhiri lan ora mbutuhake sambungan listrik. Kontroler T100B, C kasusun saka aktuator katup sing disambungake karo tabung kapiler ing sensor lan dial setpoint. Nelpon setpoint lan sensor T100B minangka siji unit, dene sensor T100C kapisah saka panggil (sensor lan panggil disambungake karo tabung kapiler). Aktuator nyambung menyang katup V100.

SPESIFIKASI

Power:
Daya mandhiri, ora ana sambungan listrik.
Komponen:
Sensor, dial setpoint lan aktuator katup.
bahan:
Awak: Plastik kelas industri kanthi konduktivitas termal sing kurang. Cincin Pengikat: Kuningan berlapis. Bagian Internal: Kapsul termostat kuningan, logam liyane. Elemen Termal: Cairan.

Panjang Kapiler:
T100B: 6-1 / 2 ft (2m) utawa 16 ft (5m). T100C: Loro 4-1 / 2 ft (1.4m).
Rating Suhu Sensor:
Range: 43 ° F nganti 79 ° F (6 ° C nganti 26 ° C). Maksimum: 125 ° F (52 ° C).

Pandhuan Referensi

Tabel 1 nuduhake suhu suhu ing kondisi sing ideal. Amarga faktor sing mengaruhi suhu ing sensor beda-beda kanggo saben instalasi, prelu nyetel setpoint luwih dhuwur utawa ngisor kanggo nggayuh suhu ruangan sing dikarepake.

Tabel 1. T100B, C Suhu Sudut ing
Kahanan sing Becik.

Kanthi kebak cw * 1 2 3 4 5
° F 43 56 61 64 68 72 75
° C 6 13 16 18 20 22 24

INSTALASI

Lokasi lan Pemasangan

Pasang titik setpoint ing tembok. Nelpon duwe tandha referensi (* nganti 5) lan titik 43 ° F (6 ° C) nalika diuripake kanthi lengkap. Nelpon setpoint T100C uga bisa dipasang ing cangkang enclosure, kanthi sensor dipasang minimal telung inci (75 mm) ing sangisore kumparan pemanas ing baline hawa adhem,ee Gambar 1.
Pasang sensor ing posisi kanthi sirkulasi udara sing ora sambung. Pasang panggil setpoint remot ing area kanthi akses sing cukup.

Ati-ati
Piranti Rusak Piranti.
Copot tombol utawa njupuk T100 bisa uga ngilangi kalibrasi sing ora bisa diatasi. Tetep kabeh T100 utuh; piranti ora ngemot bagean sing bisa dilayani.
sensor

Sawetara prekara kudu dipikirake nalika milih lokasi sing dipasang kanggo sensor. Aja nganti ing ngisor iki:

  • Sinar srengenge langsung ing sensor.
  • Pasang sensor ing permukaan sing adhem (kayata tembok njaba).
  • Draf udara adhem ing sensor.
  • Lokasi sing kalebu ruang udara mati (kayata ing mburi lawang utawa langsir, utawa ing njero lemari).

Kata
Dialpoint lan sensor T100B minangka siji unit. Pasang unit iki ing tembok sing bisa ngerteni suhu ruangan sing diwakili
Gambar 1. Masang T100C ing cangkang enclosure.

Tubing Kapiler

Gulung tabung kapiler ing ngisor lan adoh saka gulungan panas.

Ati-ati
Bahaya Rusak Piranti. Ngalahake tabung kapiler kanthi ora sengaja
ngrusak T100 sing ora bisa diatasi. Ati-ati aja nganti pecah, kink utawa mbengkokake pipa kapiler kanthi kenceng.

Aktuator
Aktuator nemplek ing katup kanthi cincin Utas.

Kata
Pemasangan aktuator sing ora bener bisa nyebabake panas banget

  1. Screw aktuator menyang awak katup nggunakake cincin Utas.
  2. Kencengi kencengake cincin benang ing awak katup

TROUBLESHOOTING

Symptom Bisa Sebab solusi
Ora kabeh bagean dadi panas radiator Akeh radiator ukuran gedhe lan ora kabeh bagean dadi panas kanggo njaga suhu ruangan sing dipengini. Sistem OK.
Underheating Sensor ana ing lokasi sing salah. Ganti lokasi sensor (deleng bagean Instalasi), utawa ganti jinis kontrol.
Keluwihan tabung kapiler nggulung ing ndhuwur utawa cedhak karo sumber panas. Koil ing ngisor utawa adoh saka sumber panas.
Alur liwat katup ing arah sing salah. Priksa panah ing awak katup. Kudu arah arah aliran kasebut. Ganti arah katup, utawa arah aliran.
Suhu utawa tekanan sistem sing ora nyukupi. Priksa operasi lan matesi kontrol ing ketel. Priksa pompa sirkulasi lan katup isolasi.
Jebakan kukus rusak. Ndandani utawa ngganti jebakan.
Airlock ing sistem banyu panas. Katup mbukak kanthi lengkap supaya hawa bisa liwat. Instal pembuangan
Skala utawa lebu ngalangi aliran. Sistem siram. Aja nggunakake aditif basa minyak.
Kabinet pemanas dampers ditutup. Mbukak utawa nyopot dampers
Overheating Sensor ana ing lokasi sing salah. Ganti lokasi sensor (deleng bagean Instalasi), utawa ganti jinis kontrol.
Kontrol ora diinstal kanthi bener. Reset aktuator ing katup lan kencengi dering utas menyang awak katup.
Tabung kapiler pecah, diremekake utawa ditekuk kanthi landhep. Ganti kontrol.
Kotoran utawa ukuran ing sangisore kursi supaya ora nutup. Copot kontrol saka awak katup, saéngga katup mbukak kanthi lengkap lan mbuwang skala lan lebu. Instal maneh kontrol lan nguripake kabeh jam. Yen katup ora ditutup kanthi lengkap, copot kontrol lan priksa area kursi katup nggunakake alat panggantos kartrid utawa alat soket layanan.
Alur liwat katup ing arah sing salah, ngrusak kursi katup. Priksa panah ing awak katup. Kudu arah arah aliran kasebut. Ganti arah katup, utawa arah aliran.
Copot kartrij katup lan mriksa kerusakan disk disk.
Jebakan kukus rusak. Ndandani utawa ngganti jebakan.
Tekanan diferensial sing gedhe banget meksa katup mbukak. (Sistem banyu panas.) Instal regulator tekanan diferensial (D146A) kanggo njaga kurang saka 15 psi (103 kPa) diferensial antarane pipa pasokan lan bali.
Ngobrol utawa nuthuk. Alur liwat katup ing arah sing salah. Priksa panah ing awak katup. Kudu arah arah aliran kasebut. Ganti arah katup, utawa arah aliran.
Vakum ing sistem. Kukus: priksa jebakan lan ventilasi.
Banyu panas: mriksa operasi lan lokasi tangki ekspansi.
Tekanan diferensial sing gedhe banget. Instal regulator tekanan diferensial (D146A) kanggo njaga kurang saka 15 psi (103 kPa) diferensial antarane pipa pasokan lan bali.
Pipa bungkus Priksa manawa papan sing cocog kanggo pipa

Dokumen / Sumber Daya

Pengontrol Katup Termostatik Honeywell Home T100 [pdf] Panduan Instalasi
T100B, T100C, Pengontrol Katup Termostatik Aktuator

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.