AJAX - Logo

Transmitter User Manual
Dianyari Maret 22, 2021

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - tutup

Transmitter minangka modul kanggo nyambungake detektor pihak katelu menyang sistem keamanan Ajax. Iku ngirimaken weker lan warns bab aktifitas saka detector external tamper lan dilengkapi tembang macapat dhewe, sing nglindhungi saka dismounting. Nganggo baterei lan bisa nyedhiyakake daya menyang detektor sing disambungake.
Transmitter beroperasi ing sistem keamanan Ajax, kanthi nyambungake liwat protokol Jeweller sing dilindhungi menyang hub. Iku ora dimaksudaké kanggo nggunakake piranti ing sistem pihak katelu.
Ora kompatibel karo uartBridge utawa ocBridge Plus
Jarak komunikasi bisa nganti 1,600 meter yen ora ana alangan lan kasus kasebut dicopot.

Transmitter disetel liwat aplikasi seluler kanggo smartphone adhedhasar iOS lan Android.

Tuku modul integrasi Transmitter

Unsur Fungsional

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Elemen Fungsional

  1. Kode QR kanthi kunci registrasi piranti.
  2. Baterei kontak.
  3. Indikator LED.
  4. Tombol ON / OFF.
  5. Terminal kanggo sumber daya detector, weker lan tamper sinyal.

Prosedur operasi

Transmitter dirancang kanggo nyambungake sensor kabel pihak katelu lan piranti menyang sistem keamanan Ajax. Modul integrasi nampa informasi babagan weker lan tampaktivasi er liwat kabel disambungake menyang clamps.
Transmitter bisa digunakake kanggo nyambungake gupuh lan tombol medical, detektor gerakan njero ruangan ruangan lan, uga mbukak, geter, breaking, re, gas, bocor lan detektor kabel liyane.
Jinis weker dituduhake ing setelan Transmitter. Teks kabar babagan weker lan acara piranti sing disambungake, uga kode acara sing dikirim menyang panel pemantauan pusat perusahaan keamanan (CMS) gumantung saka jinis sing dipilih.

Ana 5 jinis piranti sing kasedhiya:

Koleksi lambang
Weker gangguan
Alarm geni
Alarm medis
Tombol gupuh
Weker konsentrasi gas

Pemancar wis 2 pasang zona kabel: weker lan tampst.
Sepasang terminal sing kapisah njamin sumber daya menyang detektor eksternal saka baterei modul kanthi 3.3 V.

Nyambung menyang hub

Sadurunge miwiti sambungan:

  1. Sawise rekomendasi instruksi hub, instal aplikasi Ajax ing smartphone sampeyan. Nggawe akun, nambah hub kanggo aplikasi, lan nggawe paling siji kamar.
  2. Bukak aplikasi Ajax.
  3. Uripake hub lan priksa sambungan internet (liwat kabel Ethernet lan / utawa jaringan GSM).
  4. Priksa manawa hub ora nganggo senjata lan ora miwiti nganyari kanthi mriksa status ing aplikasi seluler.

Mung pangguna sing duwe hak administratif bisa nambah piranti menyang hub

Cara nyambungake Transmitter menyang hub:

  1. Pilih opsi Tambah Piranti ing aplikasi Ajax.
  2. Jeneng piranti kasebut, pindai / tulis Kode QR kanthi manual (dumunung ing awak lan kemasan) banjur pilih kamar lokasi.
  3. Pilih Tambah - mundur total bakal diwiwiti.
  4. Uripake piranti (kanthi menet tombol on/off 3 detik).

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Cara nyambungake Transmitter menyang hub

Supaya deteksi lan interfacing bisa kedadeyan, piranti kasebut kudu ana ing area jangkoan jaringan nirkabel hub (ing obyek sing dilindhungi).
Panjaluk koneksi menyang hub dikirim sakcepete nalika urip nalika piranti.
Yen sambungan menyang hub Ajax gagal, Transmitter bakal mateni sawise 6 detik. Sampeyan bisa mbaleni nyoba sambungan banjur.
Transmitter sing disambungake menyang hub bakal katon ing dhaptar piranti hub ing aplikasi kasebut. Nganyari status piranti ing dhaptar gumantung ing wektu priksaan piranti sing disetel ing setelan hub, kanthi nilai standar 36 detik.

Serikat

  1. piranti
  2. Transmitter
parameter Value
Suhu Suhu piranti. Diukur ing prosesor lan ganti kanthi bertahap
Kekuatan Sinyal Jeweler Kekuwatan sinyal antarane hub lan piranti
Ngisi Baterai Tingkat baterei piranti. Ditampilake minangka persentage
Cara ngisi daya batere ditampilake ing aplikasi Ajax
Lid Ing tamper terminal negara
Tundha Nalika ngetik, sec Wektu tundha nalika mlebu
Tundha Nalika Ninggalake, detik Wektu tundha nalika metu
sambungan Status sambungan antarane hub lan Transmitter
Tansah Aktif f aktif, piranti tansah ing mode bersenjata
Tandha yen Dipindhah Ngaktifake accelerometer Transmitter, ndeteksi gerakan piranti
Deactivation Sementara Nuduhake status fungsi mateni sementara piranti:
Ora Ana - piranti bisa digunakake kanthi normal lan ngirim kabeh acara.
Tutup wae - administrator hub wis dipatèni noti awak piranti.
Kabeh - piranti kasebut ora kalebu saka operasi sistem dening administrator hub. Piranti kasebut ora nuruti prentah sistem lan ora nglaporake weker utawa acara liyane.
Miturut nomer weker — piranti kanthi otomatis dipateni dening sistem nalika jumlah weker wis ngluwihi (khusus ing setelan kanggo Piranti Auto Deactivation). Fitur kasebut coned ing aplikasi Ajax PRO.
Miturut wektu otomatis — piranti dipateni kanthi otomatis dening sistem nalika wektu pemulihan kadaluwarsa (khusus Piranti Mateni Otomatis). Fitur kasebut yaiku
coned ing app Ajax PRO.
firmware Detektor e versi
ID Piranti Identitas piranti

Setelan

  1. piranti
  2. Transmitter
  3. Setelan
setting Value
First Jeneng piranti, bisa diowahi
kamar Milih kamar virtual sing diwenehake piranti
Status Kontak Detektor Eksternal Pilihan saka detektor eksternal status normal:
• Biasane ditutup (NC)
• Biasane mbukak (NO)
Tipe Detektor Eksternal Pamilihan jinis detektor eksternal:
• Pulsa
• Bistable
Tampstatus e Pilihan saka t normalamper mod kanggo detektor eksternal:
• Biasane ditutup (NC)
• Biasane mbukak (NO)
Jinis Alarm Pilih jinis weker piranti sing disambungake:
• Intrusi
• Geni
• Bantuan medis
• Tombol gupuh
• Gas
Teks SMS lan feed notifikasi, uga kode sing dikirim menyang konsol perusahaan keamanan, gumantung saka jinis weker sing dipilih.
Tansah Aktif Nalika mode aktif, Transmitter ngirim weker sanajan sistem disarmed
Tundha Nalika ngetik, sec Milih wektu tundha nalika mlebu
Tundha Nalika Ninggalake, detik Milih wektu tundha nalika metu
Telat ing Mode Wengi Tundha diuripake nalika nggunakake mode wengi
Tandha yen Dipindhah Akselerometer nguripake Transmitter kanggo menehi weker yen ana gerakan piranti
Detektor Power Supply Nguripake daya ing detektor eksternal 3.3 V:
• dipatèni yen disarmed
• Tansah dipatèni
• Tansah aktif
Lengan ing Mode Wengi Yen aktif, piranti bakal ngalih menyang mode bersenjata nalika nggunakake mode wengi
Tandha karo sirine yen weker dideteksi Yen aktif, Sirene sing ditambahake menyang sistem bakal diaktifake yen weker dideteksi
Tes Kekuatan Sinyal Jeweler Ganti piranti menyang mode tes kekuatan sinyal
Tes Attenuasi Ngalih piranti menyang mode test fade sinyal (kasedhiya ing detektor karo versi firmware 3.50 lan luwih anyar)
Anggota Guide Mbukak Pandhuan pangguna piranti
Mateni sementara Rong pilihan kasedhiya:
Kabeh - piranti ora bakal nindakake printah sistem utawa mbukak otomatis
skenario. Sistem bakal nglirwakake weker piranti lan ora
Tutup wae - pesen babagan pemicu tamptombol er piranti ora digatèkaké
Sinau luwih lengkap babagan piranti mateni sauntara
Sistem kasebut uga bisa mateni piranti kanthi otomatis yen jumlah weker sing disetel wis ngluwihi utawa nalika wektu pemulihan rampung.
Sinau luwih lengkap babagan mateni otomatis piranti 
Copot Piranti Medhot sambungan piranti saka hub lan mbusak setelan

Setel paramèter ing ngisor iki ing setelan Transmitter:

  • Kahanan kontak detektor njaba, sing bisa ditutup utawa biasane mbukak.
  • Jinis (mode) saka detektor eksternal sing bisa bistable utawa pulsa.
  • Ing tampmode er, sing bisa biasane ditutup utawa biasane mbukak.
  • Weker sing dipicu akselerometer - sampeyan bisa mateni utawa nguripake sinyal iki.

Pilih mode daya kanggo detektor eksternal:

  • Pateni nalika hub dilucuti senjata - modul mandheg daya detector external marang disarming lan ora proses sinyal saka
    Terminal ALARM. Nalika arming detektor, sumber daya nerusake, nanging sinyal weker digatèkaké kanggo
  • Tansah cacat - Transmitter ngirit energi kanthi mateni daya detektor eksternal. Sinyal saka terminal ALARM diproses ing mode pulsa lan bistable.
  • Tansah aktif - mode iki kudu digunakake yen ana masalah ing "Pateni nalika hub disarmed". Nalika sistem keamanan bersenjata, sinyal saka terminal ALARM diproses ora luwih saka sapisan ing telung menit ing mode pulsa. Yen mode bistable dipilih, sinyal kasebut langsung diproses.

Yen mode operasi "Tansah aktif" dipilih kanggo modul, detektor external powered mung ing "Tansah aktif" utawa mode "Pateni nalika hub disarmed", preduli saka status sistem keamanan.

pratondo

Event pratondo
Modul diuripake lan didaftar LED murup nalika tombol ON ditekan kanthi cepet.
Registrasi gagal LED kedhip 4 detik kanthi interval 1 detik, banjur kedhip 3 kaping kanthi cepet (lan mateni kanthi otomatis).
Modul dibusak saka dhaptar piranti hub LED kedhip 1 menit kanthi interval 1 detik, banjur kedhip 3 kaping kanthi cepet (lan mateni kanthi otomatis).
Modul wis nampa weker / tampsinyal e LED murup kanggo 1 detik.
Batere dibuwang Gamelan murup lan dadi metu nalika detector utawa tamper diaktifake.

Tes kinerja

Sistem keamanan Ajax ngidini nindakake tes kanggo mriksa fungsi piranti sing disambungake.
Tes ora diwiwiti langsung nanging sajrone 36 detik nalika nggunakake setelan standar. Wiwitane wektu tes gumantung karo setelan periode scanner detektor (paragraf ing "Jeweler" setelan ing setelan hub).

Tes Kekuatan Sinyal Jeweler
Tes Attenuasi

Sambungan Modul menyang detektor kabelа

Lokasi Transmitter nemtokake jarak adoh saka hub lan ana alangan apa wae ing antarane piranti sing ngalangi transmisi sinyal radio: tembok, dipasang obyek ukurane sing ana ing njero ruangan.

Priksa tingkat kekuatan sinyal ing lokasi instalasi

Yen tingkat sinyal siji divisi, kita ora bisa njamin operasi stabil saka sistem keamanan. Njupuk langkah sing bisa kanggo nambah kualitas sinyal! Minangka minimal, mindhah piranti - malah 20 cm shift bisa signiove kualitas reception.
Yen, sawise obah, piranti isih nduweni kekuatan sinyal kurang utawa ora stabil, gunakake . sinyal radio extender ReX
Pemancar kudu dilebokake ing kasus detektor kabel. Modul mbutuhake spasi kanthi ukuran minimal: 110 × 41 × 24 mm. Yen instalasi Transmitter ing kasus detektor ora mungkin, mula kasus radiotransparan sing kasedhiya bisa digunakake.

  1. Sambungake Transmitter menyang detektor liwat kontak NC / NO (pilih setelan sing cocog ing aplikasi) lan COM.

Dawane kabel maksimum kanggo nyambungake sensor yaiku 150 m (24 AWG twisted pair). Nilai bisa beda-beda nalika nggunakake macem-macem kabel.

Fungsi terminal Transmitter

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter - Fungsi terminal Transmitter

+ — — output sumber daya (3.3 V)
ALARM - terminal weker
TAMP - tamper terminal

PENTING! Aja nyambungake daya eksternal menyang output daya Transmitter.
Iki bisa ngrusak piranti
2. Ngamanake Transmitter ing kasus. Bar plastik kalebu ing kit instalasi. Dianjurake kanggo nginstal Transmitter ing wong-wong mau.

Aja nginstal Transmitter:

  • Cedhak obyek logam lan pangilon (bisa nglindhungi sinyal radio lan nyebabake atenuasi).
  • Luwih saka 1 meter menyang hub.

Pangopènan lan Panggantos Baterei

Piranti kasebut ora mbutuhake pangopènan nalika dipasang ing omah sensor kabel.

Suwene piranti Ajax dioperasikake ing batere, lan apa sing mengaruhi iki
Panggantos Baterei

Tech Spesifikasi

Nyambungake detektor ALARM lan TAMPTerminal ER (NO/NC).
Mode kanggo ngolah sinyal weker saka detektor Pulse utawa Bistable
Power 3 × CR123A, baterei 3V
Kemampuan kanggo daya detektor sing disambungake Ya, 3.3V
Proteksi saka dismounting Accelerometer
Pita frekuensi 868.0–868.6 MHz utawa 868.7 – 869.2 MHz,
gumantung ing wilayah dodolan
kompatibilitas Dioperasikake mung karo kabeh Ajax, hub lan extender jarak
Daya output RF maksimal Nganti 20 mW
modulasi GFSK
Range komunikasi Nganti 1,600 m (ana alangan sing ora ana)
Interval ping kanggo sambungan karo panrima 12-300 detik
suhu Operating Saka -25 ° C nganti +50 ° C
asor operasi Nganti 75%
dimensi 100 × 39 × 22 mm
bobot 74 g

Set Lengkap

  1. Transmitter
  2. Baterei CR123A - 3 pcs
  3. Kit instalasi
  4. Quick Start Guide

Warranty

Garansi produk "Perusahaan MANUSIA TERBATAS" AYAX SYSTEMS "sah 2 taun sawise tuku lan ora ditrapake kanggo batere sing wis diinstal.
Yen piranti ora bisa digunakake kanthi bener, sampeyan kudu t service — ing setengah saka kasus, masalah technical bisa ditanggulangi mbatalake!

Teks lengkap babar pisan
Agreement Panganggo
Dhukungan teknis: [email dilindhungi]

Dokumen / Sumber Daya

AJAX 10306 Transmitter Wired to Wireless Detector Converter [pdf] Manual pangguna
10306, Transmitter Wired to Wireless Detector Converter

Ninggalake komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.